4 mennyei gyümölcsös frappuccino

4 mennyei gyümölcsös frappuccino

A frappuccino nemrég robbant be a gasztrokultúrába. A frappé és a cappuccino ötvözéséből kevert jeges shake-ben alapesetben kávé és tejszín van, és persze rengeteg cukor, ami – valljuk be – nem éppen előnyös a strandszezon előtti hajrában. Oké, hogy amikor kint röpködnek a mínuszok, egy csajos talin megengedsz magadnak egy kis bűnözést, és dupla habbal kéred a jeges csodát, de ha itt a nyár, nem árt egy kicsit alakítani az eredeti recepten, és kávé helyett gyümölcsöket, cukor helyett pedig más édesítőket érdemes használnod. És persze tejszínből, tejből is inkább az alacsonyabb zsírtartalmú a nyerő! Mesés unikornis frappuccino Ez a változat annyira színes, annyira szép, hogy még a látványa is garantáltan felvidít. Nyűgös napokra ajánljuk, amikor semmi másra nem vágysz, csak egy kis vidámságra és kényeztetésre. Bevált recept szakítás utáni lehangoltságra, így ha a barátnőd éppen a padlón van egy pasi miatt, lepd meg ezzel a jéghidegre hűtött unikornis-itallal, és tuti, hogy örökre hálás lesz érte! Hozzávalók:  Kék hullámokhoz: – 2 evőkanál kókuszolaj – 3 evőkanál kékáfonya (fagyasztott is lehet) – 2-3 evőkanál kókusztej Rózsaszín smoothie: – 1 bögre fagyasztott meggy – 1-2 fagyasztott banán – 2 dl kókusztej Díszítéshez: – mangó (szeletelt, konzerv is lehet) – növényi tejszínhab – kókuszreszelék vagy cukormentes édes díszítőkristály Így készítsd el:  Hűtsd le a kehelyt, amiben az unikornis frappuccinót tálalni akarod majd. A krémes kék keverékhez olvaszd fel a kókuszzsírt, turmixold habosra a kék áfonyával és a kókusztejjel. Ezt a kék krémet kanál segítségével csurgasd végig a lehűtött pohár belső falán, majd tedd vissza a hűtőbe mindaddig, amíg egészen odafagy az kehely oldalára. Közben turmixold össze a meggyes smoothie hozzávalóit, és ha egészen habos, krémes, öntsd bele a fagyasztóból kivett pohárba, majd adagold a tetejére a növényi tejszínhabot, a mangószeleteket és a kókuszreszeléket, színes díszítőket is. Kalóriaszegény jeges-epres frappuccino Ennek a receptnek az alapja a kalóriaszegény, C-vitaminban, rostokban és vízben gazdag piros gyümölcs, ami az egyik legjobb nassolnivaló. Zsírszegény tejszínnel bolondíthatod meg, így fehérjetartalma miatt szuper turbóital lehet sportolás után is. Hozzávalók: – ½ liter zsírszegény (1,5%-os) tej vagy rizstej – 1 pohár zsírszegény epres joghurt – 1 pohár jég – 2 marék friss vagy fagyasztott eper – 4 evőkanál növényi tejszínhab a tetejére Így készítsd el:  A tejszínhab kivételével a hozzávalókat turmixgépen keverd 1 percen át, töltsd jéghidegre hűtött kehelybe vagy pohárba és tedd rá a tejszínhabot, akár pár szem eperrel is díszítheted.   Cukormentes egzotikus bűnözés Bevállalós vagy és szereted a különlegesen egzotikus ízeket? Akkor tuti, hogy ez lesz nálad a befutó. A benne lévő kurkuma miatt tökéletes választás lehet, ha gyakran érzed magad fáradtnak, levertnek, mert ez a fűszer felturbózza az immunrendszered és csökkenti a gyulladásokat, belülről táplál, miközben egészségessé varázsolja a bőröd és a hajad is! Hozzávalók: – fél teáskanál őrölt kurkuma – negyed teáskanál őrölt fahéj – csipetnyi szárított gyömbér – 2,5 dl rizs- vagy kókusztej – 1 fagyasztott banán – 2 szem szárított datolya – 1-2 pohárnyi jég – kókusztejszínhab a tetejére Így készítsd el:  Mixeld össze a kurkumát, fahéjat, gyömbért egy csészében, majd öntsd a felmelegített növényi tejhez és keverd el. A fűszeres tejet hűtsd le, majd turmixgépben dolgozd össze a gyümölcsökkel, jéggel, és újra tedd a hűtőbe. Ha teljesen kihűlt, halmozz rá a kókusztejszínből és szórd meg őrölt kurkumával és fahéjjal! Kókuszos frappuccino buli előtti alapozáshoz Péntek délutáni lazuláshoz ajánljuk ezt a variációt, amikor végre vége a munkának, és indul a hétvége! Buli előtti készülődéshez, a hangulat megalapozására szuper választás, ráadásul, ha a csajokkal együtt készítitek, garantáltan vidáman indultok majd az éjszakába. Hozzávalók 4 főre: Amarettós habhoz: – 1 konzerv kókusztej – fél evőkanál (barna) nádporcukor – 1 teáskanál amarettó likőr Kókuszos jeges krémhez: – 4 fagyasztott banán – 1 csésze teljesen lehűtött kávé – 1 bögre kókusztej Így készítsd el:  A habhoz a jéghidegre lehűtött kókusztejet turmixold habosra a cukorral és a hideg likőrrel. Ezután turmixgépben keverd össze a banánt, kávét és a maradék kókusztejet. Töltsd poharakba és halmozz rá egy nagy adag amarettós, kókuszos habból.

Forrás: Cosmopolitan | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink