Vylyan Pincészet Bor

(32 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat
Borvidék
Bor jellege
Űrtartalom

Vylyan Pincészet

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet nemcsak hazánkban, de számos európai országban, sőt, még az Egyesült Államokban is méltán híres és elismert borászat. A pincészet a Villányi borvidéken, Kisharsányban található, nevét pedig Villány 15. századi nevéről kapta, ugyanis abban az időben Vylyannak hívták ezt a területet, amit mi napjainkban csak Villányként ismerünk. Az első Vylyan borok 1994-ben kerültek palackozásra. A borászat 125 hektárnyi szőlőterületen termeszt elsősorban kékszőlő fajtákat, melyek között nemzetközi és hagyományos magyar fajták is megtalálhatóak.

Vylyan bor története és kínálata

Az első palackozott Vylyan borok óta eltelt több mint 25 évben a pincészet jelentősen kibővült, jelenleg 15-17 féle bort állítanak el, és mintegy 600 ezer palack bor kerül ki a pincészetből évente, melyek kizárólag a saját szőlőikből készülnek. A Vylyan borok túlnyomó többsége természetesen hazánkban kerül értékesítésre, ám jelentős mennyiséget importálnak külföldre is, elsősorban Amerikai Egyesült Államokba, Oroszországba, Svájcba, Csehországba és Lengyelországba. De mit is érdemes tudni a Vylyan pincészetről, és a boraikról?

Tovább olvasom >>
Összesen 32 db Bor érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Vylyan pince bemutatása

Először is lássuk, honnan indult a Vylyan pincészet, és hol tart most. A pincészetet alapításá Debreczeni Pál nevéhez fűződik, aki 1988-ban vásárolta meg az alapbirtokot, és 1992-ben 36 hektár szőlőt telepített megalapozva ezzel a borászat jövőjét. A borásza ebben az időben Fekete Károly volt, az első boraik pedig Kékoportó és Cabernet Sauvignon fajtájúak, melyek közül a Kékoportó aranyérmet nyert Bordeaux-ban1998-ben. A kezdeti sikerek megadták a lendületet, amely újabb szőlőterületetek telepítéséhez vezetett, így kibővült a boraik listája is.

Az 1998-es év más szempontból is érdekes volt a Vylyan számára, ugyanis ebben az évben készült el az új borfeldolgozó, ahol a főborász Ipacs Szabó István volt. Egy évvel képsőbb már önálló standdal tudtak részt venni a bordeaux-i VINEXPO borvilágkiállításon. 2000-ben a Vylyan, annak érdekében, hogy az erjesztést, érlelést a legmagasabb szinten végezhesse, 300 köbméter tölgyfarönköt vásárolt mecseki és zempléni erdőkből, hogy hordóalapanyagként használhassa. 2003-ra el is készültek elkészültek a pincészet barrique hordói, melyek egyenként 225 literesek.

A Vylyan 2001-ben kezdett el bekapcsolódni a nagykereskedői hálózatban, 2004-ben pedig már saját értékesítési hálózatot is létrehoztak létre. Ez az év nemcsak örömöket, de bánatokat is hozott, ugyanis 2004-ben halt meg az alapító, Debreczeni Pál, ám a borászat, és az alapító eszméi továbbélnek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 2008-ben a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet nyerte el Az év pincészete címet.

Népszerű Vylyan borok

A Vylyan kínálata a kezdetek őt jelentősen kibővült, jelenleg többféle szőlőt is termesztenek, így a boraik is lényegesen változatosabb, mint a kezdeti időkben. A következő borok a legkeresettebbek a kínálatukban, melyeket nemcsak a saját értékesítési hálózatukon keresztül, de számos online italwebáruházból, mint például az italkeseo.hu oldalról is megvásárolhatjuk.

  • Vylyan Boszorkány: a Vylyan Classicus borai között találhatjuk meg ezt a fehérbort, amely az egyetlen fehérbor a márka kínálatában. Egy száraz rizling, melynek illatában és ízében is megtalálhatóak a citrusos, almás és licsis jegyek. Kortyolás közben érezhető a savas jelleg. Bár egy gyümölcsös, száraz, szomjoltó fehérborról van szó, bátran fogyaszthatjuk aperitifként is.  
  • Vylyan Macska: úgyszintén a Classicus Vylyan borok közé tartozik ez a száraz, portugieser vörösbor. Színe megkapóan élénk, áttetszően meggyvörös. Illatában felfedezhető a szegfűszeges jellegérett, de a meggyes, kicsit fanyar, somos jegyek is, melyet az ízvilágában is megfigyelhetünk. Kellemes, simulékony bor, melynek lágy savai is meghatározóak, igazi szomjoltó bor.
  • Vylyan Ördög: szintén a Classsicus borcsalád tagja ez a száraz cuvée, melynek ízében a gyümölcsösség dominál, leginkább az aszalt meggy és az érett szilva ízvilága, de egy leheletnyi kakaóporos beütést is felfedezhetünk a lecsengésében. Frissítő savaival lendületes és karakteres bor.    
  • Vylyan Kakas: száraz rozébor a Vylyan kínálatából. A Vylyan Kakas vegán védjeggyel minősített bor, ropogós és frissítő. Ízvilágában az eper és a lime üdesége figyelhető meg. Feszes savainak köszönhetően egy igazán lendületes ízvilágú rozé bor. A címkéjén szereplő kakas a Villányi mondavilág egyik alakját idézi meg. A Vylyan Classicus borai közé tartozik.
  • Vylyan Bogyólé: ez a megnevezés a Vylyan újborát takarja.  
  • Vylyan Cabernet Sauvignon: A Vylyan Prémium borcsalád tagja, mely művészi címkét kapott, de nemcsak ez utal arra, hogy a palack igazán különleges, hanem a benne található száraz vörösbor is. Illatában a tűzkő figyelhető meg, ízében pedig az áfonya és a kávé aromái. Édes, bársonyos, harmonikus bor.
  • Vylyan Rosé: a Vylyan rosé borai a Vylyan Kakas és a Vylyan Rozé Variáció, melyek magukba hordozzák a roséborok kellemes aromáit, de kiegészülnek a Villányi borvidék jellegzetességeivel, és persze a Vylyan szakértelmével is.
  • Vylyan Csóka: a bor neve nem a madárra, hanem a hazánkban őshonos, ám igazi ritkaságnak számító Csókaszőlőre utal, amiből ez a bor készül. A fajta megmentésében, és fennmaradásában nagy szerepet vállal a Vylyan pincészet, és persze a megismertetésében is, amit ezzel a borral kívánnak elérni, mely egy közepesen testes, száraz vörösbor.
  • Vylyan Villányi France: ez a bor 100% cabernet franc-t takar, mely művészi címkével ellátott üvegekben kerül palackozásra. A Prémium borcsalád tagja, ízében és illatában is édes és puha, kellemesen összetett.
  • Vylyan Montenuovo: egy száraz cuvée vörösbor, melyet művészi címkével láttak el, és amely a Vylyan Prémium borcsaládjába tartozik. A bor a nevét a birtok névadójáról, Montenuovo Nándor hercegről kapta. Illatában intenzíven érezhető a hordófűszerek aromája, mint a étcsokoládé, a vanília, és a kapucsínó, de megjelennek a meggyes jellegek is. Ízében az érett bogyósok zamatai fedezhetőek fel, egy igazán fajsúlyos, komplex, mégis elegáns és nemes ízvilágot képvisel.

Vylyan pincészet borai remek választás minden alkalomra, és ha szeretnéd megvárásolni őket akkor itt nálunk ezeket akciós áron, készletről, ingyenes szállítással meg is teheted.



A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben

Array ( [user_page_view_counter] => 1 [admin_page] => 0 [item_order] => name_asc [instock] => [user] => Array ( [current_filters] => Array ( [0] => Array ( [id] => 2 [label] => Bor [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 0 [alias] => bor [order_by] => 2 [group_by] => 0 [meta_title] => Magyar és Külföldi borok, bor rendelés [meta_description] => A legjobb magyar borok, magyar borászatok bor válogatása. Bor rendelés, 4000 különböző hazai és külföldi bor készletről. Akciós borok és borválogatások. [description_short] =>

A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

[description] =>

A bor alkoholos ital, amelyet általában erjesztett szőlőléből készítenek. Az élesztő elfogyasztja a szőlőben lévő cukrot, és átalakítja etanollá, szén-dioxiddá és hővé. Különböző szőlőfajták és élesztőtörzsek különböző stílusú bort állítanak elő. Ezek a variációk a szőlő biokémiai fejlődése, az erjedésben résztvevő reakciók, a szőlő növekvő környezete (terroir) és az előállítási folyamat közötti összetett kölcsönhatásokból származnak. A nem szőlőből készült borok további növények erjesztésével járnak, ideértve a rizsbort és más gyümölcsborokat, például szilva, cseresznye, gránátalma, ribizli és bodza.

Honnan ered a magyar borkészítés hagyománya?

A borkészítés hagyománya hazánkban is nagy múlttal rendelkezik. Az ország területén az első szőlőre, borra utaló régészeti leletek a Kr. e. I. századból származnak, és a keltákhoz köthetők. Ezt követően érkeztek a rómaiak hazánkba. A Római Birodalom terjeszkedése a Kárpár-medencére is kiterjedt, és Balaton-felvidék és a Szerémség területét alkalmasnak találták arra, hogy továbbfejlesszék a borkészítés tudományát. Mivel a Pannóniai borok kezdtek népszerűbbé válni, mint az itáliai borok, így egy időben be is tiltották hazánkban a borkészítést és a szőlőtermesztést.

Természetesen ez csak egy rövid időszak volt, a régészeti leletek is arról tanúskodnak, hogy hazánkban szinte mindig történt bortermelés, később a magyar honfoglalással, majd a kereszténység felvételével jelentősen megnőtt a bortermelés és a borászat fontossága. Az évszázadok alatt komoly hagyomány lett hazánkban a borkészítés, melyről nemcsak a régészeti leletek és a történeti feljegyzések árulkodnak, hanem az is, hogy hazánkban jelenleg is rengeteg pincészet és borászat üzemel a 22 borvidéken:

Hol kóstolhatjuk meg a legjobb magyar borokat?

A magyar borok meglehetősen híresek és népszerűek, nemcsak hazánkban, de szerte a világon. Ha a legjobb magyar borokat szeretnénk megkóstolni, akkor érdemes az italkereso.hu kínálatát végigböngészni, ugyanis közel 4000 bor közül válogathatunk, melyek között a hazai pincészeteknek több mint a fele képviseleti magát, de számos külföldi pincészet bora is megtalálható. A borvásárlás már online is könnyedén megtehető, találhatunk borválogatásokat, akciós borokat, olcsó, drága és minőségi fajtákat is. Ha igazán jó borokat keresünk, érdemes a bor webáruházakat is figyelembe venni, hiszen a magyar boroktól a külföldi borkülönlegességekig megtalálhatjuk a kedvenc márkánkat és fajtánkat. Bor rendelés egyszerű és kényelmes a webáruházunkban, új funkcióval bővült, ami nem más mint a borcsomag kereső. Hamarosan elérhető a bor akció funkció, aminek segítségével olcsóbb borok érhetők el.

Miből készülhet bor a szőlőn kívül?

A bor alapvetően szőlőből készül, de számos más gyümölcsből is készítenek bort, nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon. A gyümölcsborok leginkább abban különböznek a gyümölcslétől, hogy a bennük lévő cukor megerjedt, így adva az ital alkoholtartalmát. A gyümölcsbor készítése leginkább azokon a területeken terjedt el, ahol a terület szőlőtermesztésre alkalmatlan volt. Az 1800-as években filoxéra, a peronoszpóra és egyéb járványoknak köszönhetően fellendült a gyümölcsborok készítése, hiszen az embereknek igénye volt a jó borra, és mivel ezt szőlőből nem lehetett kellő mennyiségben elkészíteni, így más gyümölcsökből próbálták ezt az alkoholos italt pótolni.

A szőlőn kívül azonban csak kevés olyan gyümölcs van, amelyben megfelelő arányban van cukor, sav, csersav és víz, ami a borkészítéshez szükséges. Emiatt a gyümölcsborokhoz gyakorta adna cukrot, hogy az erjedési folyamat megindulhasson, a savas gyümölcsökhöz vizet, az íz javítása érdekében pedig citromsavat, almasavat, vagy borkősav. A mézbor is hasonló módon készül, így ezt a fajtát is a gyümölcsborokhoz sorolják. A legelterjedtebb, nem szőlőből készült borok a következők:

Magyarországon számos gyümölcsbormárka kapható, mint például a Mokos, a Hauser, Hummel vagy a Kontyos Klára. Borválogatás vagy borcsomag keretein belül különböző minőségi borok kóstolhatóak meg, ezek a borcsomagok gondosan megtervezett előre kiválogatott minőségi borokból kerülnek kiválasztásra.

Bortípusok

A borokat többféle módon is kategorizálhatjuk. Egyrészt megkülönböztetjük őket a készítései eljárás alapján:

Másrészt különbséget tehetünk a borok színe alapján. Négy alapszínt különböztetünk meg, melyek a fehér, a vörös, a rosé, és a siller. Érdekesség, hogy Franciaországban a siller és a rosé bort egy kategóriának tekintik, annak ellenére, hogy szín és karakterkülönbségek is felfedezhetőek a két fajta között. Természetesen az alapszíneken belül is többféle színt különböztetnek meg a szakértők, vannak kimondottan vegyes színű borválogatásaink ha bor rendelés esetén szeretne több színt is megkóstolni.

Harmadrészt a borokat glükózban és fruktózban kifejezett cukortartalma szerint is megkülönböztetjük. Ezt a kategorizálást is szinte mindenki ismeri, hiszen sokan eszerint választanak bort, bár kevesen tudják, hogy a kifejezések mit jelentenek pontosan. A cukortartalom szerint a következő kategóriákba sorolhatjuk a borokat:

Természetesen a különböző bortípusok megjelennek az üvegen, és egyszerre több típusba is tartozhatnak, hiszen fehérbor esetében is beszélhetünk száraz fehérborról, félszáraz fehérborról, illetve vörösborok estében is van édes vörös, félédes vörös vagy száraz vörösbor. 

Nézzen szét bor webáruházunkban mert a legjobb magyar borok és a magyar borászat minőségi borok kategóriája is elérhető nálunk.

[headline_title] => Kategória [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2021-09-01 19:19:52 [og_title] => Magyar és Külföldi borok, bor rendelés, bor válogatások a minőségi borokból [og_description] => A legjobb magyar borok, magyar borászatok bor válogatása. Bor rendelés, 4000 különböző hazai és külföldi bor készletről. Akciós borok és borválogatások. [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [1] => Array ( [id] => 445 [label] => Vylyan Pincészet [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 2 [alias] => vylyan-pinceszet [order_by] => 12 [group_by] => 1 [meta_title] => Vylyan borok széles kínálata, vásárlás akciós áron [meta_description] => Vylyan pincészet borai, 250 borbolt kínálata egy helyen = nálunk. Mutatjuk hol a legolcsóbb és vidd haza ingyenes szállítással. Elérhető Vylyian pl.: Ördög, Macska, Kakas, Bogyólé, Boszorkány... [description_short] =>

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet nemcsak hazánkban, de számos európai országban, sőt, még az Egyesült Államokban is méltán híres és elismert borászat. A pincészet a Villányi borvidéken, Kisharsányban található, nevét pedig Villány 15. századi nevéről kapta, ugyanis abban az időben Vylyannak hívták ezt a területet, amit mi napjainkban csak Villányként ismerünk. Az első Vylyan borok 1994-ben kerültek palackozásra. A borászat 125 hektárnyi szőlőterületen termeszt elsősorban kékszőlő fajtákat, melyek között nemzetközi és hagyományos magyar fajták is megtalálhatóak.

Vylyan bor története és kínálata

Az első palackozott Vylyan borok óta eltelt több mint 25 évben a pincészet jelentősen kibővült, jelenleg 15-17 féle bort állítanak el, és mintegy 600 ezer palack bor kerül ki a pincészetből évente, melyek kizárólag a saját szőlőikből készülnek. A Vylyan borok túlnyomó többsége természetesen hazánkban kerül értékesítésre, ám jelentős mennyiséget importálnak külföldre is, elsősorban Amerikai Egyesült Államokba, Oroszországba, Svájcba, Csehországba és Lengyelországba. De mit is érdemes tudni a Vylyan pincészetről, és a boraikról?

[description] =>

Vylyan pince bemutatása

Először is lássuk, honnan indult a Vylyan pincészet, és hol tart most. A pincészetet alapításá Debreczeni Pál nevéhez fűződik, aki 1988-ban vásárolta meg az alapbirtokot, és 1992-ben 36 hektár szőlőt telepített megalapozva ezzel a borászat jövőjét. A borásza ebben az időben Fekete Károly volt, az első boraik pedig Kékoportó és Cabernet Sauvignon fajtájúak, melyek közül a Kékoportó aranyérmet nyert Bordeaux-ban1998-ben. A kezdeti sikerek megadták a lendületet, amely újabb szőlőterületetek telepítéséhez vezetett, így kibővült a boraik listája is.

Az 1998-es év más szempontból is érdekes volt a Vylyan számára, ugyanis ebben az évben készült el az új borfeldolgozó, ahol a főborász Ipacs Szabó István volt. Egy évvel képsőbb már önálló standdal tudtak részt venni a bordeaux-i VINEXPO borvilágkiállításon. 2000-ben a Vylyan, annak érdekében, hogy az erjesztést, érlelést a legmagasabb szinten végezhesse, 300 köbméter tölgyfarönköt vásárolt mecseki és zempléni erdőkből, hogy hordóalapanyagként használhassa. 2003-ra el is készültek elkészültek a pincészet barrique hordói, melyek egyenként 225 literesek.

A Vylyan 2001-ben kezdett el bekapcsolódni a nagykereskedői hálózatban, 2004-ben pedig már saját értékesítési hálózatot is létrehoztak létre. Ez az év nemcsak örömöket, de bánatokat is hozott, ugyanis 2004-ben halt meg az alapító, Debreczeni Pál, ám a borászat, és az alapító eszméi továbbélnek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 2008-ben a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet nyerte el Az év pincészete címet.

Népszerű Vylyan borok

A Vylyan kínálata a kezdetek őt jelentősen kibővült, jelenleg többféle szőlőt is termesztenek, így a boraik is lényegesen változatosabb, mint a kezdeti időkben. A következő borok a legkeresettebbek a kínálatukban, melyeket nemcsak a saját értékesítési hálózatukon keresztül, de számos online italwebáruházból, mint például az italkeseo.hu oldalról is megvásárolhatjuk.

Vylyan pincészet borai remek választás minden alkalomra, és ha szeretnéd megvárásolni őket akkor itt nálunk ezeket akciós áron, készletről, ingyenes szállítással meg is teheted.

[headline_title] => Pincészet [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2023-03-22 15:51:18 [og_title] => Vylyan borok széles kínálata, vásárlás akciós áron [og_description] => Vylyan pincészet borai, 250 borbolt kínálata egy helyen = nálunk. Mutatjuk hol a legolcsóbb és vidd haza ingyenes szállítással. Elérhető Vylyian pl.: Ördög, Macska, Kakas, Bogyólé, Boszorkány... [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) ) ) [currentModule] => item_list [show_floating] => 1 )