
A vörösbor jótékony hatásai
Európa számos országában gazdag hagyományokkal rendelkezik a borkészítés, valamint a borfogyasztás.
A Pulled Ponty (Tépett Ponty) szendvics nyerte idén az Év Strandétele díjat. A vajas körkiflibe (bagel) töltött füstölt tépett pontyból, ordából, bébispenótból és fokhagymakompótból álló műalkotás Bezerics Dániel keszthelyi borász kreációja, akárcsak a tavaly győztes étel. Mindkettő megkóstolható a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén nyitott fonyódi Pavilon strandbüfében. Az eseményen kiosztották az év felfedezettje különdíjat is, amelyet a pár hete megnyilt balatonfenyvesi strandbisztró, a Konyhám tortilla-pizza hibridje kapott meg. Az idei verseny minden eddiginél szorosabb volt, mivel sorra nyílnak a tö körül az újabb strandbisztrók, illetve a korábbiak is folyamatosan fejlődnek – mondta a versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor. A Balaton ismert borászaiból és vendéglátósaiból álló Balatoni Kör célja az év strandétele díjjal, hogy egyre több balatoni büfében a helyi termelők alapanyagait kínálják, ami nem csak egészségesebb és gasztronómiailag magasabb minőség, de egyben a régió gazdaságát is erősíti.
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
Európa számos országában gazdag hagyományokkal rendelkezik a borkészítés, valamint a borfogyasztás.
Mindannyian tudjuk, hiszen beépült a kultúránkba, hogy az alkohol társasági események elmaradhatatlan ...