
Mennyi idő alatt megy ki az alkohol a szervezetünkből?
Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen folyamatok során bomlik le az alkohol a szervezetünkben, ...
A Csillagvölgy-dűlő Villány régi dűlőinek egyike, erről a déli fekvésű, lankás területről származik többek között a híres Weninger & Gere Villányi Franc alapanyagát adó szőlő. Ebből a dűlőből, egy pár négyszögöles területről indult a Gere Attila Pincészet. 2005-ben vásároltak itt meg egy nagyobb, 10 hektáros Cabernet Sauvignon ültetvényt, amely a Cabernet Sauvignon és Cabernet Sauvignon Barrique boraik alapját adja. A dűlőben meszes kőzeten humuszkarbonát talaj terül el. Jól szellőzik, viszont a vízgazdálkodása közepes a kedvező tulajdonságú vékony réteg következtében. Tápanyaggazdálkodása szintén közepesnek mondható, összességében mégis kiváló talaj a szőlőművelésre. A déli és délnyugati lejtésű Csillagvölgy-dűlő egyedi mikroklímával bír, hiszen a két oldalán egy-egy kisebb csatornát képezve délkelet és délnyugat felé fordulnak a szőlőültetvényei. Az árok elvezeti a hideg levegőt a magasabb fekvésű szőlőterületekről, így fagymentesítve az itt fekvő szőlőkerteket.
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen folyamatok során bomlik le az alkohol a szervezetünkben, ...
Az italpiac egyre inkább az online térbe költözik, és azok a kereskedők, nagykereskedések, webshopok és gyártók, akik ...
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...