Cider

(8 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 8 db Cider érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Az egyik legismertebb cooler Magyarországon a Bacardi Breezer. A Bacardit természetesen sokan a minőségi, prémiumkategóriás rumgyártás miatt ismerjük, de a fiatalok körében a Bacardi neve inkább a Bacardi Breezerhez köthető. De mi is az a cooler? Aki nem annyira járatos a bár szakszavak világában, ezt a kifejezést talán nem is ismeri, ugyanakkor magát az italt, amit takar biztosan kóstolta már. A cooler lényegében olyan italt takar, amely enyhén édeskés hosszú ital, melyet magas, enyhén szélesedő pohárban szolgálnak fel egy szívószállal.

Mi az a Bacardi Breezer?

A Bacardi Breezer is a coolerek sorát erősíti. Egy gyümölcsízű, enyhe alkoholtartalmú, mérsékelten szénsavas ital, lényegében egy gyümölcskoktél, melynek a Bacardi rum az alapja. Számos ízben gyártják, hazánkban azonban csak öt ízben kapható. Ha egy meleg nyári este, egy kis felfrissülésre vágyunk, akkor a Bacardi Breezert mindenképp érdemes kipróbálni. De mielőtt rendelnénk egyet, érdemes tudni, hogy milyen ízekből válogathatunk, és persze, hogy honnan szerezhetjük be a kedvenc ízesítésű Bacardi Breezerünket.

Bacardi Breezer cider bővebben


A cider egy különleges ital, hiszen annak ellenére, hogy számos tulajdonságban egyezik, nem tekinthető igazán bornak, ám sörnek sem, és a habzó- vagy gyöngyözőboroktól is eltér. Ha a cider szót magyarra fordítanánk, akkor egyből rájönnénk, hogy a cider valójában almabor. Bár az almaborkészítés gyökerei meglehetősen régre nyúlnak vissza, de ez az ital ez elmúlt 10-15 évben kezdett igazán felkapott lenni, és hamar a legkedveltebb nyári itallá vált. Alacsony alkoholtartalmával és frissítő gyümölcsös ízével Magyarországon, de szerte Európában igen felkapott lett, ami számos cider márka megszületéséhez vezetett.

Cider készítés és fogyasztás

Bár a cider alapvetően almából készül, hiszen almabor, ma már számos más ízesítésben is létezik. A készítésének bizonyos országokban nagy hagyománya van, mint például Franciaország és Anglia, de ma már többféle eljárással is készülhet almabor. A hagyományos eljáráson túl egyes ciderek nem natúr mustból készülnek, hanem erősen cukrozott és vizezett almaléből erjesztik őket, és hozzáadott szén-dioxiddal és ízesítőkkel dúsítva kerülnek palackozásra. Mielőtt megismerkednénk a legismertebb cider márkákkal, előbb érdemes tudni, hogy honnan is származik a cider, és hogy mi minősül valójában annak.

Cider bővebben