
Műszakban vagy azon kívül – állás Győr városában
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Két év után újra magyar győztese van az Olivier Roellinger ífjúsági szakácsversenynek. Erdélyi Flóra, a BGE KVIK hallgatója a kategória közönségdíját is elhozta. Flóra fő alapanyagai a makréla és a szívkagyló voltak Erdélyi Flóra, a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának vendéglátás szakirányos, felsőoktatási szakképzéses végzős hallgatója az első helyen végzett a koronavírus-járvány miatt 2020-ban rendhagyó módon online megrendezett 2020-as Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny dél-kelet-európai régió szakács kategóriájában. Flóra emellett elnyerte a kategória közönségdíját is. témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A versenyen első ízben a pincérek is próbára tehették tudásukat. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítettek el, amelyet egy 3 perces videó formájában mutattak be a zsűrinek. A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt az Ethic Ocean/SeaWeb Europe, a FERRANDI Paris, az Yvon Bourges Catering School in Dinard és a Relais & Châteaux szervezetek hívták életre 2010-ben. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban rendhagyó módon, online rendezték meg a neves nemzetközi versenyt, melynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A versenyen első ízben a pincérek is próbára tehették tudásukat. Erdélyi Flóra, a BGE KVIK vendéglátás szakirányos, felsőoktatási szakképzéses végzős hallgatója tavaly tavasz óta készült a megmérettetésre és megnyerte a dél-kelet-európai régió szakács kategóriáját. Emellett a videójára kapott legtöbb like-kal a kategória közönségdíját is besöpörte. A versenyen 6 nemzet összesen 17 képviselője, köztük 3 pincér mérte össze tudását. A szakács kategória versenyzői fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, amelyet egy 3 perces videóban prezentáltak a zsűrinek. Ebben nemcsak a receptjeiket kellett bemutatniuk, hanem indokolniuk kellett az alapanyag választásukat és bizonyítaniuk kellett a fenntartható halászat iránti elkötelezettségüket. Elvárás volt a videóval szemben, hogy figyelemfelkeltő és kommunikatív legyen, és ne derüljön ki belőle a versenyző neve és származási országa. A videót tavaly december elejéig kellett elküldeni, az online eredményhirdetésre pedig december 18-án került sor. A beküldött versenyanyagot a neves szakemberekből álló zsűri mellett a nagyközönség is értékelte az interneten. Erdélyi Flóra felkészülésében Hidvégi Hedvig, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének tanársegédje vett részt. Flóra a legjobb minőségű, ám a környezetet kevésbé terhelő alapanyagokkal dolgozott, fő alapanyagai a makréla és a szívkagyló voltak. Elkészített profi étele a szuvidált makrélafilé, tintahal tintával színezett házi cannellonival, langyos céklasalátával, szívkagyló kocsonyával és fehérbor sabayonnal, a háziasszonyi étele pedig citrusos makrélavagdalt pisztáciás bundában, hagymás törtburgonya, narancsos párolt kelkáposztacsíkok és fokhagymás majonézmártás volt. „Büszkék vagyunk rá, hogy a jelenlegi bizonytalan, rendkívül gyorsan változó helyzetben hallgatónk két díjat is nyert ezen a rendhagyó versenyen. Ez is bizonyítja, hogy kiváló gasztronómiai képzést kínálunk, oktatóink és hallgatóink is sikeresen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, a digitális távoktatás kihívásaihoz” – mondta el Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja.
Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget ...
Bemutatjuk, hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az alkohol ha ittál pár pohárral.