Asbach Konyak, brandy

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 1 db Konyak, brandy érhető el, 1 oldalon.

A Brandy bor lepárlásával előállított likőr. A Brandy általában 35–60% alkoholt tartalmaz és általában vacsora utáni emésztést segítőként fogyasztják. Néhány Brandy-t fahordóban érlelnek. Másokat karamell színnel színeznek, hogy utánozzák az öregedés hatását, másokat pedig az öregedés és a színezés kombinációjával állítanak elő. A Brandy/borospálinka fajtái az egész borászat világában megtalálhatók. A leghíresebbek közé tartozik a délnyugat-franciaországi konyak és Armagnac.

Amit a konyakról tudni érdemes

A konyak egy olyan ital, ami a hideg téli estéktől a barátokkal töltött meleg nyári napokig minden hangulathoz és időjáráshoz illik. A konyak legalább annyira elegáns, mint izgalmas nedű, amelynek fogyasztása meglehetősen szertartásosnak tűnhet, ám fontos, hiszen csak így tudjuk igazán kiélvezni a kiválasztott márkát és évjáratot. Ha kedvet kapunk kipróbálni a legjobb konyak márkákat, akkor először is érdemes tudni, hogy mi is van a poharunkba, és miért is olyan különleges az aromája. Az is lényeges kérdés a konyak kiválasztásakor, hogy milyen évjáratú.

És persze azt sem árt pontosan tudni, hogy hogyan kell a konyakot fogyasztani, mert bár sokan csak beleöntik egy akármilyen pohárba, és már isszák is, de így nem fogják tudni maradéktalanul kiélvezni a konyak nyújtotta élvezetek. Érdemes tehát tisztában lenni azzal is, hogy milyen pohárban, milyen hőmérsékleten, és hogyan érdemes fogyasztani a konyakot. Lássuk is, hogy mi is a konyak, hogyan készül, mitől lesz minőségi konyak, és hogy milyen módon érdemes elkortyolni belőle egy pohárral.

Konyak, brandy bővebben