Fütyülős Likőr, krémlikőr

(21 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Alkoholtartalom
Űrtartalom
Kiegészítő

Fütyülős

A pálinka egy olyan szeszes ital, ami hozzánk, magyarokhoz igencsak közel áll, hiszen egy hungarikumról van szó. Pálinkát ugyanis egy eredet védett termék, csak Magyarországon és négy osztrák tartományban lehet készíteni, és nem összekeverendő a román pălincăval, ami szintén eredetvédett ital, de semmi köze a magyarok pálinkájához. Hazánkban számos pálinkamárka létezik, de talán az egyik legismertebb a Fütyülős pálinka, amely Zwack János és Béla ötlete alapján jöhetett létre, és a története az 1960-as évekig nyúlik vissza.

Fütyülős pálinka, amit mindenképp érdemes tudni róla

Ma már a Fütyülős pálinka egy nemzetközileg is elismert termék, számos ízben készül. Mivel nekünk, magyaroknak a pálinka egy igazi nemzeti ital, és sokan a készítésének lépéseivel is tisztában vannak, érdemes tudni, hogy az egyik legkedveltebb pálinka márka tényleg pálinka-e, illetve hogy honnan is származik. Fütyülős pálinka a magyarországi pálinkatradíció egyik legikonikusabb alkoholos itala. A Fütyülős márkanevet 1937-ben védték le, mely az évszázados kecskeméti hagyományokat tartalmazza. Már nem csak Fütyülős barack pálinka ízben érhető el. Az új ízek kedvelői az alábbi Fütyülős ízek közül válogathatnak: karamellás zöldalmás, csokis mogyoró, eper rozé, pisztáciás macaron, mézes ágyas feketecseresznyemézes málna és kókusz ananász ízben is elérhető.

Tovább olvasom >>
Összesen 21 db Likőr, krémlikőr érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Minden Fütyülős pálinka?

A Fütyülős pálinka esetében gyakorta merül fel a kérdés, hogy valóban pálinka-e. Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kaphassunk, tudnunk kell, hogy mitől is számít pálinkának egy pálinka. Ezt ugyanis a 2008. évi LXXIII. magyar Pálinkatörvényként és az általa hivatkozott 110/2008/EK rendelet szabályozza hazánkban, Ausztriában pedig az Osztrák Élelmiszerkönyv. A törvény értelmében csak az az ital hívható pálinkának, mely a törvényben foglalt szigorú szabályoknak megfelel, mely vonatkozik a felhasznált alapanyagra és a készítésre egyaránt. A Pálinka törvény rövid kivonata szerint Magyarországon termett, kizárólag erjesztett gyümölcsből és semmilyen módon nem ízesített párlat hívható pálinkának ami minimum 37,5% alkoholtartalommal kerül papackozásra.

Bár a Fütyülős pálinkát pálinkának hívjuk (szájhagyomány, népnyelv szerint), valójában azonban pálinka alapú, ízesített szeszes ital, egyesek szerint párlat vagy likőr. A Fütyülős barack és szilva pálinka megfelel a törvényi előírásoknak, így pálinkának hívható. Emellett azonban azt sem árt tudni, hogy többféle hivatalos pálinkafajta is létezik: kisüsti pálinka, érlelt pálinka, törkölypálinka, gyümölcspálinka és ágyas pálinka, a Fütyülős márkának pedig van ágyas pálinkája, tehát a Fütyülős ágyas pálinka mindenképp pálinka. Hogy valójában hol van az igazság ebben a kérdésben, arra a márka története tudja megadni nekünk a választ.

Kinek a nevéhez kötődik a Fütyülős pálinka?

A jelenleg is forgalomban lévő Fütyülős márka története egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza, és Zwack Béla és Zwack János nevéhez fűződik. A Fütyülős pálinka alapját az 1800-as években megszületett őspálinka adta, amikor a Kecskemét környéki szőlőket betegség pusztította, és a barackosokból próbálták pótolni a kiesett italtermelést. A kecskeméti barackból készült gyümölcspárlatból készült barackpálinka kapta a „fütyülős” nevet a palackja miatt. Ezt a nemzetközileg is ismert és elismert italt gondolták újra a Zwack testvérek.

Az 1960-as években megalakult márkának a Kecskeméti Pálinka Manufaktúra által gyártott Fütyülős barackpálinka volt az alapja, ám a piaci igények kicsit módosultak az évek alatt. A piackutatási eredmények ezt mutatták, hogy az embereknek igényük volt egy elérhetőbb árazású, pálinka jellegű italra, emellett az ízesített italokra is. Hogy az árakat csökkenteni tudják, nem 100%-os gyümölcspárlatok kerültek a palackokban, hanem átsorolták a márkát a „vágott szesz” kategóriába, és az új Fütyülős alkoholtartalma már csak 25%-os volt, amit aromák és víz hozzáadásával alakítottak ki. A ízesített Fütyülős termék tehát tartalmaz pálinkát, de nem pálinka. Az évek során azonban számos új íz került a boltokba, köztük ágyas pálinkák is, amik viszont valóban pálinkák.

Fütyülős pálinka fajták, avagy milyen ízekben kapható?

Ahogyan már említésre került, a Fütyülős pálinka ízek tárháza igen széles, hiszen az embereknek nemcsak az olcsóbb szeszitalra volt igényük, hanem az ízesített szeszesitalokra is. Így jött létre számos Fütyülős ízesített verzió is, melyek között találunk mézzel ízesített likőröket, szeszes italokat, és valódi pálinkákat is.

A valódi pálinkákhoz sorolják a következő Fütyülős pálinka fajtákat:

 • Fütyülős Szilva Ágyas Pálinka, mely egy szilvaágyas vegyespálinka
 • Fütyülős Aszalt Szőlő Ágyas Pálinka, mely egy szőlőágyas vegyespálinka
 • Fütyülős Aszalt Gyümölcs Ágyas Pálinka, mely egy vegyes ágyaspálinka

Párlatokat is találunk a Fütyülős kínálatába, melyek nem 100%-os pálinkák. A párlatok között tartjuk számon a következő Fütyülős termékeket:

 • Fütyülős Barack
 • Fütyülős Szilvapálinka
 • Fütyülős Körtepálinka
 • Fütyülős Almapálinka

A Fütyülős kínálatában számos likőr is helyet kapott, ebből van a legtöbbféle jöjjenek a Fütyülős ízek :

 • Fütyülős Mézes Barack
 • Fütyülős Mézes Szilva
 • Fütyülős Mézes Málna
 • Fütyülős Mézes Meggy
 • Fütyülős Mézes Bodza
 • Fütyülős Mézes Szamóca
 • Fütyülős Csokis mogyorós likőr
 • Fütyülős Karamellás zöldalma
 • Fütyülős Eper rosé
 • Fütyülős Pisztáciás macaron 
 • Fütyülős Mézes Kékáfonya
 • Fütyülős Mézes Ágyas Feketecseresznye
 • Fütyülős Mézes Pink Grapfruit

A legújabb Fütyülős ízek is a likőr kategóriát erősítik, ugyanis megjelent a trópusi ízvilág a Fütyülős kínálatában a Fütyülős kókusz ananász likőrrel.

Fütyülős árak és kiszerelések

A Fütyülős márka termékei leginkább 0,5 l-es kiszerelésben kerülnek forgalomba, de találhatunk mini kiszerelést is, elsősorban 2 dl-es palackok formájában, de létezik 0,04 l-es kiszerelés is. Az árak ízenként eltérnek, ahogyan fajtánként is tapasztalhatunk eltéréseket. Általánosságban azonban elmondható, hogy egy 0,5 l-es Fütyülős likőr ára 3000-5000 Forint között mozog, természetesen attól függően, hogy hol szerezzük be.

Sokan kérdezik mennyi a Fütyülős pálinka alkoholtartalma. Nos ennek a kérdésnek a megválaszolásához fel kéne sorolni az összes terméket, egyszerűbb ha megnézed az italkeresőn az adott Fütyülős pálinka adatlapját és ott megtalálod hány fokos. De nagy általánosságban igaz, hogy 24 – 37 % fok között mozog a Fütyülős alkoholtartalma.

Mivel a Fütyülős egy hazai márka, számos helyen meg lehet vásárolni, köztük a nagyobb hipermarketekben, de a kisebb boltokban is. Emellett számos webshop kínálatában is megtalálhatjuk. Ha tudni szeretnénk, hol tudjuk a legjobb áron beszerezni, érdemes az italkereso.hu weboldalt felkeresni, ahol nemcsak a beszerzési helyekről, de az árakról is tájékozódhatunk. A Fütyülős márka párlatai, pálinkái és likőrje egyedi ízvilággal rendelkeznek, a pálinkakedvelőknek érdemes őket kipróbálni.Szinte mindenki kóstolt már valamilyen likőrt, és meg is van a kedvence. Ha azt halljuk, hogy likőr, biztosan fel is tudunk sorolni legalább négy-öt fajtát és márkát, amit már kóstoltunk, esetleg ismerünk.

Melyek a legnépszerűbb likőrök és mit érdemes róluk tudni?

A likőrkínálat nagyon sokszínű, nem árt egy kicsit jobban megismerni. Nemcsak azt, mi számít likőrnek, hanem a legnépszerűbb fajtákat és márkákat is. A következő típusok a teljesség igénye nélkül mutatják be a legkeresettebb likőrfajtákat, és arra is fényt derítünk, hogy a krémlikőr kifejezés mit jelent Magyarországon, és mit nemzetközi viszonylatban.

Likőr, krémlikőr bővebben