
Műszakban vagy azon kívül – állás Győr városában
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Karantén idején több ideje van, jobban kiélheti hobbiját az otthon főzőcskéző önjelölt szakács. Sorozatukban nekik segítünk külföldi profiktól „ollóval” összegyűjtött tanácsokkal. – Van aki hidegen, vagy főtten szereti! Ne sokat „tököljünk” a varázsosan finom, frissen készült sütőtökből, vajtökből, vagy sonkatökből felhasználásakor. Igen jók azok hidegen is, felkockázva, vérnaranccsal összekeverve vagy fűszeres vízben félpuhára főve, édesburgonya helyett, húsételek körítéseként. Ázsiában nagy kedvenc a mézes borsos sütőtök. – Vajjal való sütéskor, pároláskor érdemes a vajhoz egy kis repceolajat önteni, mert ez megakadályozza, hogy a vaj főzés közben a kelleténél erősebb hő hatására megégjen és tönkretegye a benne fövő ételt. – Csak egyszerűen! Az olasz konyha egyik alfája és omegája a hozzávalók és a készítési mód egyszerűségében rejlik. Az egyes receptek elkészítésekor inkább arra figyeljünk, hogy mi az, ami esetleg kihagyható belőlük, semmint, hogy fölöslegesen többletanyagokat, fűszereket tennénk az ételbe. – Gazdaságosan használhatjuk fel a drága vaníliarudakat, ha miután a toktermésből a magokat kikapartuk, nem dobjuk el a hüvelyeket, hanem sütőben megszárítjuk, majd megőröljük, és cukorhoz, vagy brandy és más likőrfélékhez adjuk. Így anyagveszteség nélkül juthatunk házi készítésű vaníliás cukorhoz, illetve illatos, aromás italokhoz. – Vízben főzés helyett lehet leszűrt csirkehúslevesben megfőzni a rizst, a tésztaféléket, vagy a garnírungnak szánt zöldségféléket. A csirkehúslé felerősíti mindezek saját alapízét, anélkül, hogy a benne főtt anyagok „csirke ízűvé” válnának. – Csőben sült tengeri hal- és rákételeknél könnyen érhetünk el egzotikusan „ázsiai” ízhatást, ha gyömbérrel, szójaszósszal és fokhagymával fűszerezzük, illetve „délnyugati”, azaz tex-mex, vagy latin-amerikai jelleget adhatunk az egyes fogásoknak koriander és a szív alakú, nagy sötét piros, úgynevezett ancho-csilipaprika felhasználásával. – A sült gomba ételalapanyagként erősebb ízhatást ad, mint a szárított – igaz, jóval rövidebb ideig „tartható el”. A gombát 6-8 percig érdemes sütni, amíg el nem kezd „izzadni” és fonnyadni.
Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget ...
Bemutatjuk, hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az alkohol ha ittál pár pohárral.