Az ünnepek nélkülözhetetlen eleme a minőségi pálinka

Az ünnepek nélkülözhetetlen eleme a minőségi pálinka

A gyümölcspárlatok vagy közkedvelt néven a gyümölcspálinkák nélkülözhetetlen részei az ünnepeknek, a családi összejöveteleknek és a baráti találkozóknak. A gyümölcspárlatok a nemes szeszes italokhoz tartoznak, és gyártásuk hagyománya Magyarországon évszázados múltra tekint vissza. Bár a desztillált italok története korántsem olyan régi, mint a bor- vagy sörgyártás, az egykori Mezopotámia területén több mint ötezer éves alkoholgyártó létesítményeket találtak.

A nemes minőség titka

A jó minőségű párlat előállítása során nemcsak maga a folyamat fontos, hanem a gyümölcs kiválasztása és begyűjtése is. A gyümölcs frissessége és érettsége befolyásolja a Pálinka minőségét. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy az adott gyümölcs elég érett-e. A legnemesebb gyümölcspárlatok a legjobb minőségű gyümölcsből készülnek. Csak a kizárólag gyümölcsből készült szeszes ital tekinthető igazi gyümölcspárlatnak. Készítése során semmi esetre sem szabad másfajta szeszes italt, szörpöt és aromát tartalmazó ízesítőt használni. A párlatokat leggyakrabban a zamatos szilvából, körtéből és kajszibarackból készítik. De közkedveltek még az alma, cseresznye, málna, ribizli és szeder párlatai is. Az igazi gyümölcspárlat kizárólag friss, érett gyümölcsből alkoholos erjesztéssel, majd lepárlással készül. Az ellenőrzött fermentáció 15-20 °C-os szabályozott hőmérsékleten megy végbe. E folyamat során a gyümölcsben lévő természetes cukor alkohollá alakul. Az erjedés időtartama mindig a gyümölcs fajtájától függ. A feldolgozott párlatot ezután lepárlóban lepárolják. A desztillációnak lassúnak kell lennie az egyes komponensek megfelelő elkülönítése érdekében. Ha nem tartják be a lepárlási időt, metil-alkohol kerülhet a pálinkába, amely az emberi szervezetre káros hatással bír. Hazánkban az egyik legnemesebb gyümölcspálinkák az Árpád Pálinka név alatt kiadott szeszes italok, melynek termékei közt prémium minőségi pálinkák szerepelnek. A teljes termékskálájuk megtekinthető az arpadpalinka.hu weboldalon.

Miben kínáljuk a gyümölcspálinkát?

Miért fektessünk be különböző típusú alkoholos poharakba? Az ok egyszerű: az ivási élmény fokozása. A Tiplino kuponoldalon rengeteg kedvezményes kupont talál, mely segítségével nagyszerű áron beszerezhetők az egyes pohárfajták. Akár Wish termékek közt, akár a Sinsay poharai között keresgél, a Tiplino weboldalon keresztüli vásárlás során csak jól járhat. Minden egyes pohárfajtát úgy alakítottak ki, hogy kiemeljék az adott ital aromájának, hőmérsékletének, színének és ízének összetettségét. Emellett sok ínyenc a külalakot is fontosnak tartja, hiszen a réteges és kevert italok hatása elvész, ha nem megfelelő pohárban szolgálják fel. A mai alkoholos poharak az ivás mellett a hangulatot is javítják. Függetlenül attól, hogy milyen esztétikát szeretne, könnyű megtalálni az ünnephez illő pohártípust. Például a klasszikus talpas poharak tökéletesek hivatalos alkalmakra, míg az élénk színű, szemet gyönyörködtető motívumokkal díszített poharak a kötetlen események nyugodt pillanatokhoz. Akárhogy is, ha sokféle pohara van kéznél, akkor lenyűgözheti barátait és családját egyaránt. A nemes gyümölcspárlatokhoz nemes poharak tartoznak. A minőségi pálinka ízét és zamatát a tulipánformájú poharak emelik ki igazán, melyek hosszú szárral rendelkeznek. Keresse e nagyszerű poharakat akár a Sinsay Magyarország oldalán, de Wish weboldalon is bő kínálatot talál. Hogy a Sinsay, valamint a Wish vásárlása még kedvezőbb legyen, rendelése során használja ki a Tiplino.hu weboldal nyújtotta előnyöket. Úgy tartják, hogy a kis mennyiségben a pálinka orvosság. Ennek azonban minden esetben igazi minőségi pálinkának kell lennie.

Forrás: Guest | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink