Nagyot újított a magyar borászat: több féle pezsgővel bővítették a kínálatukat

Nagyot újított a magyar borászat: több féle pezsgővel bővítették a kínálatukat

Magyarországon is egyre nagyobb igény van a minőségi borokra. Legyen az fehér, rozé vagy vörös, a fogyasztóközönség egyre inkább keresi a zamatos, finom, magas minőségű italokat. Ez az igény azonban nem csak erre az egy termékre igaz, hiszen a borkultúra emelkedésével az emberek elkezdtek nyitni a pezsgők irányába is. A magyar borászok, megérezve ezt az igényt pár éve nekiláttak a fejlesztésnek, a kutatásnak és az elmúlt időben több pincészet pezsgője is megjelent a piacon. A HelloVidék utánajárt, hogy a különféle készítési eljárások között mi a különbség. A portál megkérdezte a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet főborászát, Hevér Lászlót és Laposa Zsófi borászt is.

Forrás: Agrárszektor | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink