Húspótlót előállító cégbe fektet a sörgyártó

Húspótlót előállító cégbe fektet a sörgyártó

A Bitburger Holding egy ideje keresi a startupok társaságát befektetéseiben. A családi holding vezetője először beszélt a társaság stratégiájáról a Handelsblatt című német lapnak – olvasható az origo-n. A Bitburger közvetve fektet be a berlini Mushlabba nevű startupba, azaz egy olyan társaságba, amely gombákból készített húspótlót állít elő. Ily módon a Bitburger a fenntartható ételek fejlesztésébe száll be, és aktív partnerként is közreműködik az üzletben. Nem ez az első startupos befektetése azonban a sörgyártónak, hiszen már részesedést szerzett a Share, a Hello Fresh Go és a Snoooze nevű újonnan indult vállalkozásokban, amelyek ugyancsak nem a sörpiacon dolgoznak, hiszen fogyasztási cikkekkel és gyógynövények felhasználásával foglalkoznak. A startupok inspirációt jelentenek a számunkra, segíthetnek az üzleti tevékenységünk fejlesztésében – nyilatkozta a Handelsblattnak Matthäus Niewodniczanski, a holding ügyvezető igazgatója. Niewodniczanski tisztában van vele, hogy nem tudja megváltoztatni az egyre csökkenő sörfogyasztást Németországban, ezért lépésük a családi vállalkozás értékének megőrzéséről szól. – Úgy gondolom, hogy veszélyes egy növekvő cégcsaládra, amennyiben csak egy üzleti modellje van – mondta az interjúban. Hozzátette azonban, hogy nagyon későn kezdték el az alternatív vállalkozási lábak kiépítését, de mindenképpen felzárkóznak (origo)  

Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink