Pörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával

Pörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával

Mínuszok, hóesés, lefagyott utak és véget nem érő hideg. Még mindig nyakig benne vagyunk a télben, de már mindenki számolja vissza a napokat az első tavaszi napsugarakig. Hogy egy kis forróságot hozzunk a dermesztő januárba, bemutatunk három olyan koktélt, amelyeknek nemcsak a kávé szerelmesei, de a gasztrokalandorok sem tudnak ellenállni. Íme, néhány ötlet a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól. Chai Tea Cappuccino – 2cl presszókávé – 2cl Finlandia vodka – szegfűszeg – kardamom – fekete tea – cukor – tej Elkészítés: Először készítsük el a chai tea szirupot, amelyhez főzzük fel a fekete teát, szegfűszeget, kardamomot cukorral, amíg az szirup állagú nem lesz. Ezt követően a presszókávét, vodkát és tetszőleges mennyiségű chai tea szirupot öntsük egy shakerbe és rázzuk jól össze. Kézi tejhabosítóval készítsünk tejhabot, majd a shakerből töltsük az italt egy bögrébe, a tejhabbal pedig öntsük fel. Nordic Espresso – 4cl Finlandia vodka – 2 cl presszókávé – 1 cl cukorszirup – narancs Elkészítés: A cukorszirupot töltsük egy martinis pohárba, a presszókávét és a vodkát pedig egy shakerbe. A shakert jól rázzuk össze, majd az italt öntsük a cukorszirupra. Dekorációnak vágjunk fel egy narancsot apró szeletekre, amelynek egy negyedbe bevágott cikkét helyezzük a pohár szélére. Finnish cold brew – gyömbér – 1dl tonic – 2dl cold brew – 2cl Finlandia vodka Elkészítés: A cold brew elkészítéséhez világos, közepes pörkölésű, 100% arabica kávé a legkiválóbb választás. Ennek durva őrleményét öntsük fel hideg vízzel, majd 10-12 órára tegyük a hűtőbe és hagyjuk ázni, ha letelt az idő szűrjük le. Ezt követően reszeljünk egy kevés gyömbért poharunkba, öntsünk rá 1dl tonic-ot, 2cl vodkát és a kapott cold brew-t. A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!

Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink