Cider
(15 találat)Keresés beállítva: Czider(x) vagy Somersby(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
Ha azt halljuk, hogy cider, akkor a Somersby márka biztos be fog ugrani. Ez nem is csoda, hiszen a világ 10 legnagyobb cidergyártója között tartják számon. Magyarországon már több mint 10 éve kaphat, kezdetben még csak a hagyományos almás ízvilág, de az elmúlt években szinte az összes ízesítés elérhető volt, amit a Somersby márka piacra dobott. Bár a Somersby egy ismert márka, kevesen tudják, hogy Dániából indult, és hogy valójában egy ismert dán sörgyár, a Carlsberg Group tulajdonában van.
Somersby: a világ egyik legnagyobb cider márkája
De hogyan válhatott egy dán almabor márka a világ egyik vezető cider márkájává? Természetesen úgy, hogy a modern gyártási technológiákat ötvözték a hagyományos készítési eljárásokkal, és egy minőségi italt hoztak létre. A ciderek nagyon népszerűek, de a Somerby márka kimagaslik közülük. Mielőtt azonban belekortyolnánk egy üveg jéghideg Somersby-be, nem árt tudni, hogy honnan is indult, mi is van pontosan az üvegben, és milyen ízekben kóstolhatjuk meg idehaza.
Somersby cider bővebben
A cider egy különleges ital, hiszen annak ellenére, hogy számos tulajdonságban egyezik, nem tekinthető igazán bornak, ám sörnek sem, és a habzó- vagy gyöngyözőboroktól is eltér. Ha a cider szót magyarra fordítanánk, akkor egyből rájönnénk, hogy a cider valójában almabor. Bár az almaborkészítés gyökerei meglehetősen régre nyúlnak vissza, de ez az ital ez elmúlt 10-15 évben kezdett igazán felkapott lenni, és hamar a legkedveltebb nyári itallá vált. Alacsony alkoholtartalmával és frissítő gyümölcsös ízével Magyarországon, de szerte Európában igen felkapott lett, ami számos cider márka megszületéséhez vezetett.
Cider készítés és fogyasztás
Bár a cider alapvetően almából készül, hiszen almabor, ma már számos más ízesítésben is létezik. A készítésének bizonyos országokban nagy hagyománya van, mint például Franciaország és Anglia, de ma már többféle eljárással is készülhet almabor. A hagyományos eljáráson túl egyes ciderek nem natúr mustból készülnek, hanem erősen cukrozott és vizezett almaléből erjesztik őket, és hozzáadott szén-dioxiddal és ízesítőkkel dúsítva kerülnek palackozásra. Mielőtt megismerkednénk a legismertebb cider márkákkal, előbb érdemes tudni, hogy honnan is származik a cider, és hogy mi minősül valójában annak.
Cider bővebben