Munkalehetőségek hada várja az álláskeresőket a logisztika és szállítmányozás területén Magyarországon
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...
A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről. A nemzetközi bortrendek azt mutatják, hogy a borkedvelők megunták már az ún. világfajtákat. Egy cabernet vagy egy chardonnay kevésbé kelti fel a rendszeres borfogyasztók érdeklődését, és inkább a kuriózumnak számító helyi bortípusokat, szőlőfajtákat keresik. Ez a piaci trend kifejezetten kedvező egy olyan vörös házasítás számára, mint a bikavér, amely kizárólag az Egri és a Szekszárdi borvidéken készíthető, ráadásul egy nemzetközileg kevésbé ismert fajta, a kékfrankos alkotja a bikavérek gerincét. Az egységes összkép meghatározásának közös alapja volt, hogy kékfrankos szőlőfajtára épüljön a bor, és a minőségvédelem céljából mind szőlészeti, mind borászati technológia szempontjából szabályozzák a bikavér készítésének folyamatát. Szekszárdon tavaly már 50%-ra nőtt a kékfrankos és a kadarka összaránya a bikavérben, és Egerben is tervezik a Kárpát-medencei fajták arányának növelését a borban. Ez a folyamatos együttgondolkodás és összefogás a garancia arra, hogy a bikavérek végre a méltó helyükre kerülhessenek.
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
A logisztika és szállítmányozás területe napjainkban egyre csak fajsúlyosabbá válik. A hazai és nemzetközi piacok ...
A logisztika és a szállítmányozás ágazata a 21. században óriási fejlődésen megy keresztül. Ráadásul a globalizálódó ...
Az esküvői meghívók és a borfogyasztás kultúrája közötti kapcsolat az elegancia, az ízlés és a részletekre való ...