Diplomatico - Mantuano Dark Rum 0,7L

  4.07 / 5.0 (203 szavazat alapján)

A Mantuano az új extra anejo: barna cukor, kevés tölgy, finom karamell és aszalt gyümölcsök tökéletes összhangja. Ebben a Diplomaticoban sem csalódtunk!

Venezuelai 8 éves dark Rum. Színe borostyánsárga. Illatában a vanília, és az aszalt gyümölcsök aromái keverednek, melyek ízében is újra megjelennek, hosszan kitartanak. Kiválóságát önmagában fogyasztva, vagy kevés jégre töltve mutatja meg leginkább.

A Diplomatico rumok címkéjén Don Juancho, - egy helyi nemes ember, azaz mantuano - látható, aki a 19. század végén sokat utazott a Karib-térségben, és szenvedélyesen gyűjtötte a különböző párlatokat. A helyiek nagyon kellemes stílusú, Sör teljes kínálata itt érhető el" class="factory_link">Sima embernek ismerték, barátait pedig gyakran kínálta a "Nagykövet úr készletéből" ("Ambassador's Reserve"). A Diplomatico tehát nevében és karakterében is Don Juancho személyiségét követi.

A Diplomatico Mantuano-ban olyan rumok is vannak, amelyet 8 évig érlelnek. Ettől egészen érett és sima lesz, nagyszerűen fel lehet használni koktélokban, de magában is bátran fogyasztható. Legfiatalabb összetevője 2-3 év körül lehet, mivel - egészen egyedülálló módon- Venezuelában minimum két évig kell hordóban érlelni a rumot, ahhoz hogy kiadhassák. Amerikai fehér tölgyfa-, használt bourbon-, és használt single malt hordóban érlelik.

Szerinted is érdekes megfigyelés, hogy a történelem során megannyi, utazó-lelkű ember valamiféle új, saját italt készített, mintegy az élményei és kalandjai összegzéséül? Lehet, hogy a felfedező szellemiségű emberek lelkében ennyire szorosan összefonódik a tapasztalás az ízleléssel, szaglással és tapintással? Ez nem is lehetetlen elképzelés, hiszen az új élettapasztalatok elengedhetetlen, szerves része a fizikális érzékelés, az, hogy az ember a saját bőrén érezze az addig ismeretlen dolgokat: mintha mindannyian újra kisgyermekké válnánk, aki szó szerint belekóstol minden újba.

Nos, valahogy így élhette a 19. században a felfedező éveit a venezuelai kalandor, név szerint Don Juancho, aki lelkesen járta a Karib-térséget, mindig új rumpárlatok és ízek után kutatva. Mígnem egy nap rátalált a saját ízvilágára, és úgy döntött, hazaviszi a megszerzett tudást, és minimum 2, de inkább 8 évig fehér tölgyfahordókba tölti. Ám csakis azért, hogy aztán fűszeresség, aszalt gyümölcsök és vanília isteni aromája lengje be a világot ott, ahol ez a barna, negédes ital a poharakba kerül.
A Diplomatico Mantuano egy kifinomult blend 8 éves rumokból. A Mantuano rum nagyon sokrétű, így kiváló koktélokhoz is, de megtartja a teltségét is azoknak, akik tisztán szeretik a rumot. Nyitásnak szárított szilva, tölgy és csípős aromákat lehet érezni, amelyet egyensúlyoz a rum egy kis vaniliával

Ideális ízzel teli koktélokhoz, mint például a Mary Pickford és Nergoni.
Illat:Szárított gyümölcsök (pl. szilva), tölgy, ízletes fűszeresség. Íz:Komplex, kiegyensúlyozott, aszalt gyümölcsök, fa és vanília. Kellemesen hosszú lecsengés.

Rendkívül eredeti, a magas minőségű sötét rumok kedvelőinek dedikált italkülönlegesség Venezuelából. Sokan már talán megszokták, hogy ha minőségi sötét rumot akarnak fogyasztani, akkor a karibi térségben érdemes keresgélniük utána. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Venezuelából érkezett Diplomatico Mantuano, mely egy 8 évig érlelt kevert rumként magán hordozza a dél-amerikai ízvilág minden sajátosságát. Az italt többféle alaprumból állítják össze, melyek között eltérő háttérrel rendelkező megoldásokat is találunk, így lesznek bourbon, amerikai tölgy, de még single malt fahordókban érlelt megoldások is, melyek együttesen egy rendkívül komplex, érett, de mégis sima ízvilágú sötét rumot eredményeznek. A határozott rumos háttér már az ital illatában megjelenik, méghozzá erőteljes gyümölcsösség és tölgyes jegyek társaságában, melyek az ízlelést követően teljesednek ki igazán, kiegészülve vaníliával, karamellával és cukornáddal, amihez kellemesen hosszú lecsengés társul. Mivel egy rendkívül érett jegyeket hordozó sötét rumról van szó, a Diplomatico Mantuano fogyasztását leginkább önmagában ajánljuk, méghozzá jégre töltve vagy kisebb mértékben behűtve.


Értesítsünk ha lesz akciós
Diplomatico rum vagy új termékkel lépnek piacra?

Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
Hibás vagy üres név, próbáld újra

Fogyasztói árak:

Bolt neve
A termék ára
Szállítás

Vitexim

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano Rum 0.7l 40%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft

PiaOlcsón

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano 40% Venezuellai rum 0,7
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1690 Ft
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1690 Ft

Mr Alkohol

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano rum 0,7l 40%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1790 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1790 Ft

Italcenter

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano 40% (0.7L)
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes

Italvadász

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano rum 0,7l 40%
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1090 Ft
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1090 Ft

Ginnet

Boltban a termék neve: Diplomatico Mantuano rum (0,7L / 40%)
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft

CO-OP Online

Boltban a termék neve: Diplomático Mantuano rum 40% 0,7 l
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1990 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 1990 Ft

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban


Hozzászólások száma: 0

  Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Diplomatico - Mantuano Dark Rum 0,7L termékhez!

  Mikor kóstoltad először? Mikor kóstoltad először?
  vagy
  Milyen emléked fűződik hozzá? Milyen emléked fűződik hozzá?
  vagy
  Mivel, hogy érdemes inni? Mivel, hogy érdemes inni?

Én is hozzászólok


Üres név mező, próbáld újra
Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
20 karaktert azért csak ki kéne préselni magadból :)

Diplomatico termékek

Összes Diplomatico Rum megtekintése

Rum termékek

Összes Rum megtekintése

Mások ezeket is megnézték

Árak megtekintése