Kézműves sör

(145 találat)
Szűrők elrejtése

Kézműves sör

A kézműves sörfőzdék kis mennyiségű sört állítanak elő, általában kevesebbet, mint a nagy sörfőzdék és gyakran önálló tulajdonban vannak. A kézműves sörfőzés mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban az 1970-es években kezdődött, bár a hagyományos kézműves sör Európában évszázadok óta létezik, és ezt követően más országokban is elterjedt. Amint a mozgalom növekedett és néhány sörfőzde kibővítette termelését és forgalmazását, megjelent a kézműves sör átfogóbb fogalma.

Kézműves sörök végeláthatatlan választéka

A kézműves sört általában a nagyüzemivel szokták szembe helyezni, de ennél azért többről van szó. A kisüzem jelentése, hogy kétszázezer hektoliternél kevesebb sör készül el évente a főzdében, azonban a kézműves jelző nem feltétlenül a mennyiségi kategóriát, hanem a minőséget jelöli. Régen a nagyüzem hallatán a legtöbben negatív jelzőkre gondoltak, azonban az egyetlen különbség, hogy ezek a márkák a világ minden pontjára megpróbálnak eljutni, a céljuk pedig, hogy az összes fogyasztó szükségleteit kielégítsék.

A kisüzem célja, hogy egy kisebb régiót lásson el, azonban főleg az egyéniségen van a hangsúly, bár nem szoktak átesni a ló túloldalán sem. Az extrém ízek csak extrém ízvilágra vágyó vásárlót jelentenének, úgyhogy a weboldalon rendelhető termékek leginkább az összes vásárlónak szólnak, a finomabb érzékelőbimbóknak is ugyanúgy megfelelnek. A gyártók ma már nem a sörfőzőknek adják a karaktert, hanem magának a kézműves sörnek, így a minőség az egyik legfontosabb kérdéssé alakul a készítés során.

Tovább olvasom >>
Összesen 145 db Kézműves sör érhető el, 3 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A kézműves sörök típusai

Kézműves sör típusai között rengeteg lehetőség létezik. Ott vannak például a hibrid sörök, amikben az alsó és a felső erjesztésű italok egyik eleme keveredik. A német Kölsch mellett találni egyszerű búzasört, de választható alkoholmentes kézműves sör is. A kézműves sör rendelésénél csak arra kell figyelni, hogy a felhasználó melyiket teszi a kosarába. Az oldalunk különlegessége, hogy rengeteg sörcsomag közül lehet választani, így a kedvező árak elkísérnek minket a kóstolás útján.

A spontán erjesztésű sörök többféle ízesítésben kaphatóak és bizonyos alfajták is létrejöttek az évek múlásával. A fogyasztók szeretni szokták a cseresznye, az őszibarack, a meggy vagy a fekete ribizli ízesítéssel elvarázsolt söröket, de különböző évjáratú keverékek is léteznek. A Lager sörök kategóriájában az alsó erjesztésűek a legfelkapottabbak, sok fogyasztó kedvencévé válnak. Ha pedig inkább felsőerjesztésűre vágyna valaki, akkor a legismertebb Ale termékeket érdemes keresni, amelyek ízvilágban hasonlítanak a whiskyre.

Népszerű kézműves sörök Magyarországon és külföldön

 • Fehér Nyúl sörfőzde többféle terméket állít elő, de az első IPA a házi sörfőzők versenyén is első helyezést ért el, ami nemcsak a vállalat beindulásában segített, hanem a fogyasztók elérésében is. Azóta a kézműves sörök között mindig megtaláljuk a Fehér Nyúl nevét, és a fiatalok mellett az idősebb korosztály is szívesen nyit az újdonság felé.
 • Horizont egy innovatív sörfőzde, ami a kézműves sör élén áll. A minőséget és az ízvilágot mi sem bizonyítja jobban, minthogy több hazai és külföldi díjat nyertek. A markáns és egyedi aromák látványos kinézettel együtt kerülnek forgalomba. Ha valaki szeretné kipróbálni a legjobb kézműves sörök egyikét, akkor ezt mindenféleképpen írja fel a listájára.
 • FIRST Craft Beer a kézműves sörválogatás élén áll, amihez elsőosztályú, ízgazdag és mindig illatos italokat készítenek. A zamat mellett a kiszerelés is megér egy misét, úgyhogy sok gyűjtő tud lecsapni a válogatott dizájnokra. Ha pedig csomagban szerezzük be, akkor az árak is kedvezőbbek. Biztosak lehetünk benne, hogy joggal szerepel a lista élén.
 • Balkezes sörfőzde kinézetben és ízben is bebizonyítja a rátermettségét. A fiatalos megjelenés évek óta a piac részesévé teszi. A főzde főleg IPA termékeket gyárt, ugyanakkor a kiválasztott kézműves sör házhozszállításáról is gondoskodnak, de más webáruházakban is elérhetőek. A fogyasztók szerint már a kinézet miatt is megér egy próbát!
 • Brewdog főleg az Amerikai Egyesült Államokban terjedt el, azonban Magyarországon is egyre többen ismerik. A határon túli akadályok ellenére ez a kézműves sör webshopon keresztül is megrendelhető, így hazánkban szintén lehet élvezni a markáns ízvilágát. Ha pedig inkább a kinézetet keressük egy kézműves sörben, akkor nem fogunk csalódni.
 • Elf név 2017-ben jelent meg először, de hamar a magyar kézműves sörfőzdék élére került. A zalaegerszegi családi vállalkozás pár év alatt kisüzemi sörfőzdévé nőtte ki magát, ahol a mai napig követik a tradicionális házi sörfőzés folyamatát. A márka limitált kiadású termékekkel is előáll, úgyhogy érdemes folyamatosan figyelni a kínálatot.
 • Flying dog kézműves sörei nem tartoznak a magyar piac készítményei közé, de azért hazánkban is beszerezhető. A különleges és fiatalos cég a látványtervei mellett az ízvilágra is odafigyel, ugyanakkor a gyűjtők szintén előszeretettel keresik fel.
 • Harapunk kézműves sör csomagként is megrendelhető, így többféle termék kipróbálására van lehetőség. A megszokott markáns íz, a vagány kinézet nagyszerű kézműves sör ajándékcsomaggá teszi, és a nagy sörözők kedvence szokott lenni.
 • A legjobb magyar kézműves sörök között a Hopfanatic neve biztosan szerepelni fog. A fogyasztók kedvence IPA belga élesztővel készül, azonban az íze végig kellemes marad. A márka megálmodói azoknak szánják, akik most ismerkednek a kézműves sörök világával.
 • Hoptop több díjat is bezsebelt az elmúlt évek alatt, amik bebizonyítják a rátermettségét. Nemzetközi szinten a legjobb három között szerepelt, amivel magyar sörként először szerzett díjat Európa legnagyobb versenyén. Ez a különleges kézműves sör online is beszerezhető.
 • Mad scientist fiatal csapatot tud maga mögött, ami egyet jelent az innovációval és a hagyományos sörfőzési szokásokkal. A magyar kézműves sörök között kiemelt helyet foglal el, már nemzetközi szinten is hallani róla. A lelkes csapat minden erejével a sörökre koncentrál, így biztosítják az utánozhatatlan ízvilágot.
 • Mikkeller dán kézműves sör, azonban az egész világon elterjedt. Bár a cég Amerikában már két gyárral rendelkezik, nem adta fel a gyártási technológiát és szellemet, ami hozzásegíti a folyamatos fejlődéshez. Az erős ízek világában a legtöbb sörfogyasztó kedveli. A magyar felhasználók számára ez a kézműves sör webáruházunkban is megtalálható.
 • Oasis brewery sörök nemzetközi szinten kaphatóak, így több országban lehetőség van a forgalmazására. A fogyasztók növekedése azonban nem vette el a kedvüket az IPA, APA és Sour sörök gyártásától, hanem továbbra is ragaszkodnak az eredeti terveikhez.
 • Reketye főzde 2014-ben jelent meg Magyarországon, így általuk jelentek meg az első dobozos hazai kisüzemi sörök. Az egyedi grafikák és ízek különböző történeteket tartalmaznak, és bepillantást nyújtanak a családi vállalkozás életébe. A fiatal szemlélet mögött rengeteg tapasztalat áll, ami a fogyasztók kedvencévé teszi.
 • Szent András kézműves sör története a 90-es években kezdődött, és azóta is töretlenül halad előre. A saját receptek prémium minőségű sörök készítését jelenti, a hosszú kísérletezés erős ízeket és kézműves meggysörök születését jelentette, ami napjainkban is a kedvencek listáján szerepel.
 • Ugar Brewery sörei Törökszentmiklóson készülnek, így a magyar termékek csapatát erősítik. A felkapott IPA mellett gluténmentes sörök is rendelhetőek, hogy minden fogyasztó élvezhesse a kissé fanyarú ízvilágot.
 • Monyo kézműves sör ízben és dizájnban is kitart a különlegesség mellett, ami a felkapott sörök listájára teszi, ugyanakkor a gyűjtőknek is kedvez. A magyar márka méltó a webáruházi keresésekre, mivel évek óta a minőségről ismert.

Vásárlásnál mindig fontos szempontnak számítanak a kézműves sör árak, ami márkánként eltérő lehet. A keresett Lidl kézműves sörök és a Spar kézműves sörök mellett egyre többen választják a különleges márkákat, amiknek az egyik előnye, hogy csomagként is beszerezhetőek. Webáruházunkban több mint 30 kézműves sör webshop kínálata érhető el, így mindenki megtalálja a kedvencét. A vagány dizájnok a gyűjtők által is kedveltek, az egyedi ízvilágról nem is beszélve.

A kisüzemi jelző lehetővé teszi a speciális igények kiszolgálását, azonban a technikai feltételek is adottak a kézműves sörök gyártásához. Az amerikai kézműves forradalom mellett hazánkban is egyre több nevet köszönthetünk a kézműves kategóriában, amiket az ízek és a kapott díjak is bizonyítanak. Ha szeretnénk minőségi alapanyagokból összeválogatott, különleges ízvilággal rendelkező kézműves söröket, akkor rendeljünk máris!