Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit. Magyarországon a Pálinka reneszánsza és a sörforradalom után a kézműves édesipari termékek is egyre népszerűbbek a fogyasztók körében, és ma már otthon is sokan kísérleteznek minőségi trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék előállításával. Ennek ellenére maga az iparág szakemberhiánnyal küzd. A Budai Campuson lévő Élelmiszertudományi Karon több évtizedes tudományos háttér, számtalan releváns kutatás alapozta meg a 2017 szeptemberében induló Csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést. A gyakorlatorientált képzésben 7 különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet játszanak a vállalati szakemberek, akik többek között olyan cégektől érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts és a Starbucks. A képzés kiemelt partnere a Magyar Édességgyártók Szövetsége. A munka mellett elvégezhető, levelező tagozaton induló 4 féléves posztgraduális képzés a szakemberek mellett a csokoládé, a kávé és a tea iránt hobbiszinten érdeklődő fogyasztókat is várja, akik számára nemcsak az előállítási technikák, hanem a szakszerű kóstolás, minősítés és az érzékszervi bírálat is hasznos ismereteket jelenthetnek.

Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink