Konyak, brandy

(15 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 15 db Konyak, brandy érhető el, 1 oldalon.

Az Ararat brandy egy örmény italmárka, melyet már 1887 óta gyárt a Yerevan Brandy Company gyárt. Az Ararat büszke az örmény hagyományaira, italát sokan örmény pálinkaként tartják számon, de valójában brandyről van szó. Az alapanyag örmény fehérszőlő és a kristálytiszta forrásvíz. A márka már több mint 130 éve létezik, és ezalatt az idő alatt számos termék látott már napvilágot. Örményországban az egyik leghíresebb és legelismertebb italmárka, de nemcsak helyi szinten értékesítik.

Ararat brandy, tudni érdemes róla

Elsősorban a volt Szovjetunió országaiban kerül értékesítésre, Oroszországban, Grúziában, Ukrajnában és Fehéroroszországban, de már Magyarországon is kaphatóak Ararat barndyk. A termékskála meglehetősen széles, ugyanakkor hazai forgalmazásban csak a Classic termékcsalád italait találjuk. Természetesen így sem szűk a választék, mert így is legalább 10 féle Ararat brandy közül választhatjuk ki a kedvencünket. Mielőtt azonban elmerülnénk az Ararat brandyk ízvilágában, érdemes tudni, honnan is származik az Ararat márka neve, és hogy milyen ital valójában az Ararat, mert erről többféle nézet is létezik.

Ararat konyak, brandy bővebben


A Brandy bor lepárlásával előállított likőr. A Brandy általában 35–60% alkoholt tartalmaz és általában vacsora utáni emésztést segítőként fogyasztják. Néhány Brandy-t fahordóban érlelnek. Másokat karamell színnel színeznek, hogy utánozzák az öregedés hatását, másokat pedig az öregedés és a színezés kombinációjával állítanak elő. A Brandy/borospálinka fajtái az egész borászat világában megtalálhatók. A leghíresebbek közé tartozik a délnyugat-franciaországi konyak és Armagnac.

Amit a konyakról tudni érdemes

A konyak egy olyan ital, ami a hideg téli estéktől a barátokkal töltött meleg nyári napokig minden hangulathoz és időjáráshoz illik. A konyak legalább annyira elegáns, mint izgalmas nedű, amelynek fogyasztása meglehetősen szertartásosnak tűnhet, ám fontos, hiszen csak így tudjuk igazán kiélvezni a kiválasztott márkát és évjáratot. Ha kedvet kapunk kipróbálni a legjobb konyak márkákat, akkor először is érdemes tudni, hogy mi is van a poharunkba, és miért is olyan különleges az aromája. Az is lényeges kérdés a konyak kiválasztásakor, hogy milyen évjáratú.

És persze azt sem árt pontosan tudni, hogy hogyan kell a konyakot fogyasztani, mert bár sokan csak beleöntik egy akármilyen pohárba, és már isszák is, de így nem fogják tudni maradéktalanul kiélvezni a konyak nyújtotta élvezetek. Érdemes tehát tisztában lenni azzal is, hogy milyen pohárban, milyen hőmérsékleten, és hogyan érdemes fogyasztani a konyakot. Lássuk is, hogy mi is a konyak, hogyan készül, mitől lesz minőségi konyak, és hogy milyen módon érdemes elkortyolni belőle egy pohárral.

Konyak, brandy bővebben