Frissítő nyári koktél ötletek

Frissítő nyári koktél ötletek

Kávés jeges koktél Martinivel

A koktél alapja nem más, mint egy jó adag finom főzött kávé. Ezt készíthetjük kotyogóssal, vagy akár kapszulás kávéfőzővel is. Utóbbi esetben akár ki is keverhetjük a kedvenc kávékapszula ízekből a tökéletes kávés alapot. Hagyjuk lehűlni, adjunk hozzá tejszínt, és az egészet bolondítsuk meg egy kis édes Martinivel. A varázslat működik más édes likőrrel, vagy tejszínes alkoholos itallal is. Viszont aki például inkább a kesernyésebb, kevésbé édes ízek felé szeretne elmenni, az bátran hozzányúlhat a különféle konyakokhoz és whiskeykhez is. Ugyanis a kávéhoz ezek a teltebb fás ízek szintén remekül passzolnak. Lehűtve, egy kis naranccsal megbolondítva pedig igazán különleges nyári italt kapunk.

Gyümölcsös limonádék likőr alapokkal

A gyümölcsös, és a tejszínes likőrök remekül passzolnak a limonádéhoz. Ebben az esetben nincs más dolgunk, mint elegyíteni a megfelelő gyümölcslével, vagy szörppel a kiválasztott likőrt. Aztán tetszés szerint felhúzzuk vízzel vagy szódával. Mivel rendkívül széles a kínálat az ilyen alkoholos italokból, ezért kedvünkre variálhatjuk, hogy inkább citrusos irányba menjen el a limonádénk ízvilága vagy az édesebb ízeket helyezzük előtérbe.

Különleges jeges teák egy kis csavarral

A jeges tea az egyik legnépszerűbb nyári hűsítő ital. Egy kis vodkával, vagy likőrrel megspékelve pedig igazán egyedi alkoholos hűsítőt kapunk. Az alapot bármilyen teából elkészíthetjük, akár különleges gyógyteákból is. Utóbbi esetben egészen egyedi ízvilágokat kreálhatunk. Például egy bodzateás alap, gyömbérrel és citrusos likőrrel egészen elképesztő ízvilágú hűsítő lehet a kerti partira.

Forrás: alza.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink