Bulleit - Kentucky Bourbon Whisky 0,7L

  4.08 / 5.0 (267 szavazat alapján)

Bulleit Kentucky Bourbon Whisky Közepesen testes, magas rozs tartalmú, aranysárga amerikai kentucky bourbon whisky. Illatában érezhető a kellemes narancs aromája amelyet leheletnyi fűszeres toastos karakter bolondít meg. Ízében a friss, finom citrusos jelleg dominál, kiegészülve a téli fűszerek aromájával. Lecsengésében közepesen hosszú. Ennek a whiskynek a legendája az 1830-as években kezdődött Louisville városában lakó Bulliet családnál, majd innen indult világhódító útjára, és erre ékes bizonyítékok a díjai. San Francisco World Spirit Competition 2004 és 2007. : aranyérem 2005 és 2006. : ezüstérem Íze tiszta és erőteljes a méz, illetve vanília kíséretében. Kell még ennél többet írni erről a remekműről? Kétlem... ezt ízlelni kell!

A Bulleit Kentucky Straight Bourbon Whiskey az amerikai bourbon whiskey- kre jellemző 51%-os kukorica tartalom mellett a Bulleit család több mint

180 éves receptjét követve, magas rozstartalommal készülő whiskey, melynek köszönhetően kellemesen fás fűszeres karakterű. Sima, tiszta jellegét, pedig a gyártás során használt híres Kentucky mészkő által szűrt kritálytiszta víz adja. A Bulleitra jellemző magas rozstartalom miatt a cég alapítója Tom Bulleit számára logikus volt a következő lépés, melyet a bárszakma is támogatott: Egy igazi rozs whiskey kifejlesztése.

Az úgy történt, hogy az alapító Thomas E. Bulleit, Jr, beteljesítve gyerekkori álmát, egy réges-régi recept alapján újra alkotta a Bulleit Bourbon whiskey-t, amelyet még az ükapja készített 1830 és 1860 között. Tom sikeres ügyvédi pályát hagyott hátra, annak érdekében, hogy 1987-ben valami újat, ismeretlent és kockázatosat próbáljon ki. A bátor vállalkozás ezúttal meghozta gyümölcsét, hiszen a Bulleit egy többszörösen díjazott, széles körben elismert, kézműves bourbon whiskey-vé nőtte ki magát az évek alatt.

Az USA legnagyobb presztízsű megmérettetésén, a San Francisco World Spirit Competition nevű versenyen 2004 után 2007-ben is aranyérmet szerzett, 2005 ill. 2006-ban pedig ezüstérmet.
Az Eagle Rare whiskey-t eredetileg a Seagram adta ki 1975-től. 1989-ben egy családi whiskeygyártó, a Sazerac vette meg a márkát, és ma már a Buffalo Trace lepárlóban gyártják. Egy igazi kis szériás bourbon whiskey, amelynek csak single barrel palackozásai jelennek meg, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, nem keverik egymással az egyes érleléseket. Így mindegyik kiadásnak megvan a saját egyedi karaktere, mindegyik egy kicsit más. Az Eagle Rare 10 évig érlelt itala egy nemzetközileg elismert prémium bourbon, amelyet már számos nagy presztízsű versenyen díjaztak. Nyert már több aranyérmet a San Francisco World Spirits Competition, és az International Wine & Spirits Competition megmérettetésen (legutóbb 2014-ben) is. Az Eagle Rare egy sima mégis komplex ital, nagyon hosszú utóízzel, amely egy egészen intenzív bourbon-élményt ígér. Illatolva rendkívül összetett, vajkaramella, narancshéj, gyógynövények, méz, bőr és sok-sok tölgy, ízében pirított mandula, a háttérben pekán, és gazdagon kakaó.


Értesítsünk ha lesz akciós
Bulleit whisky vagy új termékkel lépnek piacra?

Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
Hibás vagy üres név, próbáld újra

Fogyasztói árak:

Bolt neve
A termék ára
Szállítás

Vitexim

Boltban a termék neve: Bulleit Kentucky Bourbon Whiskey 0,7l 45%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft

Italcenter

Boltban a termék neve: Bulleit Kentucky Bourbon 45% (0L)
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes

Italvadász

Boltban a termék neve: Bulleit whiskey 0,7l 45%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 0 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 0 Ft

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban


Hozzászólások száma: 0

  Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Bulleit - Kentucky Bourbon Whisky 0,7L termékhez!

  Mikor kóstoltad először? Mikor kóstoltad először?
  vagy
  Milyen emléked fűződik hozzá? Milyen emléked fűződik hozzá?
  vagy
  Mivel, hogy érdemes inni? Mivel, hogy érdemes inni?

Én is hozzászólok


Üres név mező, próbáld újra
Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
20 karaktert azért csak ki kéne préselni magadból :)

Bulleit termékek

Összes Bulleit Whisky megtekintése

Whisky termékek

Összes Whisky megtekintése

Mások ezeket is megnézték

Árak megtekintése