Édes megoldás a stresszre? - Cukrozott italokkal az egészségért
A hétköznapi kihívások gyakran stressz és irritáció formájában váltanak ki reakciót tőlünk, amelyek komoly ...
Karantén idején több ideje van, jobban kiélheti hobbiját az otthon főzőcskéző önjelölt szakács. Sorozatukban nekik segítünk külföldi profiktól „ollóval” összegyűjtött tanácsokkal – ma halas témákban. – Különféle halak sütéséhez, pirításához jóízű alapanyagot nyerhetünk, ha nagy hőfokon repceolajat keverünk össze némi extra szűz olíva olajjal. – A filézni szándékozott halat mindig jeges vízben mossuk meg. Az így kezelt hal jobban megőrzi rugalmas állagát, valamint tovább tartható el, mint a csapvízben mosott. – Filézéskor a halat mindig a farka felől vágjuk a feje felé, egyetlen gyors, hosszú mozdulattal. – Legjobb a halféléket és a tenger gyümölcseit is fokhagymával, újhagymával, póréval, fehérborssal és sóval fűszerezett vajban sütni. Olajban sütés esetén a gyöngyözve forró olaj hőfoka a legmegfelelőbb. – A polip és a tintahal meglehetősen rágós húsát segít megpuhítani, ha sütés-főzés előtt jégbe fagyasztjuk, akár még a legfrissebbet is. – Bundázáshoz vagy lisztbe forgatáshoz érdemes kukoricalisztet, vagy teljes kiőrlésű, darás liszteket használni. A kukoricaliszt édeskés íze jól illik a halfélékhez, míg a teljes kiőrlésű, darás lisztek szépen „karamellizálódnak” és csomósodás nélkül pirulnak meg az olajban. – Ha a recept lehetővé teszi, akkor minden hal- és húsfélét kicsontozatlanul süssünk meg, mert így sokkal ízletesebb lesz a pecsenye, látványosabb a tálalás. – A kagylófélékhez ajánlott Mignonette-mártás készítésekor az ecet, fehér bors, fehér- (shalotta-)hagyma és zöldfűszerek keverékéhez hozzáadott kis édes-savanyú sziruppal remek ízegyensúlyt alkothatunk.
Forrás: Trademagazin | Teljes cikk itt
A hétköznapi kihívások gyakran stressz és irritáció formájában váltanak ki reakciót tőlünk, amelyek komoly ...
A gyermeknevelésben az alvás, és az altatás témája egy viszonylag nehéz terület, főleg azért, mert kicsit mindenki ...
Kellemes délután egy fárasztó nap után. Végre egy kis lazulás a kanapén egy finom vörösborral a ...