Keserű likőr

(7 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 7 db Keserű likőr érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Aperol, vagy hivatalos nevén Aperol Aperitivo, egy nagyon népszerű likőr és kedvelt koktélalapanyag. A megnevezése már utal is rá, hogy tökéletes aperitif, tehát magában is fogyasztható. Hazánkban sokan kedvelik, de leginkább a koktélkészítésben használják, ugyanakkor akadnak, akik aperitifként isszák. A legismertebb koktél, amit készítenek belőle, az Aperol Spritz. Számos helyen kapható már hazánkban is, de mielőtt belekóstolnánk ebbe az italba, vagy a belőle készült koktélbe, érdemes utána járni, hogy miből is áll pontosan, és mi az Aperol.

Aperol készítés

Sokan írják "Aperoll" -nak de ez a leírás helytelen, Aperolként fogjuk megtalálni, akár az italkeresőben, akár a boltok polcain. A receptje titkos, bár pár összetevőt azért be lehet azonosítani fogyasztás közben, és a gyártó a főbb alapanyagokat sem titkolja, de hogy valójában az Aperol likőr hogyan készül, azt nem lehet pontosan tudni. Ugyanakkor a főbb tulajdonságai, és az ízvilág nem titok.

Aperol keserű likőr bővebben


Az Unicum egy híres, talán az egyik leghíresebb magyar védjegy a világon. A Zwack cég gyártja ezt a jellegzetes keserűlikőrt, melynek receptje 1790-ben született meg. Az Unicum története azonban 1883-ban kezdődött, ugyanis ekkor védette le Zwack János az Unicum nevet, de nemcsak a név, hanem a palack és a címke is védett lett. Az ital az évek során nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elért, ma már 45 országban érhető el, 2015-ben pedig hungarikummá nyilvánították. Szinte nincs is magyar ember, aki ne ismerné az Unicumot. Egyesek Unikumként írják, de a helyes leírás az Unicum.

Unicum hagyomány és innováció

Az íze erőteljesen keserű és száraz, főleg aperitifként fogyasztják, mivel étvágygerjesztő hatása van. Az Unicum több mint negyvenféle gyógynövényből és fűszernövényből készül, egyrészt kivonatolással, másrészt lepárlással. Az alapanyagok túlnyomó többsége a Kárpár-medencéből származik, ám Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankáról, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is vásárol hozzá a Zwack alapanyagot. Az ital végül tölgyfahordóban kerül érlelésre, így nyerve el a jellegzetes Unicum ízt. A recept 1892 óta változatlan, az alkoholtartalma 40%. Világmárkává 1930-ban nőtte ki magát, ma már nemzetközi szinten is ismert és elismert márka.

Zwack Unicum keserű likőr bővebben