Árpád Pálinka

(132 találat)
Szűrők elrejtése

Árpád

Az Árpád pálinka egy olyan különleges magyar termék, mely nemcsak ízvilágában, de megjelenésében is méltó a magyar pálinka messze földön híres népszerűségéhez és minőségéhez. A pálinkaház különleges, modern és letisztult üvegeiről, és tradicionális ízvilágáról ismert, manapság már nemcsak hazánkban, de a környező európai országokban is. Az Árpád pálinkafőzde egy családi vállalkozás, mely kezdetben csak hobbiként indult, hiszen csak saját használatra készítették a legjobb pálinkákat.

Árpád pálinka prémium minőség

Szerencsére úgy döntöttek, hogy vétek lenne megfosztani a magyar pálinkakedvelőket egy különleges prémium kategóriás pálinkacsaládtól, így kereskedelmi forgalomba is hozták a legjobb pálinkáikat. Mára már létrejött a látványfőzde, és több Árpád pálinka termékcsalád is, melyek a minőséget és a hagyományokat ötvözik a modern kori megjelenéssel. De mielőtt alaposabban is megvizsgálnánk az Árpád pálinkákat, érdemes azzal is tisztában lenni, hogy honnan indult a márka története, és hol tart most.

Tovább olvasom >>
Összesen 132 db Pálinka érhető el, 3 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Árpád pálinka története

Az Árpád pálinkafőzde egy családi pálinkafőzde, ahol öt generáción át öröklődik a pálinka szeretete, és készítésének hagyománya. A család mindig is növénytermesztéssel és gazdálkodással foglalkozott, de a pálinkakészítés generációról generációra szállt, kezdetben csak saját fogyasztásra készítették a pálinkákat. 2008-ben döntött úgy a család egyik testvérpárosa, Nagy Árpád és Hegedűs Mónika, hogy a családi hobbit magasabb szintre emelve létrehoznak egy pálinkafőzdét, mely kereskedelmi célokra is képes termelni.

A család büszke rá, hogy nemcsak a férfiak, de a család nőtagjai is szenvedéllyel készítik és szeretik a pálinkát, hiszen ez az ital ugyanannyira szólhat a nőknek, mint a férfiaknak. A család áldozatos munkájának és szenvedélyének köszönhetően jött létre az Árpád pálinkatanya és látványfőzde. Az Árpád márkanévvel Nagy Árpád a nagyapja előtt szeretett volna tisztelegni, hiszen a név nemcsak az övé, hanem az apja és a nagyapja is ezt a nevet viselte. A család célja a pálinkafőzde megalakulása óta az, hogy a pálinkakészítést egy magasabb szintre emeljék, és minőségi, egyedi megjelenésű pálinkát hozzanak létre, ami akár nemzeti kincsé válhat.

Milyen pálinkákat találunk az Árpád pálinkafőzde kínálatában?

Az Árpád pálinkák nemcsak ízvilágban, de kivitelben, látványban is különlegesek. A megszokott hosszú, hengeres palackok helyett az Árpád pálinkafőzde pálinkái látványos téglalapalakú üvegekben kerülnek forgalomba, de pálinkaballon is található a márka kínálatában. Számos termékcsaládot találunk, kisüsti, ágyas, duplaágyas pálinkákat és párlatokat.

  • Árpád Silver pálinkacsalád: ez a termékcsalád a tradíciót és a minőséget képviseli, és 100%-ban gyümölcsből készül. Illatukban mély, gyümölcsös jelleget fedezhetünk fel, ízük lekvárosabb és teltebb, mint a többi Árpád pálinka. Az Árpád Silver pálinkacsaládban kajszibarack, feketecseresznye, körte, szilva, muskotályos szőlő, meggy, birsalma, és alma pálinkákat találunk, melyek kisüsti pálinkák.
  • Árpád Prémium pálinkák és párlatok: ez a pálinkacsalád az eleganciát képviseli mind látványos, modern, letisztult üvegeivel, mind az üvegbe kerülő minőségi pálinkákkal és párlatokkal. A termékcsalád 21 különleges, prémium minőségű italt tartalmaz, melynek tagjai többek között a Prémium gyömbér, a Prémium kávé párlat, Prémium mandarin párlat, a Prémium málna, a Prémium besztercei szilva, a Prémium Vadbodza pálinka és a Prémium kökény.
  • Dupla ágyas pálinka: ez a termékcsalád a nevét a készítési eljárás után kapta, ugyanis a palackba kerülő ital kétféle, 12 hónapig gyümölcságyon érlelt pálinka házasításából készül. Az eredeti párlatok 80 %-os alkoholtartalmúak, a palackba azonban 40% és 60% pálinkák kerülnek. A 60 %-os duplaágyas pálinkák kajszibarack, cigánymeggy, körte és szilva pálinkák, míg a 40%-os pálinkák ugyanezen ízek mellett feketecseresznye ízben is megtalálhatóak. Dupla ágyas pálinkákkal a leírás további részében is foglalkozunk.
  • Novum pálinka eszencia: ez a termékcsalád mindössze két terméket tartalmaz, és igazi kuriózumnak számít, ennél fogva csak limitált mennyiségben kapható. Ez a különlegesség 100 % aszalt gyümölcságyon kerül érlelésre, legalább 3 évig. Szilva és körte ízekben létezik.
  • Champion pálinkák: ez a termékcsalád nevében hordozza a minőséget, hiszen a  Champion-díj az Országos pálinka versenyen a legjobb aranyérmes pálinka az adott évben a szakmai zsűri által kiválasztott kategóriában.

Természetesen az Árpád pálinkaház ezeken felül is több termékcsaláddal büszkélkedhet. Az egyik a generáció, melyet a család három generáción átívelő pálinkamesterinek tiszteletére alkottak meg, vagy a Budapest pálinka, mely üvegén hordozza a termékcsalád nevét viselő budapesti látképet. A házi pálinkákat a Csabai házi pálinka termékcsalád képviseli. Az egyik legkülönlegesebb kivitel a pálinkaballon, mely hőlégballonra emlékeztető csapos üvegében 5 l kiváló minőségű pálinkát találunk szilva, körte, kajszibarack, meggy, házi csabai szilva ízekben.  

Ha meg szeretnénk kóstolni a legjobb Árpád pálinkákat…

Az Árpád pálinkák nemcsak ízvilágukkal, de különleges megjelenésükkel is kitűnnek a legtöbb hazai pincészet termékei közül. Az Árpád pálinkák a minőséget képviselik, a legkeresettebb termékeik az Árpád málna pálinka, az Árpád dupla ágyas barack pálinka, az Árpád dupla ágyas körte pálinka, és az Árpád szilva pálinka. Az Árpád pálinka árak meglehetősen széles skálán mozognak, termékcsaládtól függően, de nem a legolcsóbb pálinkák között kell keresnünk őket. Az Árpád pálinka vélemények meglehetősen pozitívak, nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is.

Árpád Dupla ágyas pálinka

Az Árpád Pálinkaházat talán bemutatni sem kell, hiszen méltán híres, különösen az egyik saját fejlesztésükről, a Dupla Ágyas pálinka termékcsaládról. Ezt az eljárást az Árpád Pálinkaház használja egyedül Magyarországon, melynek köszönhetően a duplaágyas pálinkák egyedi és különleges ízvilágot kapnak. De mit jelent az, hogy az Árpád pálinkák dupla ágyasok, hogy is néz ki ez a technológia, és milyen ízekben érhetőek el ez a különleges italok? A következőkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Mit jelent, hogy dupla ágyas egy pálinka?

Ahogy azt már említettük a bevezetőben a dupla ágy az Árpád pálinkaház saját fejlesztés, amelyre a Dupla Ágyas Pálinkacsalád a nevét kapta. A név igen beszédes, ugyanis a dupla ágyas pálinkák kétféle, 12 hónapig gyümölcságyon érlelt pálinka házasításából jönnek létre. A pálinkák desztillálásához érett gyümölcsöt használnak, hozzávetőleg 12 kilót, az ágyazáshoz pedig aszalt és friss gyümölcsöket, innen is a dupla ágy kifejezés. A pálinka 6 hónapig érlelődik friss gyümölcságyon, majd ezt követően aszalvány ágyra helyezik át. Az eredeti párlatok, amiből a Dupla Ágyas Pálinkacsalád tagjai készülnek 80 %-osak, a palackban természetesen ennél jóval alacsonyabb alkoholtartalmú italok kerülnek, 40 %, illetve 60 %-os.

A dupla ágyas pálinkák a leginkább közkedvelt pálinka ízekben készülnek, a különleges eljárásnak köszönhetően pedig a megszokott légy gyümölcsíz tovább fokozódik, erőteljesebben érvényesül az italban. Érdekesség, hogy bár a gyártás végén a dupla ágyas pálinkákat nagyon óvatosan szűrik le, ha sokáig mozdulatlanul marad az üveg, tehát nem keveredik fel benne az ital, akkor gyümölcsrostok ülepednek le a palack aljára, tehát biztosak lehetünk benne, hogy az Ágyas kifejezés nem pusztán szóvirág. Ugyan szűrik az ital, de a gyümölcsrostok miatt a palackon felfedezhetjük a SZŰRETLEN kifejezést, és a SZŰRETLEN pálinka megnevezést is.

A legnépszerűbb Árpád Dupla ágyas pálinkákról

Az ízek közül csak a feketecseresznye kapható csak 40 %-os kivitelben, a többi, a cigánymeggy, a kajszibarack, a körte, és a szilva 60 % és 40 %-os alkoholtartalommal is elérhető. De milyen jellegzetes aromákat és illatokat találhatunk az egyes ízek esetében, ha kinyitunk egy üveg Árpád Ágyas Pálinkát?

  • Árpád Dupla Ágyas cigánymeggy pálinka: a cigánymeggy pálinka meglehetősen elterjedt íz a pálinkák világában, az Árpád Pálinkaház pedig a dupla ágyas technológiával csak még tovább gazdagította a meggy jellegzetes ízét, mely minden kortyban érződik. A Dupla Ágyas cigánymeggy pálinka ízvilágában a Cherry-s, bonbonos jellegek dominálnak, igazán fiatalos ital, melyben érződik egyfajta latinos temperamentum. A telt, kerek meggy ízban harmóniában van az aszalt meggy gyümölcsössége a friss megy zamatával. Az ital színe mély bordó, akárcsak az érett cigánymeggy. Gyümölcsszószos süteményekhez és keserű csokoládéhoz igazán jó választás.
  • Árpád Dupla Ágyas kajszibarack pálinka: a kajszibarack az egyik legelterjedtebb pálinka íz, melyet a dupla ágyas technológiával csak még tovább tudtak fokozni. Az eljárás során friss és aszalt kajszibarackot is felhasználnak. Az ízvilág ennek eredményeképpen fűszeres és gyümölcsös, teljes mértékben a barack dominál benne. A dupla ágyazási technológia lekváros, friss és citrusos jegyekkel gazdagítja az Árpád Dupla Ágyas Kajszibarack pálinkáját. Ízében az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség dominál, lecsengésében viszont a mély barackos zamatok az erőteljesebbek. Desszertként, vagy önmagában desszertek után javasolják a fogyasztását.
  • Árpád Dupla Ágyas körte pálinka: a körtepálinka utánozhatatlan ízvilágát hordozza magában ez az ital, és még annál is többet. Illata már önmagában is intenzíven gyümölcsös, elragadó és mély, melyből következtethetünk arra, hogy az íze is hasonlóan körtés és komplex lesz. Aranysárga színe és olajos textúrája nemcsak az üvegben figyelhető meg, de a pohárba öntve is, már látványával is csábít a kóstolásra. Ízvilága pont annyira komplex, mint egyszerű, teljes mértékben a körte dominálja, egyszerre érződik benne a friss Vilmoskörte zamata, és az aszalt gyümölcsök selymessége. Nehezebb ételek fogyasztása mellé is jó választás, de saláták és desszertek kiegészítőjeként is.
  • Árpád Dupla Ágyas szilvapálinka: a szilvapálinkák gyümölcsössége és zamata sok pálinkakedvelő kedvence, melyet a dupla ágyas technológia segítségével csak még intenzívebbé tettek. Illatában a kellemesen fűszere vanília és nagyon intenzív virágillatok összhangban van, és kiegészül a szilva jellegzetes aromáival is. Ízében jellemzően az aszalt szilva krémessége érvényesül, de nagyon határozott jelen van a friss szilva gyümölcsössége is. Hosszú lecsengése kifejezetten komplex ízélményt nyújt, a szilva íze mellett fahéjas jegyeket is felfedezhetünk benne. Szilvás derelye mellé egyenesen kötelező a fogyasztása, de töltött tészta ételek mellé is kifejezetten javasolt, ahogy szilvás desszertek után is.
  • Árpád Dupla Ágyas feketecseresznye pálinka: a feketecseresznye pálinka már fekete-bordó színével, és sűrű-telt textúrája sűrű-telt likőrnek hat, pedig pálinkáról van szó. Illatában bár felfedezhető az érett cseresznye zamata, de inkább a kávés-tejcsokis jellegek dominálnak. Ízében azonban már erőteljesen megjelennek a gyümölcsös jegyek, melyek marcipános és édes csokis jegyekkel egészülnek ki. Lecsengése kifejezetten hosszú, ízében enyhén magkesernyés jelleget fedezhetünk fel. Gyümölcsszószos süteményekhez és keserű csokoládéhoz igazán jó választás.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az Árpád Dupla Ágyas pálinkák különleges kiadásnak számítanak, melyet minden pálinkakedvelőnek érdemes megkóstolnia.

Árpád Dulpa Ágyas Pálinkák elismertségéről

Az Árpád Dupla Ágyas Pálinkacsalád hazai és nemzetközi díjakat is nyert már az elmúlt évek során, többek között az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen, a Quintessence versenyeken, de Nemzeti Pálinkakiválóság és Magyarország Legjobb Ágyas Pálinkája kitüntetést is nyertek már ezek az italok.

 

Az Árpád pálinkákat leginkább az italwebáruházak kínálatában fogjuk megtalálni, illetve az Árpád pálinka online boltjában. Bolti forgalomban ezekkel a különleges, prémium minőségű nedűkkel ritkán találkozhatunk, de például az italkereso.hu kínálatában meglehetősen széles termékpalettát találhatunk, és a legtöbb termékcsalád pálinkájából csemegézhetünk. Az italkereso.hu-n készletről, a legjobb áron, azonnal meg is rendelhetjük a kedvenc Árpád pálinkánkat.

 

 

 Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben