Diplomatico - Reserva Exclusiva Rum 0,7L

  4.11 / 5.0 (288 szavazat alapján)

Venezuelai, 12 éves tölgyfahordós érlelésű dark Rum. Színe borostyánsárga. Illatának hihetetlenül gazdag aromavilágában az édes, fűszeres jegyzetek keverednek. Többek között felismerhető a banán, az aszalt gyömbér, a fahéj, a kakaó, és a tejkaramella, melyeket a puncs fagylaltra és a gyümölcstortára emlékeztető aromák követnek. Ízvilágát a trópusi gyümölcsök telt zamatán túl, lágy csokoládé és édes tejkaramellás karakterek határozzák meg, melyet lendületes narancsos és vaníliás karakterek gazdagítanak. Komplex ízvilágát igen hosszú, rendkívül érett lecsengés követi. Kiválóságát önmagában fogyasztva, vagy kevés jégre töltve mutatja meg leginkább. Nemzetközi elismerések: 2007 ISC Aranyérem

A lenyűgöző szépségű Terepaima Nemzeti Park kellős közepén terül el az Unidas lepárló, amely a legváltozatosabb rumféléket gyártja Latin-Amerikában. Emellett azon ritka üzemek közé tartozik a világon, amelyek képesek a rum mellett még gint, whiskyt, vodkát, brandyt és számtalan likőrt is előállítani – nem is akármilyen minőségben.

A Diplomatico Reserva Exclusiva háromféle lepárlási technikával készült párlatokból lett kikeverve, ráadásul cukornádmézből lepárolva, amelynek következtében gazdagabb és édesebb, mint a Mantuano. A 12 éves rumokat is tartalmazó ital amellett, hogy rendelkezik a Márka jellegzetes édes-gyümölcsös jegyeivel, igen koncentrált és intenzív karakterrel bír.

Elképesztően csábító, érzéki és érzékeny rum. Mély, eleven, dúsgazdag ízekkel rendelkezik.

A 2016-os San Francisco World Spirits Competition dupla aranyérmese!

A Diplomático Reserva Exclusiva olyan rum, amelyet kizárólag vízforraló lepárló üzemekben állítanak elő, és átlagosan 12 éven keresztül érlelik. Édes, gyümölcsös ízű, ami jellemző az összes Diplomático rumra, de ebben még nagyobb koncentrációban jelen van és intenzívebb ízt tartalmaz. Ez egy kivételes rum, amelyet a lassú iváshoz terveztek.     A Diplomatico rum hagyományos eljárással készült cukornád párlatot tartalmazó, 12 évig érlelt ital.Magával ragadó, érzéki párlat, jellegzetes édes-gyümölcs izével és a venezuelai napfény melegével.   Gyümölcs kompót, méz, karamell, csokoládé, dió és mazsola orgiája, melyet elegánsan egészít ki a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió finom aromája.
 

A Diplomatico Reserva Exclusiva egy 20% -ban tornyos desztillált rum keveréke, 80% -os kisüsti, legfeljebb 12 éves korú rumokkal, amelyek egy része kivételes hordókból származó rum, amelyet a Master Blender Tito Cordero titkos előkészületeiben használnak.

Noha nem fedi fel a felhasznált rumok korát, Tito elárulta, hogy ezeket a kivételes rumokat egy kevés nádcukorral keveri, mielőtt a rumok fő testével összekeveredik, hogy megerősítsék az ízüket, így enyhe ízű édességet és jellegzetes ízt kölcsönös rumnak. A 2004-ben elindított Diplomatico Reserva Exclusiva postabélyeg-szerű címkéjén egy Don Juancho Nieto Melendez nevű szakállas urat ábrázolnak, aki rumfanatikus volt a szeszfőzde közelében. Don Juancho széles körben utazott, és az évek során rengeteg rumgyűjteményt halmozott fel, amelyet nagy örömmel ajánlott fel vendégeinek a házában tartott pazar vacsorákon.

Illat: Rumos mazsola, sok szárított gyümölcs, fahéj és szerecsendió. Egy igazán komplex illat, mely a korty után kiált. Ízvilág: Gyümölcsös csokoládé, süteményes krémesség, de hozza a sült banán és a fás jegyeket is. Minden kortyra új élményt nyújt. Lecsengés: Sötét csokoládé, vanília és enyhe narancs hosszan elnyúlva a szájunkban. 
Diplomático Reserva Exclusiva Rum Ha szeretjük az exclusive helyekről származó minőségi, sötét rumokat, akkor a 12 éves érlelési idővel rendelkező Diplomatico Reserva Exclusiva garantáltan nagy kedvencünk lesz, hiszen erőteljessége mellett rendkívül különleges és gazdag ízvilágot képes nyújtani fogyasztójának. A cukornádmelasz alapokkal rendelkező, tölgyfahordóban érlelt ital 2007-ben aranyérmet kapott az ISC-n, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen ennyire gazdag ízaromával szinte egyetlen exclusive sötét Rum sem rendelkezik. A trópusi gyümölcsök édeskés zamata mellett, a csokoládé és a tejkaramella egyaránt határozottan kiérezhetők belőle. Illatát is érdemes megvizsgálni puncsos, gyömbéres, fahéjas jellege miatt.A Diplomático lett a 2018-as év első rum márkája, Borcsillag díjat nyert - a Wine Enthusiast Wine Star Awards Gálán. 

Gazdag aromavilággal, 12 éves tölgyfahordós érleléssel rendelkező sötét rum egyenesen Venezuelából. A karibi térségből származó sötét rumok kedvelőinek itt egy újabb különleges ital egyenesen Venezuelából! A Diplomatico Reserva Exclusiva egy 12 éves érlelési idővel rendelkező, cukornádmelaszra épülő különlegesség, melynek ízvilágát és színét alapvetően meghatározza a tölgyfahordós háttér. Annyira eredeti, hogy 2007-ben aranyérmet szerzett az ISC eseményen, így nem meglepő, hogy gazdag aromavilága már a felbontást követően, az illatvilág tekintetében megjelenik enyhe banános, gyömbéres, kakaós és gyümölcsös jegyek társaságában. Illata mellett az ízvilága is eredeti, ott vannak benne a trópusi gyümölcsök, de megmaradnak a csokoládés és karamellás stílusjegyek, méghozzá erős narancsos és vaníliás háttér, illetve komplex ízvilág társaságában. Lencsengése rendkívül érett, elnyújtott, bársonyosan kellemes, igazi élmény, emiatt a Diplomatico Reserva Exclusiva fogyasztása kizárólag önmagában javasolt, egy kevés jégre töltve, netán behűtés után.


Értesítsünk ha lesz akciós
Diplomatico rum vagy új termékkel lépnek piacra?

Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
Hibás vagy üres név, próbáld újra

Fogyasztói árak:

Bolt neve
A termék ára
Szállítás

Goodspirit

Boltban a termék neve: Diplomatico Exclusiva rum (0,7L / 40%)
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft

Italcenter

Boltban a termék neve: Diplomatico Reserva Exclusiva 0,7 40%
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes
Szállítási idő: 4-8 munkanap
Szállítás költsége: 50.000 Ft felett ingyenes

PiaOlcsón

Boltban a termék neve: Diplomatico Reserva Exclusiva 40% Venezuellai rum 0,7
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1690 Ft
Szállítási idő: 2 munkanap
Szállítás költsége: 1690 Ft

WhiskyNet

Boltban a termék neve: Diplomatico Exclusiva rum (0,7L / 40%)
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft
Szállítási idő: 3 munkanap
Szállítás költsége: 1190 Ft

Mr Alkohol

Boltban a termék neve: Diplomatico Reserva Exclusiva rum 0,7l 40%
Szállítási idő: 1 nap
Szállítás költsége: 1690
Szállítási idő: 1 nap
Szállítás költsége: 1690

Penta-Drink

Boltban a termék neve: Diplomatico rum exclusiva 0,7l 40%
Szállítási idő: 1-2 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft
Szállítási idő: 1-2 munkanap
Szállítás költsége: 1490 Ft

Italvadász

Boltban a termék neve: Diplomatico Reserva Exclusiva rum 0,7l 40%
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 0 Ft
Szállítási idő: 1 munkanap
Szállítás költsége: 0 Ft

Facedrinks a Piafutár

Boltban a termék neve: Rum Diplomatico Exclusiva (0,7 l, 40%)
Szállítási idő: 18 - 5 óra között 30 perc
Szállítás költsége: 5.000 Ft felett Pestre ingyenes
Szállítási idő: 18 - 5 óra között 30 perc
Szállítás költsége: 5.000 Ft felett Pestre ingyenes

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban


Hozzászólások száma: 0

  Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Diplomatico - Reserva Exclusiva Rum 0,7L termékhez!

  Mikor kóstoltad először? Mikor kóstoltad először?
  vagy
  Milyen emléked fűződik hozzá? Milyen emléked fűződik hozzá?
  vagy
  Mivel, hogy érdemes inni? Mivel, hogy érdemes inni?

Én is hozzászólok


Üres név mező, próbáld újra
Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
20 karaktert azért csak ki kéne préselni magadból :)

Diplomatico termékek

Összes Diplomatico Rum megtekintése

Rum termékek

Összes Rum megtekintése

Mások ezeket is megnézték

Árak megtekintése