Kalumba Gin

(6 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Típus

Kalumba

A gin készítésnek és fogyasztásnak nagy hagyományai vannak Magyarországon, hiszen az alapvető ízvilágát a borókabogyó adja, a boróka pedig jellegzetes növény hazánkban. Nem csoda hát, hogy az egyik legnagyobb és leghíresebb magyar szeszital gyártó, a Zwack is elkészítette a saját változatát.

Kalumba gin

Az egyik Zwack gin márka a Kalumba, mely nevét a kalumbagyökérről kapta, mely Madagaszkáron őshonos. Így születhetett meg egy magyar gin madagaszkári ízvilággal. De mire számítsunk, ha megízlelünk egy pohár Kalumba gint? Az italkereso.hu csapata utánajárt, mi a titka a Zwack legegzotikusabbnak mondható gin márkájának.

Tovább olvasom >>
Összesen 6 db Gin érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Hazai gin Madagaszkár ízvilágával

A Zwack kínálatában több gin márka is megtalálható, a legegzotikusabbnak viszont a Kalumba mondható, ugyanis az ízvilágát meghatározó növény a kalumba gyökér, mely egy ismert gyógynövény Madagaszkáron. Természetesen nemcsak a kalumba gyökér ízvilága tükrzi az ital madagaszkári gyökereit, hanem számos más fűszer és gyógynövény, mely szintén része a madagaszkári növényvilágnak. A palackon lévő gyűrűsfarkú maki is Madagaszkárt idézi, hiszen ez az állat itt őshonos. A Kalumba márka termékei a Kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készülnek, és a Zwack forgalmazza őket.

A Kalumba gin receptje titkos, az azonban tudható, hogy közel 20 különböző hagyományos és egzotikus fűszert és gyógynövényt használnak fel hozzá, mint a kalumbagyökér, a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendió-virág, a kardamom mag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj, és a legalapvetőbb gin ízesítő növény, a borókabogyó. Ennek a sokféle növénynek az eszenciája mind átjárja a Kalumba gint, és egy páratlan, egzotikus ital jön létre. A Kalumba kínálata kétféle gint tartalmaz, egy úgynevezett ízesített Gint, a Kalumba Madagascar Spiced Gin, és egy natúr gint, a Kalumba White Dry Gint.

Így készül a Kalumba gin

Gin sokféleképpen készülhet, hiszen többféle eljárás is létezik az elkészítésére. Bár a Kalumba gin receptjét titkok övezi, a ginkészítés lépései nem titkosak, hiszen sokan próbálkoznak vele otthon is. Ugyan a Kalumba gin ízvilága nem mondható hagyományosnak, a készítési eljárás a hagyományos utat követi. A Kalumba gin nem a hideg párolási eljárással, hanem desztillálással készül, vagyis a gabonaszeszhez hozzáadják a borókabogyót, a kalumba gyökeret és a többi gyógy és fűszernövényt, majd egy ideig áztatják őket.  

Az áztatás után következik a lepárlás, aminek eredményeképpen létrejön egy olyan párlat, ami már magában hordozza a fűszerek illat- és ízjegyeit, a Kalumba esetében a kalumbagyökeret, a borókabogyót, a citromfüvet. A desztillálást követően az italt tölgyfahordókban érlelik. A Kalumba Madagascar Gin különlegessége, hogy fügeágyon kerül érlelésre, így nyeri el végleges ízét, illatát és színét. A Kalumba gin másik fajtája, a Kalumba White Gin nem kerül fügeágyra, a színe is ennek megfelelően kristálytiszta.  

Kalumba Madagascar Spiced Ginről

A Kalumba Madagascar Spiced Gin volt az első gin a Kalumba termékei közül, mely 2018-ban megjelent meg. Ízesített ginként is szoktak rá hivatkozni. A színe szalmasárga, melyet a tölgyfahordós és aszalt fügeágyas érlelésnek köszönhet. Az alkoholtartalma 37,5 %, ahogyan a legtöbb Zwack által forgalmazott ginnek. A Kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készül, és egy nagyon jó választás, hogy önmagában szeretnénk megkóstolni. Fogyasztását elsősorban tisztán javasolják, bár Magyarországon a gint tonikkal keverve fogyasztják leginkább.

A Kalumba Spiced Gin már illatában is nagyon egzotikusnak mondható. Aromái között megtalálható az édes füge, a borókabocsó, az eper, a vanília és a mandula illata, melyek kellemesen édeskésnek hatnak az orrunkban. Ízvilága is ehhez hasonló, leginkább az édeskés gyümölcsök zamata dominál , mint a füge vagy az eper, de a boróka jellegzetes ízvilága is képviselteti magát. A Kalumba Madagascar Spiced Gin íze meglehetősen gazadag és komplex.

Kalumba White Dry Gin: Koktélokba kíváló választáa

A Zwack legújabb innováciinak egyik a Kalumba Madagascar White gin, mely a natúr ginek közé tartozik. Hasonlóan a Kalumba Spiced ginhez, a Kalumba White gin is közel 20 féle gyógy és fűszernövény felhasználásával készül, melyek között a boróka mellett a kubebabors, a citromnád, a narancshéj, a „citrus mirtusz”, a rózsabors, a koriander, a curacaohéj és a kalumbagyökér is megtalálható. A különbség természetesen nemcsak az alapanyagokban, hanem az érlelési eljárásban is felfedezhető, ugyanis a Kalumba fehér ginje esetében nincs aszalt füge ágyon történő érlelés, így pedig a színe átlátszó és kristálytiszta.

A fogyasztását jégre töltve, gin-tonikként ajánlják, de számos koktélba is remek választás. Már illatában is a könnyed fűszeres jellegek dominálnak, mint a boróka és a citrusok aromái. Ízvilága lágyabb, mint a Kalumba Spiced giné, sokkal kifinomultabb, ugyanakkor fűszeres. A jellegzetes boróka íz itt is dominál, ugyanakkor jellegzetesek a citrusos karakterek is. Az alkoholtartalma, ahogyan a Spiced ginnek is, 37,5%

Ha meg szeretnénk kóstolni a Kalumba gint, akkor itt az italkereso.hu

Bár a Kalumba ginek nem régóta erősítik a magyar ginek piacát, mégis meglehetősen nagy népszerűségre tettek szert. A Kalumba vélemények nagyon pozitívak, a hazai gin kedvelők körében mindkét Kalumba gin fajta nagy elégedettségnek örvend. Ha szívesen megkóstolnánk a Kalumba különleges ízvilágú ginjeit, akkor elég, ha felkeressük az italkereso.hu oldalt, ahol a legjobb árakon, azonnal, készletről vásárolhatjuk meg őket.

Az italkereso.hu oldalon több mint 100 italbolt kínálata érhető el, így nemcsak gyorsan juthatunk a kiválasztott Kalumba ginhez, de a lehető legjobb áron is, ugyanis az italboltok árait össze is tudjuk hasonlítani. Az italkereso.hu-n a Kalumba ginek díszdobozos kiadásai is elérhetőek, ha ajándékba rendelnénk meg a Zwack legújabb italait. A Kalumba a hazai ginek közül is kiemelkedik egzotikus jegyeivel, így a gin kedvelőknek mindenképp érdemes megkóstolni.A gin egy desztillált alkoholtartalmú ital, amelynek zamatát a borókabogyókból (Juniperus communis) nyeri. A gin gyógyszeres italként keletkezett, amelyet szerzetesek készítettek Olaszországban. Ezt követték más szerzetesek és alkimisták szerte Európában, különösen Dél-Franciaországban, Flandriában és Hollandiában, hogy szőlő- és gabonapárlatokból aqua vita-t(a pálinka archaikus neve) biztosítsanak. Ezután a szeszes italok kereskedelmének egyik fő tárgyává vált.

Az angol királynő kedvenc itala és gyógyszere: a GIN !

A gin talán korunk egyik legkedveltebb koktélalapanyaga, ám tisztán, önmagban is rengetegen fogyasztják. Bár sokan gondolják, hogy egy modern kori találmányról van szó, pedig a gin története több száz évvel ezelőtt kezdődött. Az angolok nemzeti italaként ismerik, egyes hírek szerint az angol királynő kedvenc italai is, ugyanakkor a megalkotása nem az angolok érdeme. Persze kár lenne elvitatni a gin világ körüli hódításában tett szerepüket, de ne szaladjunk ennyire előre. Gint számos országban készítenek, még mi magyarok is számos nemzetközileg elismert márkát készítünk.

A gin valójában egy gabonából készült finomszesz, melyet gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, ennél fogva a ginek tekintetében a határ a csillagos és. Természetesen minden márka más-más receptúrát követ, a legáltalánosabb összetevő a boróka, de a készítés során akár koriander, különféle citrus-héjak, vagy fahéj és mandula is kerülhet az alapszeszbe. Nem csoda hát, hogy egy itallapon annyi féle gint találhatunk. De mi is a gin valójában? Kitől származik, hanem az angoloktól? És melyek a legjobb márkák nálunk és a nagyvilágban?

Gin bővebben