Mighty Millers - Győr

Mighty Millers - Győr

Nemrégiben a Facebook közösségi oldala kínálta fel nekem, kedvelésre a korábbi érdeklődési körömből kiindulva ezt az új sörfőzdét. Természetesen érdeklődvén az újdonságok iránt megnyomtam a gombot…

Azon gondolkoztam milyen jó is lehet manapság Győrben élni egy sörkedvelőnek, hisz a város környékén több főzde is működik. A legújabb, a napokban nyílt, Mighty Millers Brewing Co. névre keresztelt vállalkozás. Már első promóciós fényképein és az embléma minőségét tekintve profi csapatnak ígérkezett, főként, hogy azt is elárulták első szárnypróbálgatásaik idején a Monyo főzőmestere, Németh Anti segítette munkájukat.

Felkeresve a gyártót, roppant szimpatikusan fogadtak! (Ez azért nincs mindenhol így!) Már ezzel a gesztussal a „bizalom körömbe” kerültek– igenis fontos a lélektani fór, amit már a pozitív kommunikációval meg lehet alapozni! Innentől, már csak egy-két jól összerakott sör kell és biztos a siker! Hisz jó eladó is kell a jó portékához!

Jelen esetben lelkes, nyitottsággal találkoztam. Mondhatná itt a kívülálló, ezzel le is van zsírozva a történet, nem adhat rossz minősítést. Ám ettől teljesen függetlenül értékelem, tényleg csak azt mondom ami... Nehogy később megkövessetek!

A név: Egy modern hangzású, külföldre is jól eladható név. A magyar fordítás szerint, a cégben dolgozó Molnár vezetéknevűek többségét használva fel. Valamint a hangzásban és jelentésében remekül illő: hatalmas, erős, nagy, tekintélyes, nagyszerű jelentésű "mighty" szó egyvelegét.

A főzdét megalapító Ratatics "Rata" István, Amerikában találkozott először a kézműves sörök új hullámával.

Majd később kikristályosodott a gondolat: „2014-ben jött az isteni szikra, hogy sört kellene főzni!”

Tudjuk, míg idáig eljutottak, óriási munka és "harcok" állnak a történet mögött, de egyetlen perc sem volt elvesztegetett, mert ez biz' betyár jól sikerült! ;)

Na de ennyi ígéretes előzmény és jól hangzó bevezetés után, nézzük mi rejlik az üvegekben!?

Az arculat szerintem jól illeszkedik egy bemutatkozó sorozatba. A címkék egyszerűek, nincsenek "agyonnyomva" figurás grafikával, amúgy németesen, csak szöveget, magát a lényeget tartalmazzák. Első pillantásra csak a színek különböztetik meg az egyes sörtipusokat. Egyben viszont igen jó képet ad a szortiment. 0,33 literes kiszerelés, a kisüzemieknél már megszokott normál ún. egyutas barna üvegekben.

A Mighty Millers sörei palackos erjesztésűek és szűretlenek.

Endless Summer (Blond Ale)

Endless Summer (Blond Ale)

Alkohol: 5,6% (V/V) ; IBU: 21; SRM: 5

Gyengén felhabzó, enyhe szénsavasságú.
Könnyed, kerek íz. Teljesen tökéletes világos "nyári" sör, bár én innám télen is! Talán épp ezért "Endless". :)
Értékelés (1-7): 6

Mac O’Green (Irish Red)

Mac O’Green (Irish Red)

Alkohol: 5,2% (V/V); IBU: 20; SRM: 14

Gyengén felhabzó, közepes szénsavasságú.

Sokszor elmondom, hogy a vörös sörök nem tartoznak nálam a nagy kedvencek közé. Ez a darab mégis igen jól sikerült. Színe már-már barnás árnyalatú, a szűretlenség miatt kissé homályos. Remekül hozza a stílusjegyeket. Az édeskés illatot, a domináns karamellát, az alkoholos ízt. A korty végén egy kisimuló könnyed sörnek érezteti magát.
Értékelés (1-7): 5,5

Mind-Blender (Session IPA)

Mind-Blender (Session IPA)

Alkohol: 5,6% (V/V) ; IBU: 43; SRM: 6

Közepesen habosodó, közepes szénsavasságú.

Már gyümölcsös illata is figyelmeztet, itt valami klassz dolog következik! Lám, igaz! Habár India Pale Ale, de még mindig egy jó kis délutáni sörözéshez tudnám elképzelni, ahol nem ő lenne a "záróelem", hanem inkább az, amiből akár többet is érdemes legurítani, mondjuk épp a labdarúgó világbajnokság végkifejletének megtekintése mellett!
Értékelés (1-7): 6

Infinite Paradise (American IPA)

Infinite Paradise (American IPA)

Alkohol: 6,0% (V/V)

Közepesen habosodó, közepes szénsavasságú. Erős, mégis sima ivású IPA. Nem tolakodó, nincs kellemetlen mellékíz. Míg a többi Millers sör, további fogyasztást kívánatát hozza, ebből már egy üveggel is nyugodtan pontot lehet tenni a napra - méltó befejezésül! Nekem nagyon bejött!
Értékelés (1-7): 6,5

/Sörök a konyhából blog/
https://www.facebook.com/groups/502653670089255/
Szerző: Balogh Balázs

Impresszum: "HANGSÚLYOZOM, HOGY A SÖRÖK MINŐSÍTÉSE TELJESEN SZUBJEKTÍV MÓDON TÖRTÉNIK! CSAKIS A SAJÁT VÉLEMÉNYEMET TÜKRÖZI! EZ PEDIG AZ ADOTT FOGYASZTÁSI PILLANATTÓL NÉHA A HANGULATTÓL IS ERŐSEN FÜGGHET! AHÁNY EMBER, ANNYI ÍZLÉS ÉS SZÁJÍZ… EZ MOST ÉPP AZ ENYÉM! :D Nem vagyok sörszakértő, önmagam egyszerű "nem egyfajtát kóstolt" fogyasztónak tarthatom legfeljebb, ezért az esetek nagy többségében nem is megyek bele túlzott, néhol már "ömlengő" elemzésekbe, illatokról, ízekről. Egy-egy típust viszont mindig a saját kategóriájában hasonlítok össze és osztályozok."

Forrás: Balogh Balázs | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink