Keserű likőr

(0 találat)
Szűrők elrejtése
A szűrésnek megfelelő termékek nem érhetőek el. TIPP: kevesebb szűrést állíts be
Összesen 0 db Keserű likőr érhető el, 0 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A St. Hubertus egy különleges ital, mely már több mint 120 éve született meg, és hódította meg a magyar közönséget. A Hubertus a keserűlikőrök közé tartozik, és csak természetes alapanyagból készül. A karakteres gyógynövényes íz jellegzetes és eltéveszthetetlen. Mára már nemcsak hazánkban, de a környező európai országokban is kapható. A megalkotása a Braun Testvérekhez kötődik, akik 1901-ben dobták piacra. A kezdeti időszakban az ital még 40 %-os alkoholtartalommal bírt, melyet lecsökkentettek 33 %-ra.

Szent Hubertus legendája

Az ital ízvilága jellegzetes, hozza a keserűlikőrökre jellemző kesernyés, gyógynövényes jellegeket, ugyanakkor az édes jelleg is felfedezhető benne, és jellemzően édesebb, mint a legtöbb keserűlikőr. A Hubertus név már a kezdetek óta a márkát jellemzi, ahogyan a szarvasos logó is. A név és a logó is Szent Hubertuszra utal, aki a vadászok védőszentje volt. Mielőtt azonban megkóstolnánk ezt a páratlan ízvilágú italt, érdemes egy kicsit utána járni, hogyan is született meg ez a jellegzetes magyar ital, és milyen fajtái léteznek.

St. Hubertus keserű likőr bővebben


Az Unicum egy híres, talán az egyik leghíresebb magyar védjegy a világon. A Zwack cég gyártja ezt a jellegzetes keserűlikőrt, melynek receptje 1790-ben született meg. Az Unicum története azonban 1883-ban kezdődött, ugyanis ekkor védette le Zwack János az Unicum nevet, de nemcsak a név, hanem a palack és a címke is védett lett. Az ital az évek során nemcsak hazai, de nemzetközi sikereket is elért, ma már 45 országban érhető el, 2015-ben pedig hungarikummá nyilvánították. Szinte nincs is magyar ember, aki ne ismerné az Unicumot. Egyesek Unikumként írják, de a helyes leírás az Unicum.

Unicum hagyomány és innováció

Az íze erőteljesen keserű és száraz, főleg aperitifként fogyasztják, mivel étvágygerjesztő hatása van. Az Unicum több mint negyvenféle gyógynövényből és fűszernövényből készül, egyrészt kivonatolással, másrészt lepárlással. Az alapanyagok túlnyomó többsége a Kárpár-medencéből származik, ám Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankáról, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is vásárol hozzá a Zwack alapanyagot. Az ital végül tölgyfahordóban kerül érlelésre, így nyerve el a jellegzetes Unicum ízt. A recept 1892 óta változatlan, az alkoholtartalma 40%. Világmárkává 1930-ban nőtte ki magát, ma már nemzetközi szinten is ismert és elismert márka.

Zwack Unicum keserű likőr bővebben