Rézangyal Pálinka

(20 találat)
Szűrők elrejtése

Rézangyal

Magyarországon a pálinkafőzésnek nagy hagyománya van, erről a rengeteg hazai pálinkafőzde megléte is árulkodik. A pálinkafőzésnek két módja létezik, a bérfőzés és a kereskedelmi főzés. Ez utóbbival lényegesen kevesebb pálinkaház foglalkozik, ugyanis míg bérfőzéssel közel 500-an foglalkoznak, addig saját pálinkát mindössze 120-130 főzde készít. A hazai pálinkakultúra megteremtéséért ezek a pálinkaházak nagyon sokat tettek, különösen a Rézangyal pálinkaház, melynek célja, hogy a hazai pálinkakultúra méltó legyen a nemzetközileg is elismert hazai pálinkákhoz.

Rézangyal pálinka – vezető pálinkamárka

A Rézangyal pálinkaház termékkínálatának oszlopos tagjai a prémium minőségű pálinkák, melyek nemcsak a hazai piacon állják meg a helyüket, hanem nemzetközi szinten is. A hagyományok megőrzése mellett új arculattal léptek piacra, aminek köszönhetően a pálinkát a prémium kategóriás termékek közé emelték. A Rézangyal pálinkaház büszke is arra, hogy egy olyan kultúra megteremtését tűzték ki célul, ami a hungaricumnak számító pálinkát egy magasabb szintre emeli a szeszes italok piacán.

Tovább olvasom >>
Összesen 20 db Pálinka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Rézangyal történelem, avagy honnan indult?

A Rézangyal története ugyan nem nyúlik vissza olyan régre, ugyanakkor az eltelt években az egyik vezető pálinkaházzá nőtték ki magukat. A Rézangyalt 2005-ben alapította Maros Róbert és Gaspari Zsolt, akik már ekkor prémium minőségű termékkel kívántak belépni a szeszes italok piacára. Bár meg akarták őrizni a hagyományokat, ugyanakkor egy új irányzatot is el szerettek volna indítani. Megtartva nagyapáink által annyira kedvelt ital ízét és zamatát egy új arculattal szerették volna felruházni, ami túlnő a magyar néphagyományok keretein.

Az arculatváltásra rendkívül nagy hangsúlyt fektettek, aminek meg is lett az eredménye, már az első évben 66 milliós árbevétellel büszkélkedhettek, az évek során pedig ez az összeg egyre csak emelkedett. A cég folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően a termékpalettájuk is évről évre szélesebb, jelenleg több mint 30 termékkel képviseltetik magukat a szeszes italok piacán. A Rézangyal pálinkaház használt először sötét színű üveget, a gyümölcsök és a magyar népviseletek szimbólumait pedig elhagyták, így született meg az az összetéveszthetetlen design, ami ma már egyértelműen a Rézangyal pálinkák védjegyévé vált.

Régangyal pálinka - de hogyan készül a pálinkák?

Bár a Rézangyal esztétikában szakítani kívánt a hagyományokkal, és a pálinkakészítés tekintetében sem mondható hagyományos pálinkafőzdének. A Rézangyal pálinkaház ugyanis nem rendelkezik saját főzdével, vagyis nem maguk készítik el a palackba kerülő pálinkát. A Rézangyal pálinkákhoz a legkiválóbb hazai pálinkákat vásárolják meg, melyek 100%-ban hazai gyümölcsből készülnek, emellett a cefrézés és a lepárlás is Magyarországon történik. A pálinkákban nincs aroma, tiszta szesz, karamell vagy más adalék, csak pálinka van.

A Rézangyal pálinkákhoz a legjobb minőségű pálinkákat vásárolják meg nagy tételben a hazai termelőktől és blendeléssel, vagyis más néven házasítással készítik el a Rézangyal márka alatt forgalomba kerülő pálinkákat. A beérkező pálinkák a Rézangyal pincében kerülnek házasításra, ágyazásra, érlelésre, és ennek eredményeként születik meg a prémium minőségű Rézangyal pálinka. A blendelést ugyanis szakemberek végzik, ennek is köszönhető a Rézangyal pálinkák állandó magas minősége. A háziasítást követően a pálinkák egy érlelési folyamaton esnek át, mely eltérő fajta hordókban és időintervallumban történik. Ezután történik a palackozás, mely egyedi kóddal ellátott palackokba, és egyszerre nagy mennyiségben történik.

Milyen Rézangyal pálinkák léteznek?

A Rézangyal pálinka ház jelenleg több mint 30 termékkel képviselteti magát, melyek között prémium pálinkák, ágyas pálinkák és classic pálinkákat is találhatunk.

A prémium pálinkaválogatás pálinkáihoz a legelismertebb hazai pálinkamesterek által készített pálinkákat használják fel, és mindegyikre Márton András blendmester vállal garanciát az aláírásával. A termékkínálat ebben a tekintetben sem szűk, hiszen többféle ízben is kipróbálhatjuk a Rézangyal prémium pálinkákat:

 • Rézangyal szilva pálinka
 • Rézangyal kajszibarack
 • Rézangyal meggy
 • Rézangyal érlelt almapálinka
 • Rézangyal Irsai Olivér szőlőpálinka

A classic pálinkakínálatban megtalálhatjuk a hagyományos kisüsti pálinkákat, de ágyas pálinkákat is. Ezek a termékek a Rézangyal zászlós hajói, a legkeresettebb Rézangyal pálinkák. Az ízük és az illatuk karakteres, a lecsengésük a pálinkákra jellemzően hosszú, és ahogyan a prémium termékek, úgy a classic termékcsalád tagjai is magas minőséget képviselnek. Íz tekintetében szélesebb a választék, mint a prémium válogatás esetében.

 • Rézangyal barrique szilva pálinka
 • Rézangyal kajszibarack
 • Rézangyal szilvapálinka
 • Rézangyal mézes ágyas meggy
 • Rézangyal feketecseresznye pálinka
 • Rézangyal ágyas vilmoskörte pálinka
 • Rézangyal mézes barackpálinka
 • Rézangyal ágyas barackpálinka
 • Rézangyal ágyas szilva
 • Rézangyal málnapálinka

Honnan szerezhetjük be a Rézangyal pálinkákat?

A Rézangyal ízkínálata is meglehetősen széles, de kiszerelés szempontjából is széles skálán mozog. Találhatunk kisebb, mini kiszerelésű üvegeket, de a hagyományos 0,5 és 0,35 L-ese kiszerelésben is léteznek a Rézangyal pálinkái, szinte az összes ízben. Ha meg szeretnénk kóstolni a Rézangyal különleges pálinkáit, akkor egyrészt a cég webshopjában is megrendelhetjük, de a hazai boltok kínálatában is megtalálhatóak, ahogyan az ital webáruházak kínálatában is. Az italkereso.hu oldalon is megtaláljuk őket meglehetősen széles termékpalettával, és a legjobb árakon, melyeket az oldalon összes is hasonlíthatunk.

Az árak meglehetősen széles skálán mozoghatnak az ízek és a kiszerelések függvényében. Értelemszerűen a prémium válogatás termékei drágábbak, de a classic pálinkák ára is magasabb lehet a különlegesebb ízek esetében. Általánosságban elmondható, hogy a Prémium Rézangyal pálinkák 0,35 L-es kiszerelésben 5 ezer forint körül indulnak, míg a classic Rézangyal pálinkák közül van, amit már ugyanebben a kiszerelésben 4 ezer forint körüli áron már megkóstolhatunk.Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben