Pálinka

(134 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 134 db Pálinka érhető el, 3 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Az Árpád pálinka egy olyan különleges magyar termék, mely nemcsak ízvilágában, de megjelenésében is méltó a magyar pálinka messze földön híres népszerűségéhez és minőségéhez. A pálinkaház különleges, modern és letisztult üvegeiről, és tradicionális ízvilágáról ismert, manapság már nemcsak hazánkban, de a környező európai országokban is. Az Árpád pálinkafőzde egy családi vállalkozás, mely kezdetben csak hobbiként indult, hiszen csak saját használatra készítették a legjobb pálinkákat.

Árpád pálinka prémium minőség

Szerencsére úgy döntöttek, hogy vétek lenne megfosztani a magyar pálinkakedvelőket egy különleges prémium kategóriás pálinkacsaládtól, így kereskedelmi forgalomba is hozták a legjobb pálinkáikat. Mára már létrejött a látványfőzde, és több Árpád pálinka termékcsalád is, melyek a minőséget és a hagyományokat ötvözik a modern kori megjelenéssel. De mielőtt alaposabban is megvizsgálnánk az Árpád pálinkákat, érdemes azzal is tisztában lenni, hogy honnan indult a márka története, és hol tart most.

Árpád pálinka bővebben


Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben