A pulled ponty az év kajatrend-je

A pulled ponty az év kajatrend-je

A Pulled Ponty (Tépett Ponty) szendvics nyerte idén az Év Strandétele díjat. A vajas körkiflibe (bagel) töltött füstölt tépett pontyból, ordából, bébispenótból és fokhagymakompótból álló műalkotás Bezerics Dániel keszthelyi borász kreációja, akárcsak a tavaly győztes étel. Mindkettő megkóstolható a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén nyitott fonyódi Pavilon strandbüfében.   Az eseményen kiosztották az év felfedezettje különdíjat is, amelyet a pár hete megnyilt balatonfenyvesi strandbisztró, a Konyhám tortilla-pizza hibridje kapott meg.   Az idei verseny minden eddiginél szorosabb volt, mivel sorra nyílnak a tö körül az újabb strandbisztrók, illetve a korábbiak is folyamatosan fejlődnek – mondta a versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor. A Balaton ismert borászaiból és vendéglátósaiból álló Balatoni Kör célja az év strandétele díjjal, hogy egyre több balatoni büfében a helyi termelők alapanyagait kínálják, ami nem csak egészségesebb és gasztronómiailag magasabb minőség, de egyben a régió gazdaságát is erősíti.

Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink