Kalumba Gin

(7 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Típus
Alkoholtartalom
Űrtartalom

Kalumba

A gin készítésnek és fogyasztásnak nagy hagyományai vannak Magyarországon, hiszen az alapvető ízvilágát a borókabogyó adja, a boróka pedig jellegzetes növény hazánkban. Nem csoda hát, hogy az egyik legnagyobb és leghíresebb magyar szeszital gyártó, a Zwack is elkészítette a saját változatát.

Kalumba gin

Az egyik Zwack gin márka a Kalumba, mely nevét a kalumbagyökérről kapta, mely Madagaszkáron őshonos. Így születhetett meg egy magyar gin madagaszkári ízvilággal. De mire számítsunk, ha megízlelünk egy pohár Kalumba gint? Az italkereso.hu csapata utánajárt, mi a titka a Zwack legegzotikusabbnak mondható gin márkájának.

Tovább olvasom >>
Összesen 7 db Gin érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Hazai gin Madagaszkár ízvilágával

A Zwack kínálatában több gin márka is megtalálható, a legegzotikusabbnak viszont a Kalumba mondható, ugyanis az ízvilágát meghatározó növény a kalumba gyökér, mely egy ismert gyógynövény Madagaszkáron. Természetesen nemcsak a kalumba gyökér ízvilága tükrzi az ital madagaszkári gyökereit, hanem számos más fűszer és gyógynövény, mely szintén része a madagaszkári növényvilágnak. A palackon lévő gyűrűsfarkú maki is Madagaszkárt idézi, hiszen ez az állat itt őshonos. A Kalumba márka termékei a Kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készülnek, és a Zwack forgalmazza őket.

A Kalumba gin receptje titkos, az azonban tudható, hogy közel 20 különböző hagyományos és egzotikus fűszert és gyógynövényt használnak fel hozzá, mint a kalumbagyökér, a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendió-virág, a kardamom mag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj, és a legalapvetőbb gin ízesítő növény, a borókabogyó. Ennek a sokféle növénynek az eszenciája mind átjárja a Kalumba gint, és egy páratlan, egzotikus ital jön létre. A Kalumba kínálata kétféle gint tartalmaz, egy úgynevezett ízesített Gint, a Kalumba Madagascar Spiced Gin, és egy natúr gint, a Kalumba White Dry Gint.

Így készül a Kalumba gin

Gin sokféleképpen készülhet, hiszen többféle eljárás is létezik az elkészítésére. Bár a Kalumba gin receptjét titkok övezi, a ginkészítés lépései nem titkosak, hiszen sokan próbálkoznak vele otthon is. Ugyan a Kalumba gin ízvilága nem mondható hagyományosnak, a készítési eljárás a hagyományos utat követi. A Kalumba gin nem a hideg párolási eljárással, hanem desztillálással készül, vagyis a gabonaszeszhez hozzáadják a borókabogyót, a kalumba gyökeret és a többi gyógy és fűszernövényt, majd egy ideig áztatják őket.  

Az áztatás után következik a lepárlás, aminek eredményeképpen létrejön egy olyan párlat, ami már magában hordozza a fűszerek illat- és ízjegyeit, a Kalumba esetében a kalumbagyökeret, a borókabogyót, a citromfüvet. A desztillálást követően az italt tölgyfahordókban érlelik. A Kalumba Madagascar Gin különlegessége, hogy fügeágyon kerül érlelésre, így nyeri el végleges ízét, illatát és színét. A Kalumba gin másik fajtája, a Kalumba White Gin nem kerül fügeágyra, a színe is ennek megfelelően kristálytiszta.  

Kalumba Madagascar Spiced Ginről

A Kalumba Madagascar Spiced Gin volt az első gin a Kalumba termékei közül, mely 2018-ban megjelent meg. Ízesített ginként is szoktak rá hivatkozni. A színe szalmasárga, melyet a tölgyfahordós és aszalt fügeágyas érlelésnek köszönhet. Az alkoholtartalma 37,5 %, ahogyan a legtöbb Zwack által forgalmazott ginnek. A Kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készül, és egy nagyon jó választás, hogy önmagában szeretnénk megkóstolni. Fogyasztását elsősorban tisztán javasolják, bár Magyarországon a gint tonikkal keverve fogyasztják leginkább.

A Kalumba Spiced Gin már illatában is nagyon egzotikusnak mondható. Aromái között megtalálható az édes füge, a borókabocsó, az eper, a vanília és a mandula illata, melyek kellemesen édeskésnek hatnak az orrunkban. Ízvilága is ehhez hasonló, leginkább az édeskés gyümölcsök zamata dominál , mint a füge vagy az eper, de a boróka jellegzetes ízvilága is képviselteti magát. A Kalumba Madagascar Spiced Gin íze meglehetősen gazadag és komplex.

Kalumba White Dry Gin: Koktélokba kíváló választáa

A Zwack legújabb innováciinak egyik a Kalumba Madagascar White gin, mely a natúr ginek közé tartozik. Hasonlóan a Kalumba Spiced ginhez, a Kalumba White gin is közel 20 féle gyógy és fűszernövény felhasználásával készül, melyek között a boróka mellett a kubebabors, a citromnád, a narancshéj, a „citrus mirtusz”, a rózsabors, a koriander, a curacaohéj és a kalumbagyökér is megtalálható. A különbség természetesen nemcsak az alapanyagokban, hanem az érlelési eljárásban is felfedezhető, ugyanis a Kalumba fehér ginje esetében nincs aszalt füge ágyon történő érlelés, így pedig a színe átlátszó és kristálytiszta.

A fogyasztását jégre töltve, gin-tonikként ajánlják, de számos koktélba is remek választás. Már illatában is a könnyed fűszeres jellegek dominálnak, mint a boróka és a citrusok aromái. Ízvilága lágyabb, mint a Kalumba Spiced giné, sokkal kifinomultabb, ugyanakkor fűszeres. A jellegzetes boróka íz itt is dominál, ugyanakkor jellegzetesek a citrusos karakterek is. Az alkoholtartalma, ahogyan a Spiced ginnek is, 37,5%

Ha meg szeretnénk kóstolni a Kalumba gint, akkor itt az italkereso.hu

Bár a Kalumba ginek nem régóta erősítik a magyar ginek piacát, mégis meglehetősen nagy népszerűségre tettek szert. A Kalumba vélemények nagyon pozitívak, a hazai gin kedvelők körében mindkét Kalumba gin fajta nagy elégedettségnek örvend. Ha szívesen megkóstolnánk a Kalumba különleges ízvilágú ginjeit, akkor elég, ha felkeressük az italkereso.hu oldalt, ahol a legjobb árakon, azonnal, készletről vásárolhatjuk meg őket.

Az italkereso.hu oldalon több mint 100 italbolt kínálata érhető el, így nemcsak gyorsan juthatunk a kiválasztott Kalumba ginhez, de a lehető legjobb áron is, ugyanis az italboltok árait össze is tudjuk hasonlítani. Az italkereso.hu-n a Kalumba ginek díszdobozos kiadásai is elérhetőek, ha ajándékba rendelnénk meg a Zwack legújabb italait. A Kalumba a hazai ginek közül is kiemelkedik egzotikus jegyeivel, így a gin kedvelőknek mindenképp érdemes megkóstolni.A gin egy desztillált alkoholtartalmú ital, amelynek zamatát a borókabogyókból (Juniperus communis) nyeri. A gin gyógyszeres italként keletkezett, amelyet szerzetesek készítettek Olaszországban. Ezt követték más szerzetesek és alkimisták szerte Európában, különösen Dél-Franciaországban, Flandriában és Hollandiában, hogy szőlő- és gabonapárlatokból aqua vita-t(a pálinka archaikus neve) biztosítsanak. Ezután a szeszes italok kereskedelmének egyik fő tárgyává vált.

Az angol királynő kedvenc itala és gyógyszere: a GIN !

A gin talán korunk egyik legkedveltebb koktélalapanyaga, ám tisztán, önmagban is rengetegen fogyasztják. Bár sokan gondolják, hogy egy modern kori találmányról van szó, pedig a gin története több száz évvel ezelőtt kezdődött. Az angolok nemzeti italaként ismerik, egyes hírek szerint az angol királynő kedvenc italai is, ugyanakkor a megalkotása nem az angolok érdeme. Persze kár lenne elvitatni a gin világ körüli hódításában tett szerepüket, de ne szaladjunk ennyire előre. Gint számos országban készítenek, még mi magyarok is számos nemzetközileg elismert márkát készítünk.

A gin valójában egy gabonából készült finomszesz, melyet gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, ennél fogva a ginek tekintetében a határ a csillagos és. Természetesen minden márka más-más receptúrát követ, a legáltalánosabb összetevő a boróka, de a készítés során akár koriander, különféle citrus-héjak, vagy fahéj és mandula is kerülhet az alapszeszbe. Nem csoda hát, hogy egy itallapon annyi féle gint találhatunk. De mi is a gin valójában? Kitől származik, hanem az angoloktól? És melyek a legjobb márkák nálunk és a nagyvilágban?

Gin bővebben