Milyen italokat igyunk a diétánk alatt?

Milyen italokat igyunk a diétánk alatt?

A nagyon édeseket csak csalónapra

Nagyjából heti egy csalónap belefér a diétába. Ez szakemberek szerint szükséges is ahhoz, hogy az anyagcserénk ne lassuljon le a fogyáskor. Ez persze nem azt jelenti, hogy ekkor tele kell magunkat enni mindenféle édességgel, viszont a mértékkel fogyasztott kalóriadúsabb ételekkel és italokkal ilyenkor nincs probléma. Ha édes koktélokat szeretnénk inni, akkor ezen a napon gond nélkül megtehetjük. Nem fogja félbe szakítani a diétánkat.

Száraz, félédes borok és kellemes citrusos hűsítők

Nyáron, főleg ha nyaralunk elkerülhetetlen, hogy legalább a helyi jellegzetes alkoholos italokat ne kóstoljuk meg. Ha diétázunk és nincs csalónap éppen, akkor tényleg csak kóstoljunk egy picit belőlük, és inkább a kesernyés, citrusos, kevésbé cukros italokra fókuszáljunk.

Tanuljunk meg kompenzálni!

Az alkohol gyorsan felszívódó szénhidrátnak számít. Ezért ha aznap alkoholt fogyasztunk, a diétánk szerinti szénhidrátot erősebben vegyük vissza. A helyére inkább fehérjét együnk, az alkoholt pedig számítsuk be aznapra szénhidrátnak. Ezzel a módszerrel nem fogunk többlet szénhidrátot bevinni a szervezetünkbe. Az sem árt ha aznap leginkább csak fehérjét és rostos zöldségeket fogyasztunk, vagy beveszünk pár rost tablettát. A rost ugyanis lassítja a szénhidrátok felszívódását, ráadásul az ital sem fog annyira megártani. Erre a napra az is sokat segíthet, ha kicsivel többet kávézunk a megszokottnál, ugyanis a kávé gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, kvázi erősíti a zsírégetést. Ehhez a legjobb, ha kotyogós kávét főzünk. Viszont ha kapszulás kávégépünk van, akkor érdemes olyan kapszulás kávét lefőzni ilyenkor, amiben a kávé fajtája hatékonyabb az anyagcsere gyorsításban. A Tchibo kapszulák közül a klasszikus jelölésűek pont ilyenek.

Forrás: alza.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink