Likőr, krémlikőr

(51 találat)
Szűrők elrejtése
Likőr, krémlikőr

A likőr egy alkoholos ital, amely desztillált szeszes italokból és további aromákból, például cukorból, gyümölcsökből, gyógynövényekből és fűszerekből áll. Gyakran desszert mellett vagy után kínálják, jellemzően erősen édesítik és érlelik a pihenőidő után a gyártás során, ha szükséges, hogy ízeik vegyüljenek. A likőrök a növényi gyógyszerek történelmi leszármazottai. Már Olaszországban készültek a 13. században, gyakran szerzetesek készítették. Manapság az egész világon előállítják, általában tisztán, jég mellett, kávéval, koktélokkal és főzéshez használják.

Összesen 51 db Likőr, krémlikőr érhető el, 2 oldalon.
TatrateaFütyülős Likőr, krémlikőr

A Tatratea az amiről első hallásra senkinek nem egy kellemes likőr ugrik be mert a magas alkoholtartalommal lett híres. Pedig ez a finom likőr már 17%tól is kapható és igen a Tátratea 72 a legerősebb (az téves információ, hogy van belőle 82-es verzió). Nevéből már gondolhatjuk és így is van, Tea likőrről van szó zömével, van amelyik fekete teából van amelyik erdei gyümölcs tea alapokból készül. A Magas Tátrában szokás volt a vendéget forró teával kínálni a hidegre való tekintettel, majd ezt később gyógynövényekből készült likőrrel keverték és végül megszületett a Tatratea, az összetevő látod annyira nem is titkos :)

A legnépszerűbb verzió a Tatratea 62 az erdeigyümölcsös verzió. A 62-es finom illata miatt nem gondolnád milyen erős ezért gyorsan lehúzod és fél perccel később érzed, hogy „Hú b…meg ez erős és finom egyben”. Szóval csak óvatosan! Népszerű még a 42, 47 és a 64 verzió is. Ne felejtsük a Tatratea 52 az eredeti, ezzel indult hódító útjára a Szlovák tea alapú gyógynövény melyet 8 héten át érlelnek tölgyfahordóban, majd érlelés után egy kis pihentetés következik és irány a palackozás.

A kínálatot 3 csoportba lehet besorolni: az első a Tea alapú csoport, a második az Erdei Gyümölcs alapú italok és a harmadik a Gyógynövény alapú. Egyedi és jellegzetes ízüknek köszönhetően nem csak tisztán fogyasztható hanem már egyre több Tatratea koktél is kapható ilyen például a T-52, Marmot vagy a Tatra Julep valamint a Rodery.

A Tatratea ára meglátásunk szerint a közép kategóriába esik, holott minősége biztosak vagyunk benne, hogy a prémium kategóriába sorolható. Ha csak ki szeretnéd próbálni, az a jó hírünk van, hogy minden ízből van Tetratea mini ami pont egy feles. A tea fajták teljes kínálata elérhető oldalunkon és azt is megmutatjuk hol kapható, mert nem csak az Auchan , Billa vagy a Kaufland polcain érhető el hanem több online shopban is elérhető a legerősebb és a leggyengébb verziója a Tatratea-nak.
Fütyülős pálinka a magyarországi pálinkatradíció egyik legikonikusabb alkoholos itala. A Fütyülős márkanevet 1937-ben védték le, mely az évszázados kecskeméti hagyományokat tartalmazza. Már nem csak Fütyülős barack pálinka ízben érhető el. Az új ízek kedvelői az alábbi Fütyülős ízek közül válogathatnak: karamellás zöldalmás, csokis mogyoró, eper rozé, pisztáciás macaron, mézes ágyas feketecseresznye és mézes málna.