Keserű likőr

(12 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 12 db Keserű likőr érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Becherovka nevéből arra következtethetnénk, hogy vodkáról van szó, pedig egy népszerű és híres keserűlikőrt takar ez a név. A Becherovka Csehországból származik, de mára már nemzetközi hírnévre tett szert. Hazánkban is nagyon kedvelt ital, aperitifként is szokták kínálni, de kevert italokban is találkozhatunk vele. A receptje titkos, ugyanakkor azt tudni lehet több mint 30 féle gyógynövényből készül, és gyomorbántalmak kezelésére is szokták javasolni. Ennek az italnak több mint 200 éves története van, nem csoda hát, hogy az elmúlt évek alatt nemcsak Európában vált ismerté.

Becherovka típusok

Becherovkából többféle típus is készül, hazánkban ezekből három kapható. Természetesen az eredeti ízé utánozhatatlan, ugyanakkor a másik két ízben is érdemes megkóstolni. Mielőtt azonban elmerülnénk a Becherovka kóstolásának élvezetébe, nem árt tudni, hogy honnan is származik ez a különleges gyomorkeserű, kinek köszönhető a megalkotása, és hogy egyáltalán hogyan készül. Az eredeti recept természetesen titkos, ugyanakkor a Becherovka nem tartja teljesen titokban a készítési folyamatot.

Becherovka keserű likőr bővebben


Az Unicum egy híres, talán az egyik leghíresebb magyar védjegy a világon. A Zwack cég gyártja ezt a jellegzetes keserűlikőrt, melynek receptje 1790-ben született meg. Az Unicum története azonban 1883-ban kezdődött, ugyanis ekkor védette le Zwack János az Unicum nevet, de nemcsak a név, hanem a palack és a címke is védett lett. Az ital az évek során nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elért, ma már 45 országban érhető el, 2015-ben pedig hungarikummá nyilvánították. Szinte nincs is magyar ember, aki ne ismerné az Unicumot. Egyesek Unikumként írják, de a helyes leírás az Unicum.

Unicum hagyomány és innováció

Az íze erőteljesen keserű és száraz, főleg aperitifként fogyasztják, mivel étvágygerjesztő hatása van. Az Unicum több mint negyvenféle gyógynövényből és fűszernövényből készül, egyrészt kivonatolással, másrészt lepárlással. Az alapanyagok túlnyomó többsége a Kárpár-medencéből származik, ám Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankáról, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is vásárol hozzá a Zwack alapanyagot. Az ital végül tölgyfahordóban kerül érlelésre, így nyerve el a jellegzetes Unicum ízt. A recept 1892 óta változatlan, az alkoholtartalma 40%. Világmárkává 1930-ban nőtte ki magát, ma már nemzetközi szinten is ismert és elismert márka.

Zwack Unicum keserű likőr bővebben