Macallan 10 Éves Fine Oak Whisky 0,7L DD

  Legyél az első aki értékeli!

A Macallan igen széles alapsora két szegmensből áll. Az egyik a Sherry Oak néven futó szériájuk, amelyben kizárólag sherry hordós érlelések vannak, a másik pedig a Fine Oak sor, amelyben bourbon és sherry hordóban egyaránt érlelt maltokat adnak ki. A lepárló viszont a közeljövőben kifuttatja 10 és 15 év közötti verzióit, és helyettük korjelölés nélküli maltokat fog kiadni, ezzel is tovább emelve 18 évesének presztízsét. Tehát ez a 10 éves Whisky kifutó terméknek tekinthető, amely háromszoros érlelésen esik keresztül: európai illetve amerikai tölgyből készült használt sherry valamint bourbon hordóban érlelték. Egészen sima, ízletes, mégis komplex malátawhisky.

 A Macallan Fine Oak sorozat jellemzõje, hogy 3 fajta hordóban történik az érlelés: európai és amerikai sherry, valamint amerikai bourbon hordókban. A megnövekedett igények miatt sok gyártó képtelen 10-12 évig, vagy annál tovább érlelni portékáját, ez alól a Macallan sem kivétel, így a 10, 12, 15 éves verziók kifutnak, helyüket kormegjelölés nélküli változatok veszik át. A 10 éves Macallan színe halvány szalmasárga, illata lenyûgözõen összetett, finom gyümölcsökkel, sherryvel, mézzel teli. Íze rendkívül sima, közepes testtel, könnyed citrusokkal, tölgyes, malátás, pici dióval, karamellel. Fogyasztása kézmelegen, néhány csepp vízzel, ha mindenképp jégre töltjük, felönthetjük gyömbérsörrel, tehetünk bele még néhány csepp Angostura Bitter-t és cukorszirupot, lime levét. De most, õszintén, van aki az utolsó létezõ palack 10 éves Macallan-nel ezt teszi?

A Macallan egy skót szeszfőzde, mely eredetileg csakis a spanyolországi Jerez de Fronterából származó tölgyhordókban érlelte italait. 2004-ben megjelent a Fine Oak.

Macallan 10 Years: Mély, gazdag, ízletesen sima, jól-lekerekedett whisky, amelyet enyhén édes, valamint nyomokban sherry-s és fás jegyek egészítenek ki. Mély színét kizárólag a sherry hordós érlelésnek köszönheti. Kitûnõ választás, ha meg akarjuk ismerni, vagy csak újra élvezni akarjuk a jellegzetes Macallan karaktert. 
A Macallan egy skót szeszfőzde, mely eredetileg csakis a spanyolországi Jerez de Fronterából származó tölgyhordókban érlelte italait. 2004-ben megjelent a Fine Oak sorozat, mely különlegessége, hogy olyan hordókban érlelték az italokat, melyekben korábban bourbon whiskyk kaptak helyet. A különleges italt 10 éven keresztül három különböző tölgyhordóban érlelik, majd palackozás után a valódi ínyencek asztalára kerül. Az whisky illata rendkívül tiszta és friss, ugyanakkor összetett, mely összetettség a kifinomult, elegáns karakteréről árulkodik. Érezhetünk egy kis gabonát, de virágszirmokat, gyümölcsöket és mézet is. Az ital íze lágy, közepesen testes egy kis oljosmagvas és árpa aromával. Lecsengése tartós és tölgyes, gyümölcsös ízű.


Értesítsünk ha lesz akciós
Macallan whisky vagy új termékkel lépnek piacra?

Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
Hibás vagy üres név, próbáld újra

Boltok ahol kapható

Bolt neve
A termék ára
Szállítási infó

Alkoholshop.hu

Boltban a termék neve: Macallan 10 years Fine Oak 0,7l 40%
Szállítási idő: 3
Szállítás költsége: 1245
Szállítási idő: 3
Szállítás költsége: 1245

A termék árának változása az elmúlt 3 hónapban


Hozzászólások száma: 0

  Még nincs hozzászólás, legyél TE az első aki hozzászól a(z) Macallan 10 Éves Fine Oak Whisky 0,7L DD termékhez!

  Mikor kóstoltad először? Mikor kóstoltad először?
  vagy
  Milyen emléked fűződik hozzá? Milyen emléked fűződik hozzá?
  vagy
  Mivel, hogy érdemes inni? Mivel, hogy érdemes inni?

Én is hozzászólok


Üres név mező, próbáld újra
Hibás vagy üres e-mail cím, próbáld újra
20 karaktert azért csak ki kéne préselni magadból :)

Macallan termékek

Összes Macallan Whisky megtekintése

Whisky termékek

Összes Whisky megtekintése

Mások ezeket is megnézték

Árak megtekintése