Csúcsra törnek Szepsyék: ezekkel a borokkal hódítják meg a világpiacot

Csúcsra törnek Szepsyék: ezekkel a borokkal hódítják meg a világpiacot

Lemondtak a többlettermelésről, és inkább a magas minőséget helyezték előtérbe attól függetlenül is, hogy egy csúcsbor előállításához hosszú évek kellenek, ráadásul nem is biztos, hogy az adott évjáratban éppen sikerül elkészíteni - tudta meg a Portfolio Szepsy Istvántól, a Szepsy Pincészet tulajdonosától. A borász úgy látja, Magyarországon ma a termelők többsége inkább a biztos középmezőnyt választja, kevesen vannak, akik csúcstermelővé akarnak válni, és sokan a mennyiséget választják a magas minőség helyett. Mint mondta, hiába van több száz eurós csúcsboruk, a világpiacon ez még nem presztízs, ott ezer eurónál kezdődik a legmagasabb szint. Szepsy István a Portfolio Agrárgazdaságért kategória egyik jelöltje, a Portfolio Agrárdíjak a december 9-10-én megrendezésre kerülő Agrárszektor Konferencián ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra.

Forrás: Agrárszektor | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink