Semmilyen kertből sem hiányozhat egy kerti grillező

Semmilyen kertből sem hiányozhat egy kerti grillező

A gurmánok bizonyára szeretnének a kertben is finomakat sütni - főzni, valamint megvendégelni a családot és a barátokat. Ehhez valóban többre van szükség, mint egy egyszerű tűzhelyre.

Mi sem egyszerűbb azonban ennél! Szerzzen be egy kerti grillt!

Hogyan válasszunk megfelelő kerti grillt? Most nézzünk át néhány fontos tényezőt:

  • Mekkora hely áll rendelkezésünkre?
  • Kertbe vagy teraszra szeretnénk a grillt elhelyezni?
  • Hány személyes legyen a grillünk?
  • Milyen tüzelésű grillt részesítünk előnyben?

Ha ezeket a részletek átgondolta, válogasson kedvére kerti grill kínálatunkból, ahol megtalál bármilyen fajta és méretű grillt.

Milyen tüzelésű grill a számunkra megfelelő? A válasz nem ennyire egyszerű.

Többféle grill közül válogathatunk:

  • gázgrill
  • faszén tüzelésű grill
  • lávaköves grill

A gázgrill klasszikus PB gázpalackkal működik, megfelel teljesen kezdők számára is.  Beüzemelése, tisztítása, karbantartása nagyon egyszerű. A hőfok beállítása könnyen történik, csak egy kézmozdulat és már működik is. 

Többféle méretben kapható, felszereltsége is különböző lehet. A gázgrillek öbbnyire fel vannak szerelve oldalsó rakodópolccal - akár mindkét oldalon, valamint oldalsó gázégő is könnyítheti az ételkészítést, illetve segítségével forró italokat is készíthetünk akár grillezés közben is. 

faszenes grillek előkészítése és tisztítása értelemszerűen összetettebb feladat, mint a gázgrillé. A hőfokot nem olyan egyszerű megválasztani mint a gázgrillnél, elsősorban a már tapasztaltabb grillezőknek ajánlott.  Illetve olyan kezdőknek is ajánljuk, akik fel vannak vértezve egy jó adag kísérletezőkészséggel és türelemmel. Viszont a faszenes grilleken készített étel ízletesutánozhatatlan füstös ízzel rendelkezik, mely fokozza a grillezés varázsát.

lávaköves grillek magukban rejtik a gázgrill előnyeit - a gázégők alulról forrósítják fel a lávaköveket, az ételről a zsiradék a kövekre csöpög, mely azt felszívja, meggátolva így az égést és a káros karcinogén anyagok keletkezését. Ez a fajta grillezés a legegészségesebb, így egyre közkedveltebb. 

Forrás: hawaj.hu | Teljes cikk itt

További cikkek

Népszerű termékeink