
Műszakban vagy azon kívül – állás Győr városában
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Mennyiségben jó közepes, minőségben kiemelkedő idáig az idei év – derül ki a badacsonyi Varga Pincészet most kiadott "2017 az évszázad évjárata" tárgyú közleményében. E szerint a csapadék mennyisége és eloszlása a szőlő számára ideális volt, ennek következtében a megszokottnál illatosabb, ízesebb termés született. „Fantasztikusak lesznek az idei borok! Idén mindent megkapott a szőlő, amit szeret és mindent akkor kapott, amikor az szükséges volt. Néhány órás eső után mindig kisütött a nap, és a zivataros időre jellemző erős széllel együtt fölszárította az ültetvényeket, így a gombás fertőzések is kevesebb gondot okoztak” – összegzi az idei évet Varga Péter, a Varga Pincészet egyik tulajdonosa, vezetője. A Varga Pincészet az idei évben mintegy 21 millió kiló szőlőt dolgoz fel, amelyből 1,8 millió kg származik saját ültetvényeikről – ebből készülnek a kiváló minőségű, díjnyertes boraik –, a többit hosszú távú együttműködés keretében vásárolják fel dunántúli és észak-magyarországi borvidékekről. A rozéborok tartós népszerűsége miatt a pincészetnél folyamatosan nő a kékszőlő aránya, idén is meghaladja az 50 százalékot. A nagy szüretnek már vége, viszont még a tőkén vannak azok a szőlők – a legjobb dűlők olaszrizlingjei, hárslevelűi, kéknyelűi vagy cabernet-i –, amelyekből a Varga Pincészet a prémium kategóriás borait fogja készíteni.
Forrás: Borászportál | Teljes cikk itt
Itthon kevés olyan város van, melynek munkaerőpiacát egyetlen nagyvállalat képes lenne jelentős részben uralni. Habár ...
Az emberek többsége rajong a kulináris élményekért, ez tény. A kávézás is ide tartozik. Ugyanakkor az egyszerűséget ...
Bemutatjuk, hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az alkohol ha ittál pár pohárral.