Tatratea Likőr, krémlikőr

(44 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó

Tatratea

A Tatratea az amiről első hallásra senkinek nem egy kellemes likőr ugrik be mert a magas alkoholtartalommal lett híres. Pedig ez a finom likőr már 17%-tól is kapható és igen a Tátratea 72 a legerősebb (az téves információ, hogy van belőle 82-es verzió). Nevéből már gondolhatjuk és így is van, Tea likőrről van szó zömével, van amelyik fekete teából van amelyik erdei gyümölcs tea alapokból készül. A Magas Tátrában szokás volt a vendéget forró teával kínálni a hidegre való tekintettel, majd ezt később gyógynövényekből készült likőrrel keverték és végül megszületett a Tatratea, az összetevő látod annyira nem is titkos :)

Tatratea fajták

Mutatjuk az összes fajtát ami elérhető nálunk, és van egy jó hírünk, mindegyikből van nekünk sőt még a Tatratea válogatás (mini) széles tárháza is elérhető. 

Tovább olvasom >>
Összesen 44 db Likőr, krémlikőr érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Legerősebb Tatratea

Az téves, hogy a 82-es lenne a legerősebb mert 82 verzió nincs. A legerősebb tátratea a Betyáros névre hallgat és 72%-os. Az összes Tatratea közül ez a verzió tartalmazza a legkevesebb hozzáadott cukrot, igazi diéta alap :) Lehet a régi nevén is ismered, mint "Zsivány tea", ezt nemrég váltották le Betyáros 72 -re és még lehet így is ismered "Tatratea 72". Ízesítését tekintve Kínafa (kinin) kivonatot tartalmazz. 52-es testvéréhez hasonlóan készül csak ahogy fentebb említettük, kevesebb cukorral. Csak óvatosan vele mert ez elég Betyáros Tatratea! Mondhatnánk, hogy törvényen kívüli aka Outlow.

A legnépszerűbb Tea a Tátrából

A legnépszerűbb verzió a Tatratea 62 erdeigyümölcsös verzió. A 62-es finom illata miatt nem gondolnád milyen erős ezért gyorsan lehúzod és fél perccel később érzed, hogy „Hú b…meg ez erős és finom egyben”. Szóval csak óvatosan! Tatratea Erdeigyümölcs a maga 62% alkoholtartalmával erős gyümölcs tea kivonat. A Tatratea ahogy a nevében is benne van teából készül, több féle különböző fekete teából egész pontosan és mindehhez párosul egy erdei gyümölcs ízvilág. Szamóca, áfonya és szeder gyümölcsök keverékéből tevődik össze a gyümölcs kollekció. Eredeti tea alapú gyógynövény likőr harmonikus összetétele az alkohollal gyógynövény kivonatokkal, fekete teával, kiegészítve gyümölcskivonatokkal és párlatokkal, valamint cukorral és vízzel. A harmadik legerősebb Tatrateát erdei gyümölcs kivonatai is gazdagítják. A szamóca,málna,szeder és az áfonya ad olyan egyedülálló ízt neki,amitől nagyon nehéz nem beleszeretni.

Tátratea Eredeti

Ne felejtsük a Tatratea 52 Eredeti Original, ezzel indult hódító útjára a Szlovák tea alapú gyógynövény melyet 8 héten át érlelnek tölgyfahordóban, majd érlelés után egy kis pihentetés következik és irány a palackozás. A sorozat első darabjaként 2004 elején jelent meg a polcokon az eredeti, 52 fokos, fekete színű üvegben kapható Tatratea. Kiváló minőségű gabonaszesz, cukor, gyógynövények és teák kivonatából, gyümölcslikőrök és esszenciák felhasználásával készül. Hazájában és szerte a világban olyan sikere lett, hogy mára már Szlovákia nemzeti italaként tartják számon.

Elérhető még:

 • 17 Milk Tea ( Tej alapú) "Arany"
 • 22 Kókusz "szürke"
 • 32 Citrus "zöld"
 • 35 Herbal "sötét zöld"
 • 35 Bitter "bordó" Ez idehaza ritkaságnak számít
 • 37 Hibiscus és vörös tea, "lila"
 • 42 Őszibarack "barack"
 • 47 Virágos "sárga", Flower tea
 • 52 Eredeti "fekete"
 • 57 Csipkebogyó "narancs"
 • 62 Erdeigyümölcs / Forest fruit, "lila"
 • 67 Alma, körte, "piros"
 • 72 Betyáros, "ezüst"

Tatratea válogatás avagy a Mini Tátratea

Vannak úgynevezett mini válogatások amik ideálisak arra, hogy végigkóstolad az összes Tátra tea fajtát és ízesítést. Vagy ha ajándékba vennéd a Tátra Teát ez egy remek ötlet, mert van már olyan amiben 14 íz található de van olyan is amiben 4-6 különböző íz került egy csomagba. A Tátra tea válogatások is elérhetőek nálunk több verzióban nézz szét fentebb.


A kínálatot 3 csoportba lehet besorolni: az első a Tea alapú csoport, a második az Erdei Gyümölcs alapú italok és a harmadik a Gyógynövény alapú. Egyedi és jellegzetes ízüknek köszönhetően nem csak tisztán fogyasztható hanem már egyre több Tatratea koktél is kapható ilyen például a T-52, Marmot vagy a Tatra Julep valamint a Rodery.

A Tatratea ára meglátásunk szerint a közép kategóriába esik, holott minőségre biztosak vagyunk benne, hogy a prémium kategóriába sorolható. Ha csak ki szeretnéd próbálni, az a jó hírünk van, hogy minden ízből van Tetratea mini ami pont egy feles. A tea fajták teljes kínálata elérhető oldalunkon és azt is megmutatjuk hol kapható, mert nem csak az Auchan , Billa vagy a Kaufland polcain érhető el hanem több online shopban is elérhető a legerősebb és a leggyengébb verziója a Tatratea-nak.Szinte mindenki kóstolt már valamilyen likőrt, és meg is van a kedvence. Ha azt halljuk, hogy likőr, biztosan fel is tudunk sorolni legalább négy-öt fajtát és márkát, amit már kóstoltunk, esetleg ismerünk.

Melyek a legnépszerűbb likőrök és mit érdemes róluk tudni?

A likőrkínálat nagyon sokszínű, nem árt egy kicsit jobban megismerni. Nemcsak azt, mi számít likőrnek, hanem a legnépszerűbb fajtákat és márkákat is. A következő típusok a teljesség igénye nélkül mutatják be a legkeresettebb likőrfajtákat, és arra is fényt derítünk, hogy a krémlikőr kifejezés mit jelent Magyarországon, és mit nemzetközi viszonylatban.

Likőr, krémlikőr bővebben