
Műszakban vagy azon kívül – állás Győr városában
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
1. Édesem! Kívül ropogós kéreg, belül viszont omlós, finom textúra. Hogy nagyjából még soha nem sikerült megtapasztalnod ezt a mesés kombót, ha mézeskalácsról van szó? Valószínűleg azért van, mert csak és kizárólag cukrot használtál eddig ahelyett, hogy melasz és barna cukor keveréket vetettél volna be. A cukorszirup ráadásul garantálja a mesés, mély színt is – tökéletes! 2. Nem is olyan cool Alap, hogy a tojást közvetlenül azelőtt veszed ki a hűtőből, hogy a hozzávalókhoz adnád? Komoly hiba, ugyanis a sütid textúrája bánja majd, ha nem szobahőmérsékletű tojással dolgozol. Ha legközelebb mégis elfelejtenéd, tedd be őket néhány percre meleg, de azért nem túl forró vízbe. 3. A süti lelke A csomagoláson feltüntetett szavatossági idő szerint hiába jó még elméletileg a sütőpor vagy a szódabikarbóna, valójában, ha már 6 hónap telt el a kibontásuk óta, jobb, ha a szemetesben landolnak. Tekints rájuk úgy, mint a mézeskalács kovászára – ha nem megfelelő minőség, a végeredmény sem lesz az. 4. Kényes krémes kérdés Szívesen pörgeted azzal a folyamatot, hogy a vajat mikróban melegíted fel? Újabb hiba: ettől lesz ugyanis olyan súlyos a tésztád, amivel nagyon nehéz lesz a későbbiekben bánni. Oké, tudjuk, hogy nem ér fel egy Ryan Goslinggal átfilmezett estéhez, de megéri küzdened a szobahőmérsékletű, viszont szilárd vajjal. Trükközz úgy, hogy 15 perccel a felhasználás előtt kiveszed a hűtőből. 5. Keep Calm Tudjuk, hogy ezer dolgod van és siettetnéd a mézeskalács-projektet, de hidd el – a végeredmény igazi gasztro-katasztrófához vezet, ha nem hagysz elég időt a tésztának. Jobban mondva a hozzávalóknak az egyvelegedben. Pihentesd minimum két óráig, de akár egész éjszaka is hagyhatod chillezni a tésztád alapját. Ahogy a bőrödnél csodákra képes, ha hagyod, hogy a hatóanyagok éjszaka tegyék a dolgukat, ugyanez az elv igaz arra a sok finomságra is, amit a sütid tésztájához adtál. Profimedia – Red Dot 6. #személyestér Ha csak nem akarod, hogy a mézeskalács figuráid kézen fogva süljenek ki, biztosíts nekik elegendő helyet a sütőpapíron. Nem tűnik túl gazdaságosnak, cserébe nem lesz hatalmas desszert-gruppen, ha legalább 1 centi távolságra helyezed el őket egymástól. 7. Ez olyan égő! Az egyik adag egészen tűrhető, a másik viszont szénné égett, pedig mindent ugyanúgy csináltál? Biztos, hogy félúton nem váltottál barna cukorra, ami eleve gyorsabban képes megégni, mint a hagyományos fehér haverja? Ha barna cukorral, esetleg előbbi és melasz keverékével édesíted a tésztádat, ügyelj arra, hogy alacsony lángon süsd a formáidat – ezzel egészen biztosan kivédheted, hogy szegények elszenesedjenek. 8. Helló, hogy vagytok? Imádod az illatukat és a színűket, és ahogyan a finom meleg megcsapja a pofid, amikor kinyitod a sütő ajtaját, hogy büszkén végig nézhess a süti-csapaton. Tudjuk, ismerjük. Ahogy azt az érzést is, hogy mindent tökéletesen csináltál, a végeredmény mégsem igazán szép. Hát pont ezért: ha sülés közben ötpercenként nyitogatod az ajtót, rengeteg hő távozik a sütőből, ami csak bezavar a folyamatba. A türelem nem TRÉfa Ha igazi menedzser típus vagy, azon belül is a „haladjunk már!” csoportból, valószínűleg gyakran futottál bele a díszítés legnagyobb csapdájába: vagyis, hogy sütés után néhány perccel már viszed is fel szorgosan a mázat – ezzel arcok helyett hab-absztraktot varázsolva a mézeskalácsaidra. Hagyd kihűlni a sütiket – a legjobb, ha az esti tészta-móka után reggel, tiszta fejjel, maximálisan kihűlt darabokkal próbálkozol.
Forrás: Cosmopolitan | Teljes cikk itt
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget ...
Bemutatjuk, hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az alkohol ha ittál pár pohárral.