Hogyan válassz esküvői meghívót a kulturált borfogyasztás jegyében
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...
De hamarosan „újratöltik”! Az év elindulásának egyik legbiztosabb jele, hogy a Téli Etyeki Piknik keretein belül kinyitnak a pincék, présházak, vendégváróhelyek, hogy tüzes és gőzölgő italokkal, toros étkekkel csábítsák vendégeiket. Most is így lesz ez január 22-én, és már azt is megtudtuk, hogy ez a Téli Piknik lesz az utolsó. No, de mi lesz utána? A tizedik évadra időzítették a hírt, hogy a január 22-i Téli Etyeki Piknik az utolsó lesz a sorban. A szervezők azonban rögtön meg is nyugtatnak mindenkit, hogy nem zárásról van szó, éppen ellenkezőleg, újabb előrelépést terveznek és a januári Pikniket követően egy frissebb, még izgalmasabb tematikával szeretnék meglepni Etyek szerelmeseit és azokat is, akiket még eddig nem láttak vendégül. Január 22-én tüzes és gőzölgő italokkal igyekeznek majd hűteni a kedélyeket, és persze lesznek toros ételek és igazi mulatság a téli dűnék között. A böllérek 9 órára időzítették a pörzsölést, hogy ne kelljen a vendégeknek hajnalban kelni, tehát érdemes már reggel kilátogatni a Gasztrosétányra, de egész nap találhatnak maguknak gasztronómiai és kulturális kikapcsolódást, akik például egy kis harmonikazenére, látvány malacsütésre, finom falatokra és italokra vágynak. A pincék programja és kínálata: Aubergine Terasz: Padlizsánkrém Disznótoros hurka és kolbász Grillezett pulykamell és kolbász Sweet Dream Pince: Helyben készült kézműves és házi sütemények Kilencféle kézműves hamburger, gyrostál és tortilla-tekercs Házi sült kolbász és kacsazsíros kenyér lilahagymával Házi készítésű erdélyi padlizsánkrémes kenyér paradicsommal Forró csoki és tea, IIly kávékülönlegességek Forralt Bor Gombai Pezsgőpince: Kóstoló a pince pezsgőiből és boraiból The Vine HRVSTD for You Az etyeki Öreghegyről származó fiatal kézműves ökoborászat válogatott tételei, köztük a 2020-as évjárat zászlóshajó bora, a most először kóstolható Balian Grande Cuvée Milán Pince – Zalán Faház: Babgulyás füstölt csülökkel háziasszony módra Disznótoros és házi kocsonya disznóságokkal Almás és meggyes pite, forralt bor, forró tea és Pálinka Bortodoor Country Borkóstoló és vásár Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet: Húsgombócos csorba, faszénen sült miccs Házi nyújtott rétes Etyeki borok és helyi szőlőpálinka Újhegyi Kerekes Pince: A pincészet termékeinek kóstolója és vására Árpás Laci Sonkamester Pincéje: 9.00 óra: disznótor és látvány malacsütés Pulled pork, grillkolbász, káposzta drótos köcsögben és sonkatál Házi rétes Halmi Pince: Fűszeres forralt rozé feketeszederrel Gyömbéres citromfűtea a gyermekek ízvilága szerint Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök Kácsor „Kíra” Pince: Etyeki borok, gyümölcspárlatok, rozémust, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények Etyeki Sörmanufaktúra Rezeda Terasz: Füstöltcsülkös burgonyaleves és francia hagymaleves Vargányás kacsazúzapörkölt gerslivel Tejfölpaplan alatt sült káposzta vegetáriánusoknak Túrógnocchi sajtmártásban Gesztenyés tiramisu Melengető italaink: forralt bor pikáns fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki, szálas teák Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészet A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására STELÁZSI – Kultúrbirtok Sütőtökkrémleves Vörösboros szarvaspörkölt és tépett szarvascomb lilahagyma chutneyval Meleg túrótorta csipkebogyóöntettel Sajt- és sonkatál és minden finomság a stelázsinkról Dvorák Vendégudvar Állatsimogató és parasztudvar-látogatás Füstöltcsülkös babgulyás és csülkös-körmös pacal Malacsült párolt lilakáposztával és disznótoros tál és toroskáposzta Aranygaluska Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat 12:00-17:00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon Csülkös bableves és székelykáposzta Sült kolbász, kocsonya és pecsenyezsíros kenyér Császármorzsa Etyeki Sajtútállomás: Sajtkülönlegességek és túródesszert Rókusfalvy Birtok: Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó: Sült kacsamáj krém szedres, lilahagymás jammel Sütőtökrémleves gyömbéres kekszmorzsával Szarvaspörkölt burgonyafánkkal Fahéjas almáspite 10.00-12.00 óra: Reggeli matiné - rajzfilmvetítés 10.00-17.00 óra: Kató Néni Finomságai (kürtőskalács workshop) 11.00-15.00 óra: Greta Handmade Design kézműves workshop 12.00-16.00 óra: Estage Duo jazz & swing koncert 13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben Hegedűs Sajtműhely 10.00 órától: Sajtkészítés-bemutató 13:00 és 15:00 óra: Tárlatvezetés a sajtérlelőben Az ingyenes e-tyek applikáció (Android *** iOS) segítségedre lehet, ha szállást, vendéglátóhelyet keresel, e-bike-ot bérelnél, esetleg csak rápillantanál az élő webkamera képére, hogy lásd, mi újság a Gasztrosétányon!
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...
A férfi kabát nemcsak praktikus ruhadarab, amely védelmet nyújt a hideg vagy az eső ellen, hanem fontos stíluselem ...
A hétköznapi kihívások gyakran stressz és irritáció formájában váltanak ki reakciót tőlünk, amelyek komoly ...