Gin
(7 találat)Keresés beállítva: Drebbel(x) vagy Kalumba(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A gin készítésnek és fogyasztásnak nagy hagyományai vannak Magyarországon, hiszen az alapvető ízvilágát a borókabogyó adja, a boróka pedig jellegzetes növény hazánkban. Nem csoda hát, hogy az egyik legnagyobb és leghíresebb magyar szeszital gyártó, a Zwack is elkészítette a saját változatát.
Kalumba gin
Az egyik Zwack gin márka a Kalumba, mely nevét a kalumbagyökérről kapta, mely Madagaszkáron őshonos. Így születhetett meg egy magyar gin madagaszkári ízvilággal. De mire számítsunk, ha megízlelünk egy pohár Kalumba gint? Az italkereso.hu csapata utánajárt, mi a titka a Zwack legegzotikusabbnak mondható gin márkájának.
Kalumba gin bővebben
A gin egy desztillált alkoholtartalmú ital, amelynek zamatát a borókabogyókból (Juniperus communis) nyeri. A gin gyógyszeres italként keletkezett, amelyet szerzetesek készítettek Olaszországban. Ezt követték más szerzetesek és alkimisták szerte Európában, különösen Dél-Franciaországban, Flandriában és Hollandiában, hogy szőlő- és gabonapárlatokból aqua vita-t(a pálinka archaikus neve) biztosítsanak. Ezután a szeszes italok kereskedelmének egyik fő tárgyává vált.
Az angol királynő kedvenc itala és gyógyszere: a GIN !
A gin talán korunk egyik legkedveltebb koktélalapanyaga, ám tisztán, önmagban is rengetegen fogyasztják. Bár sokan gondolják, hogy egy modern kori találmányról van szó, pedig a gin története több száz évvel ezelőtt kezdődött. Az angolok nemzeti italaként ismerik, egyes hírek szerint az angol királynő kedvenc italai is, ugyanakkor a megalkotása nem az angolok érdeme. Persze kár lenne elvitatni a gin világ körüli hódításában tett szerepüket, de ne szaladjunk ennyire előre. Gint számos országban készítenek, még mi magyarok is számos nemzetközileg elismert márkát készítünk.
A gin valójában egy gabonából készült finomszesz, melyet gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, ennél fogva a ginek tekintetében a határ a csillagos és. Természetesen minden márka más-más receptúrát követ, a legáltalánosabb összetevő a boróka, de a készítés során akár koriander, különféle citrus-héjak, vagy fahéj és mandula is kerülhet az alapszeszbe. Nem csoda hát, hogy egy itallapon annyi féle gint találhatunk. De mi is a gin valójában? Kitől származik, hanem az angoloktól? És melyek a legjobb márkák nálunk és a nagyvilágban?
Gin bővebben