Hónapokig rohasztott húst esznek emberek, hogy betépjenek tőle

Hónapokig rohasztott húst esznek emberek, hogy betépjenek tőle

A sütés nem csak arra jó, hogy a hús könnyebben emészthető és ízletesebb legyen. A hőkezelés során elpusztulnak a húsban azok a mikroorganizmusok, amik megbetegíthetnék az embert. A romlott hús illatát azért érezzük büdösnek, mert az agyunk így próbál figyelmeztetni minket: jobb attól az ételtől távol maradni, különben baj lehet. A közösségi portálokon mégis terjedni kezdett az romlott hús evésének bizarr kultusza – írja az IFLS blog. A hónapokig, vagy akár egy évig is rohasztott húsra „high meat” néven hivatkoznak, arra utalva, hogy fogyasztása egyfajta eufóriát okoz. Arról keveset tudni, hogy mi okozhatja a kábítószer-fogyasztáshoz hasonló élményt, talán a rosszullét kiváltotta delíriumos állapot és a dehidratáltság. A következő videón egy férfi azt állítja, hogy egy éve rohasztott, nyers marhasztéket eszik. Azt mondja, a romlott étel fogyasztása semmihez sem fogható élmény, és mire végére ér az evésnek, már érzi is azt az állapotot, amiről a „high meat” a nevét kapta. Hogy mennyire veszélyes ez a szokás, az sok mindentől függ. A tatár beefsteak is nyers hús, mégis fogyasztjuk évszázadok óta, ahogyan a hőkezeletlen, szárított marhát is. Izlandon létezik egy Hákral nevű étel, ami nem más, mint hónapokon keresztül erjesztett cápahús. A rohadás és az erjedés azonban nem ugyanaz, utóbbi egy megfelelő körülmények között zajló, kontrolált folyamatot takar. Leegyszerűsítve az erjesztés során hasznos, míg rohasztás során veszélyes mikroorganizmusok lepik el a húst. Vagyis jobb a rohasztott hússal nem kísérletezni, egy súlyosabb ételmérgezés komoly rosszullétekhez, esetenként napokig tartó kórházi kezeléshez vezethet.The post Hónapokig rohasztott húst esznek emberek, hogy betépjenek tőle Sör teljes kínálata itt érhető el" class="factory_link">First appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink