Elképesztően sok mindenre jó a szervezetnek a szőlőmag

Elképesztően sok mindenre jó a szervezetnek a szőlőmag

A villányi Gere Attila Pincészet már 2010 óta foglalkozik a bortermelés mellett a szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik.  A szőlőmagból egyrészt szőlőmag olaj, másrészt pedig szőlőmag őrlemény készül. Az összegyűjtött magból először kipréselik az olajat, majd ezután megőrölik. Mivel a szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása, hogy a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerüljenek. Található a kínálatban kékszőlőmag, és -héj mikro őrlemény, az első olyan hazai szőlőmag termék, amely speciális mikro őrlési technikával készül, így az értékes bioaktív anyagok felszívódása rendkívül hatékony.        2012-ben bizonyítást nyert, hogy a Gere féle szőlőmag- és szőlőhéj őrlemény rendelkezik a szőlő legjelentősebb antioxidáns vegyületeivel (quercetin, malvidin, rutin, rezveratrol). A Pácsi Tudományegyetemen végzett állatkísérletek egyértelműen alátámasztották a gyulladásos folyamatok, így a daganatok kialakulásában betöltött gátló hatását és a szív oxigén hiányos károsodásának kivédésében betöltött jótékony hatását. A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.   1936-ban Dr. Szentgyörgyi Albert (a C-vitaminnal kapcsolatos munkájáért 1937-ben kapott Nobel-díjat) írt először a szőlőmag kedvező hatásáról.

Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink