A magyar jótékony sör csapata idén is eladakozta teljes profitját

A magyar jótékony sör csapata idén is eladakozta teljes profitját

Eddig 800 ezer forint adományt adott át a Share, a jótékony Sör csapata különféle társadalmi szervezeteknek. A legújabb adományozott az oktatás területéről érkezett.

A Share sörmárkát három éve alapította három magyar vállalkozó, és az eredeti célnak megfelelően a beérkező profit 100%-át az utolsó fillérig jótékony célra fordítják. A sztorijukat elsőként a Forbes.hu írta meg.

Mi ittunk, ők adtak – megint

Az legutóbbi kiválasztott a Skool lett, a százezer forintos adományt a Share csapata adta át. Az elmúlt években közel 3000 diák – főképp lányok – előtt nyitotta meg a technológia világát a Skool, megismertetve velük a tervezői gondolkodásmódot és segítve őket abban, hogy magabiztosabbak és sikeresek legyenek az tech iparágban. Többek között ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Koleszár Szilvi, a Skool társalapítója elmondta, a pénzt önkéntesképzésre fordítják majd. Az adományozott szervezeteket minden alkalommal egy-egy átfogó terület Share-nagykövete választja ki, tavaly például KISS Tibi, a Quimby frontembere döntött.

Az adomány odaítéléséről idén Vinnai Balázs (az Mysis által felvásárolt IND banki szoftvercég társalapítója), a Share oktatás-kutatásért felelős nagykövete döntött. Azért a Skoolra esett a választása, mert kifejezetten fontosnak tartja, hogy egyre több lány számára legyen vonzó az informatika területe (Vinnai amúgy érdekelt a Codecool nevű programozó iskolában is). Alvégi Lóci, a Share egyik alapítója az elmúlt három évet összefoglalva elmondta: a jótékony sörmárka több, mint 52 ezer eladott sörön van túl, a mostanival együtt 800 ezer forint adományt adott át összesen.

Az összeg egytől-egyig a társadalomért tenni akaró szervezeteknél kötött ki. Befektető is csatlakozott, még több helyen lesznek ott. Egyre több pubban, szórakozóhelyen és rendezvényen bukkannak fel a jótékony sörök, mivel a Share első tőkebevonási köre sikeres volt, és ez felpörgeti a disztribúciót – számolt be róla Alvégi Lóci. A csapathoz – befektetőként és egyben tanácsadóként – Szathmáry Viktor tech vállalkozó csatlakozott.

A Share azért is várja kifejezetten optimistán az idei év hátralévő részét, mert tapasztalataik szerint egyre több cégnél szempont a társadalmi felelősségvállalás, amikor céges rendezvényekről, bulikról, évzáró eseményekről 

„Egyre több helyen számít, hogy mind a munkatársak, mind a külvilág felé egyértelmű legyen az üzenet: egy nagyobbszabású, Koccintós házirendezvény szervezésekor sem feledkeznek meg a jótékonyság fontosságáról.”

Az eddigi adományozottak és az őket választó Share-nagykövetek:

  • Káva Kulturális Műhely
  • Kovács Patrícia, színésznő Utcajogász Egyesület
  • Amnesty International Magyarország A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány
  • Kovács „Kokó” István, olimpiai aranyérmes bokszoló Megálló Csoport Alapítvány
  • Kiss Tibi, énekes Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület
  • WWF Hungary Skool – Vinnai Balázs

 

Söriket itt találjátok: Share a jótékony ser

 

Forrás: Share a jótékony Ser | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink