Bor

(0 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat
Bor jellege
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Bor érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Monteverdi, teljes néven Monteverdi Dolce Novella egy Olaszországból származó borkülönlegesség, melynek ízét a különös odafigyeléssel válogatott Merlot, Sangiovese, és Sabernet szőlők mellett a zamatos, ízletes, friss eper határozza meg. Egyedisége abban rejlik, hogy a Monteverdi eperbor megalkotása során törekedtek arra, hogy a szőlő karakteres aromája az eper édes ízvilágával kellő harmóniába legyen egymással, a cél az volt, hogy ez a két esszencia tökéletes összhangot alkothasson egy alkoholos italon belül. Titka valójában az ital érlelésében rejlik, hiszen keverés, rázás majd az áztatás után, még palackozás előtt 3 hónap pihenés következik számára tölgyfahordóba.

Monteverdi eperbor: Egy karakteres ital, amely felejthetetlen élményt nyújt az édes ízek szerelmeseinek

Bár típusát tekintve ez az eperbor félédes bornak mondható, savassága csupán elenyésző mértékben jelenik meg benne, tehát az olyan emberek számára lehet tökéletes választás, akik leginkább az édes ízeket részesítik előnyben.

Monteverdi bor bővebben


A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben