Árpád Pálinka

(134 találat)
Szűrők elrejtése

Árpád

Az Árpád pálinka egy olyan különleges magyar termék, mely nemcsak ízvilágában, de megjelenésében is méltó a magyar pálinka messze földön híres népszerűségéhez és minőségéhez. A pálinkaház különleges, modern és letisztult üvegeiről, és tradicionális ízvilágáról ismert, manapság már nemcsak hazánkban, de a környező európai országokban is. Az Árpád pálinkafőzde egy családi vállalkozás, mely kezdetben csak hobbiként indult, hiszen csak saját használatra készítették a legjobb pálinkákat.

Árpád pálinka prémium minőség

Szerencsére úgy döntöttek, hogy vétek lenne megfosztani a magyar pálinkakedvelőket egy különleges prémium kategóriás pálinkacsaládtól, így kereskedelmi forgalomba is hozták a legjobb pálinkáikat. Mára már létrejött a látványfőzde, és több Árpád pálinka termékcsalád is, melyek a minőséget és a hagyományokat ötvözik a modern kori megjelenéssel. De mielőtt alaposabban is megvizsgálnánk az Árpád pálinkákat, érdemes azzal is tisztában lenni, hogy honnan indult a márka története, és hol tart most.

Tovább olvasom >>
Összesen 134 db Pálinka érhető el, 3 oldalon.

Árpád pálinka története

Az Árpád pálinkafőzde egy családi pálinkafőzde, ahol öt generáción át öröklődik a pálinka szeretete, és készítésének hagyománya. A család mindig is növénytermesztéssel és gazdálkodással foglalkozott, de a pálinkakészítés generációról generációra szállt, kezdetben csak saját fogyasztásra készítették a pálinkákat. 2008-ben döntött úgy a család egyik testvérpárosa, Nagy Árpád és Hegedűs Mónika, hogy a családi hobbit magasabb szintre emelve létrehoznak egy pálinkafőzdét, mely kereskedelmi célokra is képes termelni.

A család büszke rá, hogy nemcsak a férfiak, de a család nőtagjai is szenvedéllyel készítik és szeretik a pálinkát, hiszen ez az ital ugyanannyira szólhat a nőknek, mint a férfiaknak. A család áldozatos munkájának és szenvedélyének köszönhetően jött létre az Árpád pálinkatanya és látványfőzde. Az Árpád márkanévvel Nagy Árpád a nagyapja előtt szeretett volna tisztelegni, hiszen a név nemcsak az övé, hanem az apja és a nagyapja is ezt a nevet viselte. A család célja a pálinkafőzde megalakulása óta az, hogy a pálinkakészítést egy magasabb szintre emeljék, és minőségi, egyedi megjelenésű pálinkát hozzanak létre, ami akár nemzeti kincsé válhat.

Milyen pálinkákat találunk az Árpád pálinkafőzde kínálatában?

Az Árpád pálinkák nemcsak ízvilágban, de kivitelben, látványban is különlegesek. A megszokott hosszú, hengeres palackok helyett az Árpád pálinkafőzde pálinkái látványos téglalapalakú üvegekben kerülnek forgalomba, de pálinkaballon is található a márka kínálatában. Számos termékcsaládot találunk, kisüsti, ágyas, duplaágyas pálinkákat és párlatokat.

  • Árpád Silver pálinkacsalád: ez a termékcsalád a tradíciót és a minőséget képviseli, és 100%-ban gyümölcsből készül. Illatukban mély, gyümölcsös jelleget fedezhetünk fel, ízük lekvárosabb és teltebb, mint a többi Árpád pálinka. Az Árpád Silver pálinkacsaládban kajszibarack, feketecseresznye, körte, szilva, muskotályos szőlő, meggy, birsalma, és alma pálinkákat találunk, melyek kisüsti pálinkák.
  • Árpád Prémium pálinkák és párlatok: ez a pálinkacsalád az eleganciát képviseli mind látványos, modern, letisztult üvegeivel, mind az üvegbe kerülő minőségi pálinkákkal és párlatokkal. A termékcsalád 21 különleges, prémium minőségű italt tartalmaz, melynek tagjai többek között a Prémium gyömbér, a Prémium kávé párlat, Prémium mandarin párlat, a Prémium málna, a Prémium besztercei szilva, a Prémium Vadbodza pálinka és a Prémium kökény.
  • Dupla ágyas pálinka: ez a termékcsalád a nevét a készítési eljárás után kapta, ugyanis a palackba kerülő ital kétféle, 12 hónapig gyümölcságyon érlelt pálinka házasításából készül. Az eredeti párlatok 80 %-os alkoholtartalmúak, a palackba azonban 40% és 60% pálinkák kerülnek. A 60 %-os duplaágyas pálinkák kajszibarack, cigánymeggy, körte és szilva pálinkák, míg a 40%-os pálinkák ugyanezen ízek mellett feketecseresznye ízben is megtalálhatóak.
  • Novum pálinka eszencia: ez a termékcsalád mindössze két terméket tartalmaz, és igazi kuriózumnak számít, ennél fogva csak limitált mennyiségben kapható. Ez a különlegesség 100 % aszalt gyümölcságyon kerül érlelésre, legalább 3 évig. Szilva és körte ízekben létezik.
  • Champion pálinkák: ez a termékcsalád nevében hordozza a minőséget, hiszen a  Champion-díj az Országos pálinka versenyen a legjobb aranyérmes pálinka az adott évben a szakmai zsűri által kiválasztott kategóriában.

Természetesen az Árpád pálinkaház ezeken felül is több termékcsaláddal büszkélkedhet. Az egyik a generáció, melyet a család három generáción átívelő pálinkamesterinek tiszteletére alkottak meg, vagy a Budapest pálinka, mely üvegén hordozza a termékcsalád nevét viselő budapesti látképet. A házi pálinkákat a Csabai házi pálinka termékcsalád képviseli. Az egyik legkülönlegesebb kivitel a pálinkaballon, mely hőlégballonra emlékeztető csapos üvegében 5 l kiváló minőségű pálinkát találunk szilva, körte, kajszibarack, meggy, házi csabai szilva ízekben.  

Ha meg szeretnénk kóstolni a legjobb Árpád pálinkákat…

Az Árpád pálinkák nemcsak ízvilágukkal, de különleges megjelenésükkel is kitűnnek a legtöbb hazai pincészet termékei közül. Az Árpád pálinkák a minőséget képviselik, a legkeresettebb termékeik az Árpád málna pálinka, az Árpád dupla ágyas barack pálinka, az Árpád dupla ágyas körte pálinka, és az Árpád szilva pálinka. Az Árpád pálinka árak meglehetősen széles skálán mozognak, termékcsaládtól függően, de nem a legolcsóbb pálinkák között kell keresnünk őket. Az Árpád pálinka vélemények meglehetősen pozitívak, nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is.

Az Árpád pálinkákat leginkább az italwebáruházak kínálatában fogjuk megtalálni, illetve az Árpád pálinkaház weboldalán. Bolti forgalomban ezekkel a különleges, prémium minőségű nedűkkel ritkán találkozhatunk, de például az italkereso.hu kínálatában meglehetősen széles termékpalettát találhatunk, és a legtöbb termékcsalád pálinkájából csemegézhetünk. Az italkereso.hu-n készletről, a legjobb áron, azonnal meg is rendelhetjük a kedvenc Árpád pálinkánkat.Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben