Moët & Chandon Pezsgő

(24 találat)
Szűrők elrejtése
Pincészet
Pezsgő szín
Pezsgő jellege
Évjárat

Moët & Chandon

Legyen szó születésnapról, évfordulóról vagy diplomaosztóról, egy üveg pezsgő emelni fogja az alkalom fényét. És miért ne koccintsunk valamilyen igazán kivételes nedűvel?

Moët & Chandon: a világ egyik legnagyobb pezsgőgyártójáról

A Moët & Chandon pezsgők a világ legjobb pezsgői közé tartoznak, vagyis prémium kategóriás nedűket találunk a kínálatukba. De mitől is olyan különlegesek a Moet pezsgők, és milyen italokat találunk a márka termékpalettáján? Az italkereso.hu csapata utána járt, honnan is származik a Moet pezsgő, és mi a sikerének a titka.

Tovább olvasom >>
Összesen 24 db Pezsgő érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Moet pezsgő történetéről röviden

Először is lássuk, mit kell tudni a Moet pezsgő létrejöttéről. A történet az 1700 években kezdődik, pontosan 1743-ban, amikor Claude Moët Épernay borkereskedő megalapított a Moët et Chandon Moët et Cie pincészetet, bár ekkor még csak bort szállítottak Champagne-ból Párizsba. A megalakulást követően Claude Moët fia, Claude-Louis csatlakozott a pincészethez, melynek vendégköre ekkor leginkább nemesekből és arisztokratákból állt. Franciaországban akkoriban XV. Lajos uralkodott, a pezsgő iránti kereslet pedig ebben az időben igencsak megnövekedett.

Az első Moet pezsgőkre azonban még majd egy évszázadot kellett várni, ugyanis a Moët 1842-ben hozta forgalomba az első évjáratát. A cég ekkor már Moët et Chandon volt, ugyanis 1833-ban nevezték át, amikor Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, Claude Moët unokája is csatlakozott a céghez. A legkeresettebb Moet pezsgő, a Brut Imperial az 1860-as években jelent meg először, és még ma is megtalálható a kínálatban. 1971-ben a Moët & Chandon cég egyesült a Hennessy Cognac -kel, 16 évvel később pedig a Louis Vuittonnal is, így létrejött az LVMH, vagyis a Louis-Vuitton-Moët-Hennessy, amely jelenleg is a világ legnagyobb luxustermékeket kínáló csoportja. A bevétele csak a 2004-es évben több mint 16 milliárd euró volt, ez elmúlt évekbe pedig még ezt is túlszárnyalta. A Moët & Chandon egy királyi jogosítványt is birtokol, ugyanis ők II. Erzsébet királynő pezsgőszállítói.

Milyen pezsgőket találunk a Moët & Chandon kínálatában?

A Moet pezsgő kínálatában nem találunk alapvetően sok fajtát, de amit találunk, azok egészen kivételes nedűk. A legismertebb termék az Imperial Brut már több mint 150 éve született meg, és még mindig keresett ital. De mit érdemes róla tudni? És milyen italokat találunk még a Moët & Chandon kínálatában?

Moet Chandon Imperial Brut

Kezdjük a sort a márka legkeresettebb termékével. Az Imperial Brut egy palackban érlelt pezsgő a Méthode Classique/Champeniose eljárásnak köszönhetően. Ez a Champagne tartományból származó pezsgő három kivételes szőlőfajtából készül, mégpedig Chardonnay, Pinot Noir, és Pinot Meunier. Az érlelése évekig tart, a végeredmény pedig egy kivételes, prémium kategóriás pezsgő. Rendkívül tiszta ital, a minősége megkérdőjelezhetetlen, nem véletlen nevezik a királyok italának is. Jelenleg több mint 150 országban értékesítik. A fogyasztását 6-8 oC-on javasolják. Számos egyedi és limitált kiadással is találkozhatunk. 2006-ban például a Moët et Chandon Brut Impérial egy rendkívül limitált szériát adott ki ebből a pezsgőjéből "Be Fabulous" néven, a palackokat eredeti Swarovski kristályokkal díszítették. Jelenleg a kínálatban papír díszdobozos kiadást találunk, de fa díszdobozos kiadás is elérhető, mint a Moët&Chandon - Brut Impérial Jeroboam vagy a Moët&Chandon - Brut Impérial Mathusalem, de különleges palackot is találhatunk Moet & Chandon Imperial Brut Paris Limited formájában.

Moet Chandon Rose Imperial

A Moet Chandon Rose Imperial telt és gazdag ízű pezsgő, melynek ízvilágában a gyümölcsök dominálnak, mint a fekete ribizli és vadeper. A gyümölcsök frissességet kölcsönöznek az italnak, melyek már a pezsgő illatában is megmutatkoznak. Az eper, a málna és a cseresznye aromái átjárják az orrunkat, de a pezsgő ízében is megmutatkoznak. A Moet Chandon Rose Imperial ízvilága üde és élénk, melyet egyértelműen a gyümölcsöknek köszönhet. A pezsgő alapja természetesen Chardonnay, Pinot Noir, és Pinot Meunier, ahogyan a Moet Imperial Brut esetében is. Ez az ital remek kísérője lehet egy húsételekkel gazdagított vacsorának, pompásan illik a kacsához, és más vörös húsú ételekhez.

Moet Ice Imperial

A pezsgőkészítés tradícióit nehezen hághatóak át, de ki más tenné meg, hogy megszegi a szabályokat, mint a Moët & Chandon. A pezsgőház ugyanis egy új kihívásnak felelt meg egy fényűzően forradalmi pezsgő kifejlesztésével. A Moët Ice Impérial a legelső olyan pezsgő, amelyet kifejezetten jéggel fogyaszthatunk. Általában nagy poharakban, jégre töltve kínálják, ami meglehetősen szokatlan egy pezsgő esetében. A Moët Ice Impérial alapvetően Pinot Noir szőlőből készül, de található benne Pinot Meunier és Chardonnay szőlő is. Már az illata is hihetetlenül gazdag aromavilágról árulkodik, de az íze is egészen páratlan. Meglehetősen komplex, de ennek ellenére mégis letisztult és harmonikus ital. Az Moët Ice Impérial fehér palackokban kerül forgalomba, de díszdobozos, poharakkal kiegészített kiadással is találkozhatunk.

Moet Chandon Nectar Imperial

Szintén a Moët & Chandon kínálatába tartozó pezsgő, mely legtöbb esetben limitált kiadásokban vagy díszdobozos formában kerül forgalomba. A hazai kínálatban ritkábban találkozunk vele.

Moet & Chandon pezsgők az italkereso.hu kínálatában

Ha igazán kiváló pezsgőt szeretnénk kóstolni, akkor a Moet pezsgő remek választás, és hol máshol is szerezhetnénk be, mint az italkereso.hu oldalán. Az italkereso.hu kínálatában szinte az összes Meot pezsgőfajta megtalálható, ráadásul különböző kiadásokban is. A Moet pezsgő ára ugyan magasabb, mint amit alapvetően megszoktunk egy pezsgő esetében, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy egy prémium kategóriás márkáról van szó, akik az angol királynőnek is szállít, vagyis egy egészen kivételes italról van szó. Ha tudni szeretnénk, miért is szereti annyira ezt a márkát maga II. Erzsébet királynő is, akkor az italkereso.hu kínálatából meg tudjuk rendelni a legjobb áron, készletről, azonnali szállítással, hogy a következő ünnepen már egy igazán prémium minőségű pezsgővel koccinthassunk.A pezsgő a különleges alkalmak itala, legyen szó születésnapról, baráti összejövetelről, esküvőről, üzleti vagy személyes sikerekről. Egyik ilyen eseményről sem hiányozhat egy üveg pezsgő, ami megkoronázza az alkalmat. A boldog pillanatok nem véletlen itatódtak át a gyöngyöző bor kínálta élvezetekkel. A pezsgő méltán vált híressé az egész világon, nemcsak ünneplésre kiváló, de ajándéknak is tökéletes választás. A pezsgő kínálat meglehetősen széles, számos fajta és különlegesség kap helyet a termékpalettánkon.

Amit a pezsgőről tudni érdemes 

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki ne kortyolt már el egy pohárral ebből a buborékos nedűből, viszont a történetét, a keletkezését már kevesebben ismerik. A márkákkal azonban már jóval többen vannak tisztába, a legkeresettebbek pezsgők világában az igazán minőségi, drága pezsgők. Ha szeretnénk megkoronázni a következő ünnepi alkalmat, de nem tudjuk, melyik pezsgővel is tegyük, akkor érdemes egy kicsit utánajárni, melyek a legjobb pezsgők. A következőkben a pezsgők világába nyerhetünk betekintést. A pezsgő édessége (cukortartalma) a nagyon száraz brut stílusoktól az édesebb doux fajtákig terjedhet.

Pezsgő bővebben