Coconaut - Kókuszvíz 0,32L
Beköszöntött az ősz és vele együtt a hideg esték, hűvös nappalok. Nincs is jobb dolog, mint felkapni egy meleg puha pulóvert, és egy finom koktéllal a kezünkben kipihenni egy nehéz nap fáradalmait. Az ősz nem a csak a szépségével varázsol el minket, hanem elhozza számunkra a legfinomabb ízeket is, mint az alma, a körte, a sütőtök, a fahéj, a szerecsendió, a gyömbér stb. Csempésszük hát bele az őszt az italokba! Íme néhány koktélrecept az őszi hétvégékre, amelyek garantáltan elvarázsolnak. [caption id=""attachment_27064"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: in.hu[/caption] Forró vajas rum koktél Hozzávalók: 1-2 evőkanál vaj 1/2 teáskanál fahéj 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió 1 evőkanál barna cukor csipet őrölt szegfűszeg 1/4 teáskanál vanília 0,4 dl sötét rum (pl. Bumbu Rum) 2,5 dl forrásban lévő víz 1 fahéjrúd tejszínhab Elkészítés: tegyük egy nagyobb bögrébe az alábbi hozzávalókat: a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a barna cukrot, a szegfűszeget, a vaníliát és a rumot. Majd öntsünk rá forrásban lévő vizet és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a fahéjrudat és tegyük rá úgy a tejszínhabot, hogy teljesen elfedje az egészet. A tetejét szórjuk meg szerecsendióval vagy fahéjjal. [caption id=""attachment_27065"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: acouplecooks.com[/caption] Pear Martini koktél Hozzávalók: 50 ml Vodka (pl. Finlandia, Absolut Vodka) 15 ml körte likőr (ha nem áll rendelkezésünkre körte likőr, használhatunk őszibaracklét is) 10 ml cukorszirup (pl. Monin) 5 ml citromlé (opcionálisan) körte szelet a díszítéshez Elkészítés: egy keverőpoharat megtöltünk jéggel, majd hozzáadjuk az előre kimért hozzávalókat. Erősen összerázzuk, majd leszűrjük egy martinis pohárba. Díszítsük a koktélt egy körteszelettel. [caption id=""attachment_27066"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: acouplecooks.com[/caption] Alma Cider bourbon koktél Ez az alma cider koktél az édes almabort bourbonnal és citrommal párosítja! Telt ízű és könnyen elkészíthető, ideális őszi vagy téli ital. Hozzávalók: 4 evőkanál bourbon Whisky (pl. Jim Beam) 2 evőkanál alma cider 2 evőkanál édes vermut 1 evőkanál citromlé 1 Csepp narancskeserű almaszeletek a díszítéshez Elkészítés: egy keverőpohárba tegyünk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd keverjük össze. Ezután koktélospohárba töltjük, majd almaszeletekkel díszítjük. Amennyiben az almákat előzőleg citromlével meglocsoljuk, nem oxidálódnak. [caption id=""attachment_27067"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: acouplecooks.com[/caption] Amaretto kávé Hozzávalók: 1 csésze kávé 2 evőkanál Amaretto tejszínhab és fahéj a díszítéshez Elkészítés: a lefőzött kávéhoz hozzáadjuk az Amarettót. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, és ízlés szerint fahéjjal is megszórjuk. [caption id=""attachment_27068"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: lecker.de[/caption] Áfonyás Gin Hozzávalók: (2 adag) negyed csésze összetört vörös és fekete áfonya 1/3 csésze vörösáfonya szirup 80 ml gin (pl. The Botanist Islay Dry Gin) 80 ml csésze víz 1 csésze áfonyalé negyed csésze friss citromlé ízlés szerint juharszirup narancs szeletek / kakukkfű ág a díszítéshez Elkészítés: az összetört áfonyákat keverjük össze az áfonya sziruppal. Adjuk hozzá a gint, majd hagyjuk állni néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Közben forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá az áfonya- és a citromlevet. Ha felmelegedett, öntsük hozzá az alkoholos keveréket is, és alaposan kavarjuk össze. Ezután töltsük 2 bögrébe. Édesíthetjük juharsziruppal, a naranccsal és a kakukkfűvel pedig díszíthetjük a tetejét. [caption id=""attachment_27069"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: bien.hu[/caption] Rumpuncs Hozzávalók: 5 dl jó minőségű sötét sum 5 dl vörösbor 5 dl elkészített fekete tea 1 db citrom leve 1 db narancs leve 40 dkg cukor Elkészítés: Egy lábasba öntsük a teát, a rumot és bort, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom ill. narancs levét, és elkezdjük lassú lángon melegíteni. A melegítést egészen addig folytatjuk, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután poharakban kínáljuk. Fahéj rúddal, narancs szelettel díszítjük. [caption id=""attachment_27070"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: thinkginclub.com[/caption] Lady Marmalade koktél Hozzávalók: 40 ml barackpálinka 2 teáskanál sárgabaracklekvár 2 gerezd citrom leve 20 ml illatos méz, pl. hársméz Elkészítés: Az összetevőket shakerben jó alaposan, hosszan rázzuk össze, majd szűrjük át egy koktélos pohárba. [caption id=""attachment_27071"" align=""alignright"" width=""250""] forrás: marieclaire.hu[/caption] Hófehér vodka Hozzávalók: 40 ml fehér rum 40 ml vaníliás vodka 40 ml kókuszrum 20 ml kókusztejszín Elkészítés: a hozzávalókat egy keverőpohárba tesszük, és néhány darab jégkockával együtt alaposan összerázzuk, majd Y-pohárba töltsük. A tetejét díszíthetjük egy kis fahéjjal. Ha te is kedvet kaptál egy igazi őszi italhoz, fogj egy meleg takarót, ülj le a verandára, és kortyolgass egy őszi finomságot!
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
Hozzászólások száma: 0
Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Coconaut - Kókuszvíz 0,32L termékhez!
Én is hozzászólok