Bulyáki Pálinka

(19 találat)
Szűrők elrejtése

Bulyáki

A Bulyáki Pálinkaház ugyan kicsivel több, mint 15 éve létezik, ugyanakkor a pálinkák készítésében a pálinkamesternek, Bulyáki Józsefnek, már több mint 30 éves tapasztalata van, ami érződik is az általa megálmodott pálinkákon. A Bulyáki Pálinkaház mára családi főzdévé vált, és egy meglehetősen széles termékpalettát kínálat a pálinkakedvelők számára.

Bulyáki pálinka és Bulyáki József

A következőkben kifejtjük, hogy mi is a Bulyáki pálinkák minőségének és páratlan ízének titka, és persze a legnépszerűbb Bulyáki pálinkákat is bemutatjuk.

Tovább olvasom >>
Összesen 19 db Pálinka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Bulyáki pálinka rövid története

Bulyáki József a Bulyáki pálinka megálmodója. Évekig bérfőzést végzett, majd úgy döntött, hogy pálinkafőzős mesteri tapasztalatait a saját pálinkáinak megalkotásában kamatoztatja, így került piacra az első palackozott Bulyáki pálinka 2008-ben. A Bulyáki pálinkákat több mint 30 év szakértelmével, a hagyományok és a modern pálinkafőzési technológiák ötvözésével készítik. A pálinkák csak válogatott, egészséges magyar gyümölcsökből készülnek, melyeket frissen dolgoznak fel. A gyümölcsök fermentációja irányított erjesztéssel történik, ami a pálinkák minőségén is meglátszik.

A végeredmény minőségi gyümölcscefre, melynek párolását tradicionális, kétlépcsős kisüsti rendszerrel végzik, amely teljes egészében rézből készsül, a főzőüst, a páracsövek, de még az eprüvetta nyílásai is. Mára már igazi családi pálinkafőzdévé váltak, ugyanis Bulyáki József fia is részt vesz a cég életében és irányításában. A Bulyáki Pálinkaház célja, hogy a pálinka ne csak egy termék, egy ital legyen, hanem egy élmény is, amelynek minden cseppjét ki lehessen élvezni. 2008 óta már többféle ízben is készítenek pálinkát, ágyas és kisüsti pálinkákat egyaránt, melyek között igazi különlegességeket is találhatunk.

Bulyáki pálinkaház és a minőségi pálinka kínálata

A Bulyáki Pálinkaház kínálata meglehetősen széles, többféle pálinkát is találunk a kínálatukban. Egyrészt vannak hagyományos pálinkáik vegyes, szilva, cseresznye és barack ízekbe, melyek szintén minőségi pálinkák, ugyanakkor a minőség egy magasabb fokát képviselik a prémium pálinkacsaláddal, mely lényegesen szélesebb kínálattal rendelkezik.

A legnépszerűbb Bulyáki pálinkák:

  • Málna pálinka: A Bulyáki Málnapálinka joggal nevezhető a pálinkák királynőjének is. Már illatában is harmonikus, melyben érződik a málna lágysága és gyümölcsössége. Ízvilága viszont karakteres, már-már vad, az egészséges, minőségi, magas aroma tartalmú málnának köszönhetően, mely az első kortytól a lecsengés végéig felfedezhető a zamatok között. Utóízében a málna mellett némi étcsokoládés jelleget is felfedezhetünk.
  • Barackpálinka: szinte nincs is olyan pálinkakedvelő, aki ne szeretné a barackpálinkát, nem csoda hát, ha a Bulyáki Pálinkaháznak is ez az egyik legnépszerűbb darabja. Bár a barackpálinkának nagy hagyománya van, ami az ital megalkotásakor is előtérbe kerül, de a modern pálinkafőzés egyei is érződnek a Bulyáki Barackpálinka aromáiban. Az Bulyáki Barackpálinka lelkét a tápanyag-dús, magyar termőföldön nevelt kajszibarack adja, amely markánsan érvényesül az ital ízében is. Illatában a virágos jegyek dominálnak, Ízvilágában az összetett, lekváros gyümölcsjelleg képeznek tökéletes harmóniát. Hosszan tartó lecsengésében a barack magjára jellemző marcipános, enyhén mogyorós aromák érvényesülnek.
  • Sütőtök pálinka: ez egy igazán különleges ital, hiszen a sütőtök alapvetően nem egy elterjedt pálinka alapanyag. Sokan nem is gondolnák, de a belezett, héjtól mentes sütőtök tökéletes alapanyag ahhoz, hogy párlat készüljön belőle. Olyan, aminek íz különleges és egyedi, pompás és karakteres. Már illatával is az őszt idézi, ahogy a sütőtök jellegzetes aromái elérik az orrunkat. A Bulyáki Sütőtök párlat ízében rendkívül zamatos, lecsengésében pedig hosszan tartó. Az illata és az íze is tökéletes harmóniában van. Ízében a sütőtök édessége dominál, lecsengésében azonban az enyhén sárgadinnyés jegyeket is felfedezhetjük.
  • Birs pálinka: a birspálinka kedvelői úgy tartják, hogy ez az ital minden kortyában tartogat valami újat a számunkra, és nincs ez másként a Bulyáki Birspálinka esetében sem. Illatában a kompótos, friss, gyümölcsös jegyek érvényesülnek, ízében inkább az enyhén fűszeres, szegfűszeges íz dominál. Lecsengése hosszantartó, birses, fűszeres ízt hagy a szánkban maga után.

Emellett természetesen számos más ízben is megkóstolhatjuk a Bulyáki pálinkákat, hiszen a kínálatban szilvapálinka, szamócapálinka, feketeribizlipálinka, faeperpálinka, bodzapálinka, meggypálinka, vilmoskörte pálinka, almapálinka, nagykörűi cseresznyepálinka, Irsai Olivér szőlőpálinka, homoktövis pálinka, körtepálinka is található. 

A prémium pálinkacsalád mellett ágyas pálinkák is színesítik a kínálatot körte, meggy, szamóca és cseresznye ízekben. A hagyományos Bulyáki pálinkák 1 l kiszerelésben kerülnek forgalomba, a prémium és ágyas pálinkák fél literes palackokban. Kisüveges kiszerelés is létezik Bulyáki prémium pálinkákból, mely 0,04 l-es.

Hol kóstolhatjuk meg a Bulyáki pálinkákat?

A Bulyáki Pálinkaház több mint 15 éves megalakulása óta nagy népszerűségre tett szert, melyet a számtalan díj is bizonyít, amit a hazai és nemzetközi pálinkaversenyen nyertek. Részt vettek már a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat versenyen, a Regionális palóc pálinka és párlatversenyen, a Nemzeti Adó és Vámkonferencia régiós pálinkamustráján, de a Quintessece Pálinka és Párlatversenyen is, melyeken bronz, ezüst, és arany minősítéseket szerezhettek. Jól látszik tehát, hogy Bulyáki József bizony ért a pálinkákhoz.

Ha meg szeretnénk kóstolni a Bulyáki pálinkákat, akkor azt egyrészt megtehetjük Nagykörűn, ahol pálinkakóstolás keretein belül élvezhetjük ezeket a különleges italokat. Természetesen nem feltétlen kell utazunk ahhoz, hogy megízlelhessük a népszerű Bulyáki birs vagy sütőtök pálinkát, mert online meg is rendelhetjük. Erre a Bulyáki pálinkaház weboldalán van lehetőség, de az egyik legnagyobb italwebáruház, az italkereso.hu kínálatában is találhatunk rengetegféle Bulyáki pálinkát, amiket azonnal, készletről rendelhetünk meg. Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben