Munkalehetőségek hada várja az álláskeresőket a logisztika és szállítmányozás területén Magyarországon
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...
Paleo kókuszgolyó Hozzávalók: 5 dkg mogyoró 5 dkg mazsola (érdemes vízbe áztatni) 2 dkg kókuszzsír 1 teáskanál kakaópor 1 evőkanál növényi ital (szójaital, kókuszital stb.) fahéj ízlés szerint rum (vagy rum aroma) folyékony édesítőszer ízlés szerint kókuszreszelék Elkészítés A mogyorót, mazsolát, kókuszzsírt tedd az aprítóba, majd add hozzá a rumot, fahéjat, édesítőt. Formázz golyókat a masszából, majd hempergesd meg a kókuszreszelékben őket. Néhány óra a hűtőben és már eszegetheted is! Fekete-erdő energiaszelet Hozzávalók: 12,5 dkg magozott datolya 15 dkg aszalt cseresznye 25 dkg kesudió 25 dkg mandula 2 evőkanál őrölt lenmag 8,5 dkg cukrozatlan kakaópor 5 dkg olvasztott nyers kakaóvaj/kókuszzsír 3 evőkanál nyírfacukor vagy édesítőszer Elkészítés A datolyát és a cseresznye felét áztasd 15 percre meleg vízbe, majd csepegtesd le. A Cseri másik felét vágd egészen apróra. A kesut és a mandulát tedd az aprítóba, majd egy tálban keverd el a lenmaggal és a kakaóporral. Az áztatott gyümiket az édesítővel és a kakaóvajjal tedd az aprítóba. Ha kész a massza, add hozzá a kicsire vágott megmaradt cseresznyét. Ezután dolgozd össze a két masszát, amíg homogén tésztát nem kapsz. Tedd a tésztát egy sütőpapírral bélelt edénybe és mehet az egész a hűtőbe. 1-2 óra múlva kiveheted és felszelheted. Kész! Diós-mandulás vegán fügekocka A tészta hozzávalói: ¼ csésze zab 1 csésze mandula 1 csésze dió ¼ teáskanál só 1 és ¼ csésze magozott aszalt datolya A töltelék hozzávaló: 225 gramm aszalt füge (érdemes pár órára forró vízbe áztatni) 1 teáskanál narancshéj ¼ teáskanál őrölt fahéj 8-10 db magozott aszalt datolya 1 csipet só Édesítő ízlés szerint Elkészítés Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, bélelj ki egy tepsit, majd pakold rá mandulát és a diót. Süsd 8-10 percig, míg szépen meg nem pirulnak. Ha kihűltek tedd a diót és mandulát az aprítóba a zabbal, sóval. Készíts homogén masszát, majd tedd félre. Most jöhet külön az aprítóba a datolya, daráld össze. Kanalazd ki és keverd el jó alaposan a diós-mandulás masszával. Gyúrj belőle tésztát, majd egy tiszta felületen nyújtsd ki, de figyelj rá, hogy egy ujjnyinál ne legyen vékonyabb. Vágd pontosan két félre a tésztalapot. Most jöhetnek az aprítóba a töltelék hozzávalói, csinálj belőle kenhető krémet. Terítsd el szépen az egyik tésztalapon, majd tedd rá a másikat. Egy picit dolgozd össze az ujjaiddal a széleket. Tedd pár órára a hűtőbe a sütit és már fogyaszthatod is!
Forrás: Cosmopolitan | Teljes cikk itt
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...
A logisztika és a szállítmányozás ágazata a 21. században óriási fejlődésen megy keresztül. Ráadásul a globalizálódó ...
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...