Euphoria Abszint

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 1 db Abszint érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Az Abszintot desztillált, erősen alkoholos italként írják le, amelynek erőssége 45% és 74% között található. Ez egy ánizsízesítésű, növényi eredetű szesz, beleértve az Artemisia absinthium ("üröm") virágait és leveleit, valamint zöld ánizs, édes édeskömény, valamint egyéb gyógy- és kulináris gyógynövények. Az abszint hagyományosan természetes zöld színű, de színtelen is lehet. A történeti irodalomban általában "zöld tündér" néven emlegetik.

Abszint tények és tévhitek

A népszerű szeszes italok kifejlett fogyasztási kultúrával bírnak, és az abszint sem kivétel ez alól. Az abszintre is vonatkoznak bizonyos szabályok, egyrészt a készítésére, másrészt pedig arra, hogyan fogyasszuk, hogy maximálisan kiélvezhessük, de az egészségünket se károsítsa. Az abszinttal kapcsolatban azonban még mindig nagyon sok a tévhit. Ez vonatkozik magára az italra is, hiszen rengeteg a modern hamisítvány, ami valójában nem abszint. Ez régebben a népszerűségének, manapság pedig inkább az ismeretlenségének köszönhető.

A tévhitek azonban magára a fogyasztására is vonatkoznak. De lássuk, mi is az igazság, miből készül az abszint, mit nevezhetünk annak, és valójában hogyan is érdemes fogyasztani? Mivel Magyarországon nincs nagy hagyománya ennek az italnak, és az abszint az elmúlt években a „ki ha én nem” típusú italok közé került, érdemes lerántani a leplet, és kideríteni, hogy honnan is indult, és mi volt a fogyasztásának eredeti célja. És persze azt sem árt tudni, hogyan is élvezhetjük ki igazán a fogyasztását. Először is érdemes tisztázni, hogy mi is az abszint.

Abszint bővebben